HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws uit Opmeer

Nieuws uit Opmeer

 • Heeft u ideeën over dienstverlening?

  Momenteel werken we aan een aantal verbetervoorstellen waarmee we onze bereikbaarheid willen verbeteren. We horen graag of deze ideeën ook aansluiten bij uw verwachtingen. Heeft u ideeën hoe onze dienstverlening eruit zou kunnen zien en vindt u het leuk met ons in gesprek te gaan? Dan nodigen we u van harte uit op de bijeenkomst die we hiervoor organiseren op maandagavond 4 juni.

  Lees meer
 • Koopjes op Lappendag

  Op maandag 28 mei van 08.00 tot 17.00 uur is het alweer tijd voor de jaarlijkse Lappendag van Opmeer kunt u zich vergapen aan de mooiste kleding, schoenen, huishoudelijke artikelen en lederwaren. De Lappendag wordt gehouden op de Herenweg, Wuiver, Lindengracht en Breestraat.

  Lees meer
 • Iemand voordragen voor een lintje?

  Overal in Nederland zetten vele vrijwilligers zich in voor allerlei organisaties op sociaal-maatschappelijk gebied. Mensen die door hun inzet verenigingen draaiend houden en organisaties toegankelijk maken voor de samenleving.

  Lees meer
 • Eén Koninklijke onderscheiding in Opmeer

  Locoburgemeester Robert Tesselaar hield de traditie in ere en haalde op donderdag 26 april in de ochtend de decorandus op per paard en rijtuig. De koets en verraste doctorandus en zijn echtgenote werden feestelijk ontvangen op het gemeentehuis.


   

  Lees meer
 • AVG cursus voor verenigingen

  Na inventarisatie van de behoefte naar een AVG-cursus (Algemene wet gegevens bescherming) onder alle verenigingen uit Opmeer, blijkt er voldoende interesse. Daarom organiseert de gemeente samen met Team Sportservice  een cursus om de verenigingen ‘AVG-proof’ te maken.

  Lees meer
 • Westfriesland Pact door!

  In 2013 sloten de raden en colleges van de zeven Westfriese gemeenten een Pact met als doel: regionaal meer en beter samen werken en de ambities van de regio realiseren. Ambities op het gebied van wonen, werken, onderwijs, bereikbaarheid en vrije tijd.

  Lees meer
 • Veilig Thuis Noord-Holland Noord onder verscherpt toezicht

  Vrijdag 30 maart jl. heeft Veilig Thuis Noord-Holland Noord een brief van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd ontvangen. In deze brief geeft de inspectie aan, dat gelet op de terugkerende wachtlijsten en tekortkomingen bij het inzetten en monitoren van verbetermaatregelen, er onvoldoende vertrouwen is dat Veilig Thuis Noord-Holland Noord dit binnen afzienbare tijd op kan lossen. Daarom stelt de inspectie Veilig Thuis Noord-Holland Noord onder verscherpt toezicht voor de duur van zes maanden met ingang van 30 maart 2018.

  Meer hierover leest u in bijgaande berichtgeving van de GGD.

  Lees meer
 • Aanpak huisvesting arbeidsmigranten

  De gemeenten in de Kop van Noord-Holland, Opmeer en de provincie Noord-Holland gaan er samen voor zorgen dat alle buitenlandse werknemers fatsoenlijk gehuisvest worden. Uit een net uitgevoerd onderzoek blijkt dat in de regio behoefte is aan zeker 6600 huisvestingsplaatsen voor buitenlandse werknemers, terwijl er momenteel maar 3500 plaatsen bekend zijn.

  Lees meer
 • CDA grootste partij in Opmeer met vijf zetels

  Het CDA is bij de gemeenteraadsverkiezing van 2018 met vijf zetels de grootste partij in Opmeer geworden. Gemeentebelangen werd de tweede partij met vier zetels.

  Lees meer
 • Verstopping riolen/waterzuiveringsinstallaties

  Hygiënedoekjes in alle soorten en maten zijn populair. Volgens veel verpakkingen mag het merendeel na gebruik door de wc worden weggespoeld. Nee, zeggen de gemeente en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Die doekjes moeten bij het restafval.

  Lees meer
 • Nieuwe regels voor trouwen/geregistreerd partnerschap

  U heeft besloten om te gaan trouwen of u kiest voor een geregistreerd partnerschap. Een spannende tijd breekt aan om alles goed voor te bereiden. Belangrijk in deze fase is dat u weet wat er is geregeld volgens de wet. Vanaf 1 januari 2018 geldt de wet Beperkte gemeenschap van goederen. Wat houdt dit voor u en uw partner in? En wat als u het toch anders wilt regelen? Dat kan met huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden.

  Meer weten?

