HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Kinderburgemeester

Kinderburgemeester

Bram de Haan, leerling van de basisschool De Wulfram in Hoogwoud, is dit jaar kinderburgemeester in Opmeer. Liese Revers, ook leerling van De Wulfram, is de loco burgemeester geworden

De jeugdburgemeester is het aanspreekpunt voor zaken over de natuurspeeltuin. Hij/zij vertegenwoordigt de jeugd naar het college toe. De kinderburgemeester kan en mag ook advies geven/ideeën uiten over andere jeugdzaken in de gemeente. Ook gaat de kinderburgemeester mee met de ‘echte’ burgemeester tijdens belangrijke activiteiten in de gemeente. Zo is hij/zij aanwezig op de Landbouwtentoonstelling, Sinterklaasintocht, Gabberweek, Koningsdag en 4 of 5 mei viering én spreken zij de wethouders en de burgemeester over wat hun functie is en wat zij daarvoor moeten doen.

De kinderburgemeester komt ook naar je toe

Als je de kinderburgemeester wilt uitnodigen voor een evenement of bijeenkomst kun je dat doen via de gemeente, afdeling Zorg en Welzijn, gemeente@opmeer.nl. Geef dan aan waarom je hem/haar wilt uitnodigen, de datum en de tijd en wat je van de kinderburgemeester verwacht.