HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws uit Opmeer

Nieuws uit Opmeer

 • Doe geen zaken met ‘travellers’

  Let op! Op dit moment is weer een groep ‘travellers’ in de regio actief is, ook in Opmeer.. Deze klusjesmannen hebben het vaak voorzien op inwoners die te goed van vertrouwen zijn.

  Lees meer
 • Wethouder controleert ID in de supermarkt!

  Jongeren die alcohol willen kopen hebben nog lang niet altijd een ID bij de hand. En het is voor verstrekkers niet altijd makkelijk om jongeren te controleren. Ook halen oudere jongeren vaak drank voor hun minderjarige vrienden of probeert de jongere een leeftijdgenoot achter de kassa te verleiden een oogje toe te knijpen.

  Lees meer
 • Speelplek: géén honden

  Bij de gemeente komen regelmatig klachten binnen over honden op speelplekken. De richtlijn is duidelijk. Daar waar speelplekken zijn voor kinderen mogen honden niet loslopen en is er een opruimplicht.

  Lees meer
 • Repair café

  Iets stuk? Laat het maken, in plaats van het weg te gooien. Elke eerste maandag van de maand bent u welkom, van 09.30 – 12.00 uur in De Schakel, Spanbroek.

  • Repair Cafés voorkomen 250.000 kilo afval
  • Een gescheurd knuffelkonijn, een bestuurbare auto die niet meer wil rijden, een lekke fietsband...
  • Adviezen en hulp van de deskundigen in het Repair Café zijn gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
 • Online je paspoort, ID-kaart of rijbewijs aanvragen!

  Via de website van gemeente Opmeer (www.opmeer.nl), kunt u met behulp van uw DigiD een paspoort, ID-kaart of rijbewijs aanvragen (vanaf 1 september).
  Op basis van de online ingevulde aanvraag, maakt u dan ook gelijk online een afspraak om bij het gemeentehuis de aanvraag definitief in te dienen.

  Lees meer
 • Sportverenigingen Westfriesland in control of alcohol

  De barcommissies en besturen van de voetbal- en hockeyverenigingen in Westfriesland gaan goed voorbereid het nieuwe seizoen in. Al 35 clubs gingen de afgelopen maanden in gesprek met Sportservice West-Friesland en hun gemeente, om te praten over het alcoholbeleid van hun vereniging. Na de zomerstop worden nog 15 clubs bezocht.

  Lees meer
 • Onafhankelijk cliëntondersteuner

  ‘Wie luistert er met mij mee” Als u een gesprek heeft met het wijkteam, kunt u dit gesprek alleen voeren of samen met iemand uit uw omgeving. U kunt er ook voor kiezen een onafhankelijke iemand in te schakelen. Deze cliëntondersteuner geeft u advies, denkt met u mee en kan u helpen uw vraag/aanvraag goed te verwoorden of zorgt dat u de gemaakte afspraken begrijpt.

  Lees meer
 • Vaarroute Rustenburg-Verlaat doordeweeks bevaarbaar

  Van maandag 17 juli tot half oktober bedienen gediplomeerde vrijwilligers doordeweeks de sluis en de brug bij Rustenburg. Dankzij afspraken tussen het hoogheemraadschap, het Recreatieschap en in samenspraak met de gemeenten Opmeer en Koggenland kan de sluis vaker bediend worden.

  Lees meer
 • Vanaf nu kunt u online uw reparatieverzoek doorgeven

  U huurt een woning van het Gemeentelijk Woningbedrijf en u wilt een reparatie doorgeven? Dat kunt u snel en eenvoudig doen op www.woningbedrijfopmeer.nl. Dat kan nu 24 uur per dag & 7 dagen per week.

  Lees meer
 • Waarom nieuwe losloopgebieden voor honden?

  Er bestaat enig onbegrip over de nieuwe losloopgebieden voor honden in de gemeente. Naast het aangeven van de nieuwe gebieden hebben we verzuimd u te informeren over de reden achter de aanpassing. Daarom alsnog een uitleg.

  Lees meer
 • Maak uw buurt veiliger

  Meld uw bewakingscamera aan bij de politie. Camerabeelden helpen de politie bij het oplossen van inbraken, overvallen en andere misdrijven. Hebt u een of meer camera’s om of aan uw woning of bedrijfspand hangen? Laat het de politie alstublieft weten. Hoe beter de politie in kaart heeft waar er in uw buurt camera’s hangen, hoe sneller zij kan werken aan het oplossen van misdrijven.

  Lees meer
 • Wilt u weten of uw buren gaan verbouwen?

  Wilt u weten of uw buren gaan verbouwen? Meldt u zich dan aan voor de gratis e-mailservice bekendmakingen op www.overheid.nl. Door u aan te melden ontvangt u wekelijks de bekendmakingen van de gemeente Opmeer, en de provincie en waterschappen per e-mail. U hoeft alleen uw postcode in te vullen en aan te geven van welk gebied rondom uw woning u de bekendmakingen wilt ontvangen.

 • Gemeente zaken? Afspraak maken!

  Heeft u iets te regelen met de gemeente? Maak dan een afspraak via de website (homepage). Kan dat niet, dan kunt u bellen met 0226 – 363 333 tussen 09.00 – 10.00 uur.

