HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws uit Opmeer

Nieuws uit Opmeer

 • Storing verlichting Koningspade

  (15-11-2018)

  Op dit moment is er een storing in het elektricitietsnet van de openbare verlichting aan de Koningspade: tussen de Adriaan Slickerstraat en de Charles v.d. Nootstraat. Dit netwerk is van Liander, zij geven aan op 19 november op zoek te gaan naar de storing. Door drukte kan dit niet eerder, helaas.

 • 200 reacties op enquête losloopgebieden

  (14-11-2018)

  In de afgelopen weken hebben we een online enquête gehouden over het losloopgebied van honden op het recreatieterrein De Weijver. Ruim 200 enquêtes zijn ingevuld. Bedankt voor uw reactie. De gemeenteraad bespreekt op 13 december de resultaten van de enquête.

 • Besluiten van de raad, 8-1-2018

  (14-11-2018)

  Op donderdag 8 november 2018 werd er een raadsvergadering gehouden in het gemeentehuis van Opmeer. De volgende besluiten zijn door de raad genomen:

  Lees meer
 • Brandpreventieweken

  (14-11-2018)

  Jonge ouders in Opmeer krijgen speciaal geboortekoffertje
  De familie Groot kreeg vorige week kraambezoek van burgemeester Nijpels. Maar dat gebeurde met een reden. De familie Groot kreeg namelijk van burgemeester Nijpels het speciale brandweer-geboortekoffertje. In dat koffertje zit een brandmelder, een slabbetje en handige tips om een brand te voorkomen. In het kader van de brandpreventieweken hebben alle ouders, die in oktober een kindje hebben gekregen, zo’n geboortekoffertje gekregen.

  Lees meer
 • Iemand voordragen voor een lintje?

  (07-11-2018)

  Overal in Nederland zetten vele vrijwilligers zich in voor allerlei organisaties op sociaal-maatschappelijk gebied. Mensen die door hun inzet verenigingen draaiend houden en organisaties toegankelijk maken voor de samenleving.

  Lees meer
 • GGZ biedt online hulp bij kleine klachten

  (07-11-2018)

  GGZ NHN heeft diverse zelfhulpmodulen op de website www.ggz-nhn.nl/zelfhulp nu ook toegankelijk gemaakt voor inwoners. De korte online trainingen gaan over, onder andere: minder piekeren, beter slapen, fluitend naar je werk. Er zijn in totaal 10 verschillende modulen. Deze zelfhulp via internet werkt goed als de klachten niet te ernstig zijn. Het volgen van een training is gratis.

 • Repair café

  (31-10-2018)

  Iets stuk? Laat het maken, in plaats van het weg te gooien. Elke eerste maandag van de maand bent u welkom, van 09.30 – 11.30 uur in De Schakel, Spanbroek.

  • Repair Cafés voorkomen 250.000 kilo afval
  • Een gescheurd knuffelkonijn, een bestuurbare auto die niet meer wil rijden, een lekke fietsband...
  • Adviezen en hulp van de deskundigen in het Repair Café zijn gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
 • Huis-aan-huis-controle hondenbelasting

  (24-10-2018)

  Binnenkort wordt er in Opmeer weer gecontroleerd op het bezit van honden. Dit gebeurt door het bureau LEGITIEM B.V. uit Velp. De controleurs bellen huis-aan-huis aan, de controleurs kunnen zich legitimeren.

  Lees meer
 • HuiswerkLAB in de Bibliotheek Opmeer

  (17-10-2018)

  Loop je vaak vast tijdens het maken van je huiswerk? En kun je wel wat inhoudelijke ondersteuning gebruiken? Kom dan vanaf woensdag 7 november van 14.00 tot 17.00 uur naar HuiswerkLAB in de Bibliotheek Opmeer.

  Lees meer
 • Koffie met Kunst in de Bibliotheek

  (26-09-2018)

  De populaire Koffie met Kunst reeks uit Hoogkarspel komt dit najaar ook naar Opmeer. Samen met kunstgeschiedenisdocente Juliette Verhofstad leer je op nieuwe en verrassende manieren naar kunst kijken. Om de week neemt Juliette je mee in het verhaal van een kunststroming of kunstenaar. Ze legt de kenmerken en achtergronden uit, vergelijkt verschillende werken en wijst op bijzonderheden, waardoor je nog meer geniet van kunst.

  Meer weten? Kijk op www.westfriesebibliotheken.nl

 • Vraagbundeling glasvezelinternet gestart!

