Het is voor veel huiseigenaren van Opmeer een uitstekend moment om nu hun woning te voorzien van zonnepanelen. De komende tijd krijgen we allemaal te maken met een stijgende energierekening. Met zonnepanelen weet u één ding zeker: u wekt lekker uw eigen stroom op en ziet uw stroomrekening per maand dalen. Daarnaast voegen zonnepanelen waarde toe aan de woning en bent u ook nog eens goed bezig, u draagt namelijk bij aan een duurzamere energievoorziening. Een bijkomend praktisch voordeel: de installatie van de zonnepanelen kost weinig tijd, in 99% van de gevallen wordt een installatie in slechts één dag geplaatst. Daarna begint u meteen met energie opwekken (en geld besparen).

 

Maak gebruik van de zonnepanelenactie

De zonnepanelenactie in Opmeer wordt georganiseerd in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket van gemeente Opmeer en een collectief van vakkundige regionale installateurs, dus dichtbij en vertrouwd. Deze actie biedt inwoners een uniek totaalpakket: zonnepanelen laten installeren voor een gunstige prijs én voor particulieren gratis BTW-teruggave geregeld door een administratiekantoor. Dat scheelt u ongeveer 21% belasting op materiaal én arbeidskosten!

 

Hoe werkt het?

Binnen deze zonnepanelen actie is het mogelijk om een regionale installateur gratis en vrijblijvend uw dak, de meterkast en eventuele schaduw factoren te laten bekijken. Deze installateur maakt voor u vervolgens een actieaanbod dat helemaal is toegesneden op uw woning. Als u besluit op het actieaanbod in te gaan en de zonnepanelen te laten plaatsen, wordt uw BTW-teruggave door een gespecialiseerd administratiekantoor voor u verzorgd. Bij dit administratiekantoor kunt u ook gratis terecht voor meer specifieke vragen over de btw-teruggave. Dus voor iedereen die de afgelopen jaren twijfelde over de aanschaf van zonnepanelen is dit hét moment om vrijblijvend te laten bekijken wat er mogelijk is en inzicht te krijgen in de kosten én opbrengsten.

 

Maar mijn dak ligt niet op het zuiden…

Waar nog wel eens gedacht wordt dat zonnepanelen alleen richting het zuiden kunnen worden geplaatst en er geen schaduw mag zijn, maken de huidige technieken dat vrijwel ieder dak geschikt is. Een parallel geschakeld systeem kan schaduwhinder minimaliseren waardoor de schaduw van een boom, schoorsteen of dakkapel beperkt effect heeft op de opbrengst. De meeste zonnepanelen worden tegenwoordig juist naar het oosten en/of westen gericht waardoor er ook een mooie spreiding is van de opbrengst over de dag. En waar het dak van de woning soms weinig ruimte biedt, kan ook eventueel het dak van een aanbouw, garage of schuur worden benut. Er is dus veel meer mogelijk dan u misschien denkt.

 

Dit is het moment!

Speciaal voor inwoners van de gemeente Opmeer wordt er op dinsdag 29 november online informatieavonden gegeven door Duurzaam Bouwloket, aanvang 20:00 uur. Die zijn makkelijk thuis te volgen op uw laptop, tablet of telefoon. U kunt zich vanaf nu geheel vrijblijvend aanmelden voor de zonnepanelenactie en de online informatieavond via www.duurzaambouwloket.nl/actieopmeer. Daar vindt u ook alle informatie betreffende deze actie nog eens op een rijtje.