HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws uit Opmeer

Nieuws uit Opmeer

 • Zondag 15 september 2019 is het Open Monumentendag in Opmeer

  (13-09-2019)

  Op zondag 15 september is het Open Monumentendag in de gemeente Opmeer. De monumenten die u kunt bezichtigen, kunt u herkennen aan de vlag van de Open Monumentendag. De monumenten zijn geopend van 11.00 – 17.00 uur. De entree is gratis, tenzij anders vermeld.

  Op de fiets langs de mooie monumenten?

  We hebben een mooie fiets- en wandelroute uitgezet langs de geopende monumenten en de vele stolpboerderijen in de dorpen. Deze boerderijen kunt u niet bezichtigen, maar zijn toch de moeite waard om er even bij stil te staan. Bij een aantal monumenten kunt u een kopje koffie of thee krijgen.

  Lees meer
 • Huis beveiligen tegen inbraak tijdens je vakantie

  (12-08-2019)

  De zomer komt eraan! Grote kans dus dat jij je zomervakantie al aan het plannen bent. Helaas zijn inbrekers dan ook al aan het plannen. Om in te breken. De zomervakantie is namelijk één van de populairste periodes bij inbrekers. Lees je tips op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl

 • Hitteplan: let op elkaar, drink genoeg en blijf in de schaduw

  (25-07-2019)

  Het is de komende dagen uitzonderlijk warm. De temperatuur loopt de komende dagen op naar tropische waarden. Voor mensen met een kwetsbare gezondheid kan dit tot problemen leiden. Ook mensen in goede gezondheid kunnen met deze temperaturen klachten krijgen.

  Lees meer
 • Aanvraag rijbewijs duurt lang

  (17-07-2019)

  In verband met achterstand bij het Centraal Bureau Rijbewijzen duurt het aanvragen of vernieuwen van een rijbewijs (evt. met medische verklaring) langer dan gebruikelijk. Voorkom problemen en vraag uw rijbewijs tijdig aan.

 • Maak je woning vakantieproof

  (10-07-2019)

  Voorkom sluipverbruik en verklein de kans op inbraak. Laat je woning veilig achter als je op vakantie gaat. Voorkom sluipverbruik en verklein de kans op inbraak door onderstaande handelingen uit te voeren.

  Lees meer
 • Wij zoeken: Toneelspelers, bouwsjouwers, kappers, ...

  (26-06-2019)

  Van 30 april tot en met 5 mei 2020 wordt de theatervoorstelling over 75 jaar vrijheid in Opmeer georganiseerd op het voormalig volkstuinencomplex bij het sport- en recreatieterrein De Weijver. De scènes spelen zich af in een nagebouwde legerplaats. We vertellen in de voorstelling de verhalen van de WOII in de gemeente Opmeer.

  Lees meer
 • 75 jaar vrijheid in locatievoorstelling Opmeer

  (11-06-2019)

  Volgend jaar is het 75 jaar geleden dat de bevrijding voor heel Nederland volgde op de Tweede Wereldoorlog. Een oorlog die veel verhalen heeft nagelaten, ook in de gemeente Opmeer. Onder leiding van toneelvereniging Schakels, de theatermakers van Culturele Staten en SJJO, het jeugdwerk in Opmeer, wordt er een theatervoorstelling gemaakt over die naoorlogse verhalen in Opmeer.

  Lees meer
 • Samen voor Inclusief Westfriesland

  (05-06-2019)

  De overheid werkt aan gelijke rechten voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen (LHBTI's). In Westfriesland willen we daar niet bij achterblijven. Daarom ondertekenden de bestuurders van de Westfriese gemeenten onlangs de intentieverklaring ‘Inclusief Westfriesland 2019-2022’.

  Lees meer
 • Inloopspreekuur Wijkteam, uitgebreid

  (22-05-2019)

  Vanaf 6 juni heeft het Wijkteam iedere 1e donderdag van de maand van 15.00 – 16.00 uur een inloopspreekuur in het Theresiahuis in De Weere. Hebt u een korte vraag over gezondheid, eenzaamheid, pesten, scheiden of heeft u hulp nodig bij het invullen van formulieren, dan bent u van harte welkom.

  Lees meer
 • Onze wijkagenten

  (13-02-2019)

  Peter Duineveld en Raymond Hart zijn de wijkagenten van Opmeer. Samen met de inwoners zorgen zij voor de veiligheid in Opmeer. We stellen ze graag aan u voor:

  Lees meer
 • Bezorgen paspoort, ID, rijbewijs € 4,95

  (31-10-2018)

  Uw paspoort, ID-kaart of rijbewijs bezorgd krijgen waar én wanneer u wilt? Het kan! Hoe? Bij de aanvraag van uw nieuw document geeft u aan dat u het document wenst te laten bezorgen. Als uw paspoort, ID-kaart en rijbewijs gereed is, krijgt u een seintje en vervolgens kunt u zelf de afspraak inplannen. Het bezorgbedrijf Dynalogic bezorgt het document veilig en betrouwbaar, u hoeft de deur dus niet meer uit!

 • Bestuurlijk overleg tussen provincie Noord-Holland en gemeente Opmeer

  (10-09-2019)

  Woensdag 4 september 2019 spraken de nieuwe gedeputeerde Bereikbaarheid, Adnan Tekin, en wethouder Bram Beemster van de gemeente Opmeer met elkaar.

