Huren

Huurwoningen

Woonmatch is de organisatie die alle verhuurders in de regio West-Friesland bijeen brengt. Op de site: www.huurwoningwestfriesland-opmeer.nl staan alle woningen van alle verhuurders gepresenteerd. Hier kunt u zich ook inschrijven als woningzoekende.

Mocht u vragen hebben voor dan kunt u het gemeentelijk Woningbedrijf dagelijks bellen tijdens het telefonisch spreekuur van 09.00 - 10.00 uur, op telefoonnummer 0226 - 363 333. U kunt ook mailen naar gemeente@opmeer.nl.

 • Huurverhoging

  ‘Eind april ontvangen onze huurders de aanzegging voor de jaarlijkse huurverhoging. Deze huurverhoging gaat per 1 juli in. Opmeer verhoogt op 1 juli 2015 de huur met 2,5%.

  We mogen de huren 1 keer per 12 maanden verhogen. Daarbij moeten we ons houden aan de maximale huurverhoging. Minstens 2 maanden van tevoren moeten wij aan onze huurders doorgeven dat de huur omhoog gaat, de zogenaamde aanzegging. Deze aanzegging moet bepaalde elementen bevatten, zoals:

  • het huurverhogingspercentage;
  • de oude huurprijs;
  • de nieuwe huurprijs;
  • de ingangsdatum;
  • hoe u bezwaar kunt maken;
  • de termijn waarbinnen bezwaar kan worden gemaakt.

  Bezwaar maken

  Als u het niet eens bent met de huurverhoging, dan kunt u in een aantal situaties bezwaar maken. Om bezwaar te maken tegen de huurverhoging moet u een bezwaarschrift bij ons indienen. Gebruik hiervoor het formulier Bezwaarschrift huurverhoging van de Huurcommissie.

 • Huurcommissie

  De Huurcommissie is een onafhankelijke, onpartijdige organisatie voor huurders en verhuurders. Als u er met ons niet uitkomt, dan kunt u de Huurcommissie om hulp vragen. De Huurcommissie informeert, adviseert en doet onder andere uitspraak over de huurprijs, het onderhoud en de servicekosten van huurwoningen.

  Op de website van de Huurcommissie vindt u hulpmiddelen voor huurders en verhuurders, zoals de Huurprijscheck, de Onderhoudscheck en de Servicekostencheck. U kunt voor veel meer onderwerpen over huren en huurverhoging ook terecht op de site van de Rijksoverheid.’

U bevindt zich op: Home > Huren
Gemeentelijk Woningbedrijf Opmeer