 • Volgt u Opmeer al op Twitter?

  De gemeente Opmeer plaatst dagelijks berichten op Twitter via @gem_opmeer, ook kunt u ons volgen via @gladheidopmeer en @wijkteamopmeer

  Lees meer
 • Klassewerk Opmeer

  Opmeer Actief, stichting Raad & Daad en wijksteunpunten De Lindehof en De Schakel hebben voor hun najaarsactiviteiten dit jaar gekozen voor samenwerking. Deze samenwerking resulteert in de Klassewerk-week. Klassewerk Opmeer verbindt organisaties en activiteiten om tijdens de herfstvakantie een mooi activiteitenprogramma neer te zetten.

  Lees meer
 • Westfriesland Werkt!

  Op 12 en 13 oktober 2017 kunnen inwoners, bedrijven, en onderwijs elkaar ontmoeten tijdens Westfriesland Werkt! Een initiatief van de Westfriese gemeenten, die een Regionale Economische Agenda (REA) uitvoeren en hiermee de economische vitaliteit willen versterken. Het doel van Westfriesland Werkt! is de regionale economie en arbeidsmarkt stimuleren.

  Lees meer
 • Vervangen Wipbrug

  Een aantal bruggen in Noord-Holland staan op de agenda om te worden vervangen. Het gaat om in totaal 9 bruggen, waarvan er inmiddels 5 zijn opgeleverd. Nog 4 bruggen te gaan in 2017 en 2018. De wipbrug is één van die bruggen die vervangen wordt.

  Lees meer
 • Uw reisdocument laten bezorgen

  “Twee keer naar het gemeentehuis voor een nieuw paspoort, dat is niet meer van deze tijd”, vindt wethouder Ruud Heijtink van de gemeente Opmeer. Daarom kunnen de inwoners van àlle Westfriese gemeenten vanaf 1 september hun reisdocument en rijbewijs veilig laten bezorgen. Bezorgen is mogelijk thuis of op een ander adres in Nederland.

  Lees meer
 • Diefstal uit bestelbusjes

  Op dit moment zijn er veel meldingen van diefstal uit bestelbusjes. Het gaat de dieven vooral om gereedschap. Op http://stavc.nl/voertuigen-preventietips/bedrijfswagens-licht/preventietips/ vindt u tips om diefstal te voorkomen. Ziet u iets verdachts, bel de politie: 0900 – 8844 of 112.

 • Is er iets mis bij uw zorgaanbieder?

  Hebt u te maken met een zorgaanbieder waar de gemeente Opmeer een contract mee heeft? En hebt u het idee dat er iets mis is bij deze zorgaanbieder? Hebt u iets gezien/gehoord waar u vraagtekens bij plaatst? Dan kunt u dit melden bij de Wmo-toezichthouder van de gemeente Opmeer.

  Lees meer
 • Wat is er deze week te doen in zwembad ’t Woudmeer?

  • Vrijdag 28 juli om 14.00 uur: Volleybal
  • Woensdag 2 augustus om 14.00 uur: Mooiste bommetje

  Kijk voor meer informatie op facebook.com/zwembadwoudmeer

 • Kleine klussen in en om de woning

  In de afgelopen jaren kenden we in Opmeer de 'dorpsconciërge'. Inmiddels hebben we afscheid genomen van de dorpsconciërge en is stichting Raad en Daad in beeld om deze activiteiten/kleine klussen over te nemen.

  Lees meer
 • Verzekering voor vrijwilligers

  Voor de vrijwilligers die binnen onze gemeente werkzaam zijn heeft de gemeente een verzekering afgesloten. Deze vrijwilligersverzekering is bedoeld om schade te vergoeden, die ontstaat tijdens het vrijwilligerswerk én die niet gedekt is door de eigen verzekering.

  Lees meer
 • Nieuwe losloopgebieden voor de hond

  Er zijn nieuwe gebieden aangewezen waar honden los mogen lopen en waar er wel en geen opruimplicht is voor de hondenbezitters. Alles is vastgelegd in APV Opmeer 2016 artikel 2:57 en 2:58.

  Lees meer
 • Bouwkavels ’t Bon in Opmeer

  Op het voormalige perceel van transportbedrijf Simon Loos, gelegen op een goed bereikbare locatie, is sinds 2010 de gemeentelijke brandweerkazerne gevestigd. Op dit terrein bevinden zich nog bouwkavels met kantoorfunctie. Overleg over de oppervlakte van de kavels is mogelijk. Voor een situatieschets kunt u terecht op > bestemmingsplan Breestraat 9.

  Lees meer
 • Officiële bekendmakingen

  U kunt de bekendmakingen van de gemeente Opmeer inzien op www.overheid.nl. Ook kunt u daar aangeven of u deze wekelijks in uw mailbox wilt ontvangen.

 • 24/7 melden via gemeente app

  Ziet u een losliggende stoeptegel of een kapotte lantaarnpaal? Meld het via de app van de gemeente Opmeer. Met een tekst, een locatie of een foto kunt u ons op de hoogte stellen van deze problemen, zodat wij deze op kunnen lossen.

  Lees meer
Archief