  Kijk op www.opmeer.nl > trouwen of geregistreerd partnerschap

 • Gehandicapten mogen overal in Opmeer parkeren

  Wist u dat bestuurders met een gehandicaptenparkeerkaart op elke parkeerplek in de gemeente Opmeer mogen parkeren zonder tijdslimiet? En dat deze regel ook geldt voor de parkeerplaatsen in de blauwe zone in Opmeer?

  Lees meer
 • Melding over (zorg)instellingen

  Hebt u te maken met een zorgaanbieder waar de gemeente Opmeer een contract mee heeft? En hebt u het idee dat er iets mis is bij deze zorgaanbieder? Hebt u iets gezien/gehoord waar u vraagtekens bij plaatst? Dan kunt u dit melden bij de Wmo-toezichthouder van de gemeente Opmeer.

  Lees meer
 • Zwerfvuil is niet oké!

  Erger jij je ook zo aan al die flesjes, blikjes en verpakkingen die je op straat en in de natuur tegenkomt? Je bent niet de enige. Steeds meer mensen ergeren zich aan zwerfafval. Gelukkig komen heel veel mensen ook daadwerkelijk in actie.

  Lees meer
 • Vraag online paspoort, ID-kaart of rijbewijs aan!

  Op deze site kunt u met behulp van uw DigiD een paspoort, ID-kaart of rijbewijs aanvragen.

  Lees meer
 • Verzekering voor vrijwilligers

  Voor de vrijwilligers die binnen onze gemeente werkzaam zijn heeft de gemeente een verzekering afgesloten. Deze vrijwilligersverzekering is bedoeld om schade te vergoeden, die ontstaat tijdens het vrijwilligerswerk én die niet gedekt is door de eigen verzekering.

  Lees meer
 • Wilt u weten of uw buren gaan verbouwen?

  Wilt u weten of uw buren gaan verbouwen? Meldt u zich dan aan voor de gratis e-mailservice bekendmakingen op www.overheid.nl. Door u aan te melden ontvangt u wekelijks de bekendmakingen van de gemeente Opmeer, en de provincie en waterschappen per e-mail. U hoeft alleen uw postcode in te vullen en aan te geven van welk gebied rondom uw woning u de bekendmakingen wilt ontvangen.

 • Gemeente zaken? Afspraak maken!

  Heeft u iets te regelen met de gemeente? Maak dan een afspraak via de website (homepage). Kan dat niet, dan kunt u bellen met 0226 – 363 333 tussen 09.00 – 10.00 uur.

 • Volgt u Opmeer al op Twitter?

  De gemeente Opmeer plaatst dagelijks berichten op Twitter via @gem_opmeer, ook kunt u ons volgen via @gladheidopmeer en @wijkteamopmeer

  Lees meer
 • Kermis vieren, hou het echt gezellig!

  Beste inwoners,

  Het kermisseizoen is weer geopend. Feest! De eerste kermis in onze gemeente komt er aan. Het is gelijk een mooie kans om voor onze gemeente de toon te zetten. Laten we het harde werk van de organisatoren belonen met een mooi en gezellig feest.

  Lees meer
 • ‘Wie ben jij-campagne’

  "Wie ben jij" is een communicatiecampagne over gebruik van alcohol en de keuze die je erin hebt. De campagne wordt ook ingezet op de kermis. “Het is een lastige stap, maar een hele logische en noodzakelijke gezien het, vaak overmatig, gebruik van alcohol tijdens de kermisdagen.

  Lees meer
 • Netwerkborrel voor ondernemers

  Op dinsdag 12 juni 2018 van 16.00 – 20.00 organiseren de gemeente, de Lions Club Opmeer en de Ondernemersvereniging de tweejaarlijkse netwerkbijeenkomst voor ondernemers. Dit keer wordt de bijeenkomst gehouden bij de Museumboerderij West-Frisia, Koningspade 31 te Hoogwoud.

  Lees meer
 • Uitvoering IKC-besluit stilgelegd

  De (nieuwe) gemeenteraad heeft op donderdag 19 april 2018 besloten de uitvoering van het raadsbesluit over het Integrale Kind Centra (IKC) van 6 juli 2017 stil te leggen omdat in de voorbereiding op het eerdergenoemde raadsbesluit onvoldoende aandacht is geweest voor burgerparticipatie, de centrale ligging van de nieuwe locaties en voor de verkeersveiligheid.

  Lees meer
 • Fase 2 herinrichting centrum Hoogwoud van start

  De Herenweg tussen de Oeverwal en de Ooster Boekelweg is afgesloten. Ter hoogte van de Oeverwal zijn de opbreekwerkzaamheden begonnen. Ook is begonnen met de heiwerkzaamheden voor de nieuwbouw van de appartementen en winkels aan de Herenweg Ooster Boekelweg.