  Naast kennismaken kwam ook de herinrichting van de A.C. de Graafweg (N241) aan bod. Dat de weg veiliger moet worden, daarover zijn beide heren het eens. Over de manier waarop en hoe belangen als bescherming leefbaarheid en behoud van beeldkwaliteit daarbij kunnen worden betrokken zijn nog verschillen van inzicht.


  “Graag willen we er samen met de gemeente Opmeer uitkomen”, aldus gedeputeerde Tekin. Wethouder Beemster: "Het was een constructief gesprek". Beide bestuurders hebben hun ambtenaren gevraagd om samen te onderzoeken hoe de verschillen van inzicht ten aanzien van bomenkap en geluidsoverlast, dit in relatie tot veiligheid en doorstroming te overbruggen zijn.

 • Brandveilig de zomer door

  (05-08-2019)

  Helaas zitten ongelukken vaak in een klein hoekje. Bijvoorbeeld tijdens het barbecueën, een vuurtje stoken of bij het gebruik van gas of elektriciteit. Voordat u het weet, heeft u er zelf mee te maken.

  Meer weten over veilig barbecueën, hoe je propaangas moet gebruiken, of hoe je een natuurbrand kunt voorkomen, kijk op www.brandweer.nl/actueel-landelijk/2017/brandveilig-de-zomer-door voor meer tips

 • Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan 2020-2027

  (17-07-2019)

  Het verkeer- en vervoerplan beschrijft hoe het verkeer en vervoer de komende jaren in de gemeente Opmeer wordt geregeld. Het gaat daarbij om de auto, de fiets, voetgangers, openbaar vervoer enzovoorts. Maar het gaat ook over een toegankelijk Opmeer, een bereikbaar Opmeer en een toekomstbestendig Opmeer. Allemaal aspecten die een rol spelen in het verkeers- en vervoersplan.

  Lees meer
 • Zorg Opmeer zoekt denkers en doeners

  (10-07-2019)

  Bent u, ben jij praktisch ingesteld en heb je kennis en/of een mening over zorgonderwerpen, dan is de gemeente Opmeer opzoek naar u/jou.

  Lees meer
 • Eikenprocessierups of de plakkerrups?

  (04-07-2019)

  We krijgen de laatste dagen meldingen van inwoners dat de eikenprocessierups ook in Opmeer gezien is. Tot nu toe ging het om de plakkerrups die veelvuldig in Westfriesland voorkomt.

  Lees meer
 • Kies je favoriete speeltoestel! De stemmen zijn geteld

  (25-06-2019)

  In de afgelopen weken konden de kinderen en omwonenden van vijf speellocaties in Spanbroek en Opmeer hun stem uitbrengen voor het favoriete speeltoestel. We hebben bijna 400 stemmen ontvangen. Iedereen bedankt voor het stemmen. Wil je weten welk speeltoestel in jouw speellocatie de meeste stemmen heeft gekregen?

  Lees meer
 • Heeft er iemand bij jou thuis extra zorg nodig?

  (05-06-2019)

  Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren t/m 24 jaar die opgroeien met een ziek, verward, verslaafd, depressief of gehandicapt familielid. Dat kan grote impact hebben op het leven van deze kinderen. Helemaal als zij daardoor veel taken op zich moeten nemen. Het is belangrijk dat ook deze jonge mantelzorgers leuke dingen kunnen blijven doen. Sporten of met vrienden op stap. Tijd voor henzelf is belangrijk.

  Lees meer
 • Maak je woning vakantieproof

  (05-06-2019)

  Laat je woning veilig achter als je op vakantie gaat. Voorkom sluipverbruik en verklein de kans op inbraak door onderstaande handelingen uit te voeren.

  Lees meer
 • Opmeer stelt beroep in tegen herinrichtingsplan AC de Graafweg

  (29-04-2019)

  De gemeente Opmeer heeft beroep ingesteld tegen het Provinciaal Inpassingsplan Herinrichting A.C. de Graafweg (N241). De gemeente is van mening, ook gesteund door specialistisch advies, dat er goede gronden zijn om gebruik te maken van het recht om een beroepschrift in te dienen tegen de nu opgestelde plannen van de Provincie.

  Lees meer
 • Afval scheiden, gewoon doen!

  (16-01-2019)

  Gemiddeld in Nederland gooien inwoners 160 kg restafval weg per jaar. In Opmeer zijn we al op het goede spoor hier is het 130 kg restafval per persoon per jaar. Maar we zijn er nog niet. In 2020 is de landelijke opdracht moeten we naar 100 kg restafval per jaar. Nu zit nog zo’n 50 kg GFT (groente Fruit en Tuinafval) in ons restafval. Het is echt zonde dat dit gebeurt.

  Lees meer
 • Repair café

  (31-10-2018)

  Iets stuk? Laat het maken, in plaats van het weg te gooien. Elke eerste maandag van de maand bent u welkom, van 09.30 – 11.30 uur in De Schakel, Spanbroek.

  • Repair Cafés voorkomen 250.000 kilo afval
  • Een gescheurd knuffelkonijn, een bestuurbare auto die niet meer wil rijden, een lekke fietsband...
  • Adviezen en hulp van de deskundigen in het Repair Café zijn gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
Archief