  Iedere week plaatsen we een berichtje op de blog https://centrumplanhoogwoud.blogspot.nl/

 • Waardering voor mantelzorgers

  Mantelzorgers zijn onmisbaar in de samenleving. Daarom wil de gemeente Opmeer ook dit jaar weer alle mantelzorgers in het zonnetje zetten die langdurig en intensief zorgen voor iemand uit uw buurt.

  Lees meer
 • Coalitie Opmeer gevormd

  CDA, DSV en VVD gaan gezamenlijk de nieuwe coalitie in Opmeer vormen. De partijen hebben elkaar op hoofdlijnen gevonden. Verdere detaillering van de verschillende onderwerpen wordt in de komende weken ingevuld.

  Lees meer
 • Herinrichting centrum van Hoogwoud

  Fase 2 van de herinrichting van het centrum van Hoogwoud begint op 9 april. De Herenweg vanaf de Oeverwal wordt opengebroken. Het eerste deel van de Burgemeester Hoogenboomlaan wordt dan alweer opnieuw bestraat.

  Meer weten? Kijk op de blog via https://centrumplanhoogwoud.blogspot.nl/

 • Voorkom schulden bij kwetsbare jongeren

  Speciaal voor (zeer) moeilijk lerende jongeren heeft MEE NL een e-learning opgezet om hen te leren met geld om te gaan. Dit online leerprogramma is een onderdeel van Smart met Geld, een programma dat zich richt op het vergroten van de financiële weerbaarheid van kwetsbare jongeren, veelal met een lichte verstandelijke beperking (LVB).

  Lees meer
 • Repair café

  Iets stuk? Laat het maken, in plaats van het weg te gooien. Elke eerste maandag van de maand bent u welkom, van 09.30 – 12.00 uur in De Schakel, Spanbroek.

  • Repair Cafés voorkomen 250.000 kilo afval
  • Een gescheurd knuffelkonijn, een bestuurbare auto die niet meer wil rijden, een lekke fietsband...
  • Adviezen en hulp van de deskundigen in het Repair Café zijn gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
 • Tips om woninginbraak te voorkomen

  We trekken al gauw ‘even snel’ de deur achter ons dicht als we bijvoorbeeld een boodschap gaan doen. Maar een inbreker heeft maar 'heel even' nodig om binnen te komen.

  Lees meer
 • Dien een burgerinitiatief in

  Heeft u een goed idee voor Opmeer. Denkt u weleens, daar zou de gemeente Opmeer iets aan moeten doen? Bijvoorbeeld een trapveldje in de buurt op een stuk braakliggend terrein of de fietsroute naar school veiliger maken.

  Lees meer
 • Buurtpreventie: Whatsapp of...?

  In de gemeente Opmeer is een aantal WhatsApp-groepen actief. Deze BuurtWhatsApp-groepen zorgen voor meer ogen en oren in de buurt en biedt de mogelijkheid om verdachte omstandigheden, in de eigen woonomgeving, met elkaar te delen. Door een BuurtWhatsApp kunnen burgers zelf een groot gebied in de gaten houden. Zo’n app-groep is opgericht door een inwoner en wordt ondersteund door de gemeente Opmeer en de politie.

  Lees meer
 • Speelplek: géén honden

  Bij de gemeente komen regelmatig klachten binnen over honden op speelplekken. De richtlijn is duidelijk. Daar waar speelplekken zijn voor kinderen mogen honden niet loslopen en is er een opruimplicht.

  Lees meer
 • Kleine klussen in en om de woning

  In de afgelopen jaren kenden we in Opmeer de 'dorpsconciërge'. Inmiddels hebben we afscheid genomen van de dorpsconciërge en is stichting Raad en Daad in beeld om deze activiteiten/kleine klussen over te nemen.

  Lees meer
 • Vanaf nu kunt u online uw reparatieverzoek doorgeven

  U huurt een woning van het Gemeentelijk Woningbedrijf en u wilt een reparatie doorgeven? Dat kunt u snel en eenvoudig doen op www.woningbedrijfopmeer.nl. Dat kan nu 24 uur per dag & 7 dagen per week.

  Lees meer
 • Officiële bekendmakingen

  U kunt de bekendmakingen van de gemeente Opmeer inzien op www.overheid.nl. Ook kunt u daar aangeven of u deze wekelijks in uw mailbox wilt ontvangen.

 • 24/7 melden via gemeente app

  Ziet u een losliggende stoeptegel of een kapotte lantaarnpaal? Meld het via de app van de gemeente Opmeer. Met een tekst, een locatie of een foto kunt u ons op de hoogte stellen van deze problemen, zodat wij deze op kunnen lossen.

  Lees meer
Archief