  (12-09-2018)

  Glasvezelaanbieder FiberNH is begonnen met de vraagbundeling in de buitengebieden van Wf gemeenten. Wanneer in de komende zes weken minimaal vijftig procent van de adressen zich aanmeldt, kan de aanleg van glasvezel starten. In deze buitengebieden is nu geen snel internet beschikbaar.

  Lees meer
 • Afval scheiden, gewoon doen!

  (29-08-2018)

  Gemiddeld in Nederland gooien inwoners 160 kg restafval weg per jaar. Hiervan is zo’n 50 kg GFT (groente Fruit en Tuinafval). Het is zonde dat dit gebeurt.

  Lees meer
 • Wanneer wordt er gecollecteerd?

  (04-07-2018)

  U kunt het collecterooster altijd vinden op www.cbf.nl. Zoek op collecterooster en geef dan aan dat u dit wilt weten voor de gemeente Opmeer. Alle collectes waarvoor een vergunning is verleend, staan daar vermeld.

 • Aanpak huisvesting arbeidsmigranten

  (05-04-2018)

  De gemeenten in de Kop van Noord-Holland, Opmeer en de provincie Noord-Holland gaan er samen voor zorgen dat alle buitenlandse werknemers fatsoenlijk gehuisvest worden. Uit een net uitgevoerd onderzoek blijkt dat in de regio behoefte is aan zeker 6600 huisvestingsplaatsen voor buitenlandse werknemers, terwijl er momenteel maar 3500 plaatsen bekend zijn.

  Lees meer
 • Melding over (zorg)instellingen

  (11-10-2017)

  Hebt u te maken met een zorgaanbieder waar de gemeente Opmeer een contract mee heeft? En hebt u het idee dat er iets mis is bij deze zorgaanbieder? Hebt u iets gezien/gehoord waar u vraagtekens bij plaatst? Dan kunt u dit melden bij de Wmo-toezichthouder van de gemeente Opmeer.

  Lees meer
 • Zwerfvuil is niet oké!

  (27-09-2017)

  Erger jij je ook zo aan al die flesjes, blikjes en verpakkingen die je op straat en in de natuur tegenkomt? Je bent niet de enige. Steeds meer mensen ergeren zich aan zwerfafval. Gelukkig komen heel veel mensen ook daadwerkelijk in actie.

  Lees meer
 • Vanaf nu kunt u online uw reparatieverzoek doorgeven

  (05-07-2017)

  U huurt een woning van het Gemeentelijk Woningbedrijf en u wilt een reparatie doorgeven? Dat kunt u snel en eenvoudig doen op www.woningbedrijfopmeer.nl. Dat kan nu 24 uur per dag & 7 dagen per week.

  Lees meer
 • Wilt u weten of uw buren gaan verbouwen?

  (08-11-2016)

  Wilt u weten of uw buren gaan verbouwen? Meldt u zich dan aan voor de gratis e-mailservice bekendmakingen op www.overheid.nl. Door u aan te melden ontvangt u wekelijks de bekendmakingen van de gemeente Opmeer, en de provincie en waterschappen per e-mail. U hoeft alleen uw postcode in te vullen en aan te geven van welk gebied rondom uw woning u de bekendmakingen wilt ontvangen.

 • 24/7 melden via gemeente app

  (16-03-2016)

  Ziet u een losliggende stoeptegel of een kapotte lantaarnpaal? Meld het via de app van de gemeente Opmeer. Met een tekst, een locatie of een foto kunt u ons op de hoogte stellen van deze problemen, zodat wij deze op kunnen lossen.

  Lees meer
 • Touwtjespring Challenge

  (14-11-2018)

  Een dynamische schooldag op de Bonifatiusschool
  Tijdens de Nationale Sportweek in september organiseerde Team Sportservice West-Friesland voor basisscholen een Touwtjespring Challenge. Dankzij meester Lars, die een filmpje opstuurde van de kinderen van groep 3 en 4, heeft de Bonifatiusschool de 3e prijs gewonnen: een Beweegbox!

  Lees meer
 • Fris of verrot zou geen keuze hoeven zijn

  (14-11-2018)

  NIX18 is de afspraak die wettelijk ook zo is vastgelegd. Géén alcohol en niet roken voor je 18e. En daarna? Gebruik met mate. Fris of verrot zou geen keuze hoeven zijn. Het is niet stoer om tegen elkaar op te drinken. Nee zeggen mag. Blijf je liever fris? Top, dát is normaal. Uitleggen hoeft niet.

  Lees meer
 • Politie houdt verkeerscontroles op Lindengracht

  (14-11-2018)

  Na klachten van omwonenden, de Dorpsraad en de gemeente heeft de politie in de afgelopen drie weken gecontroleerd op de Lindengracht in Opmeer. Bestuurders van motorvoertuigen die komen van de Koninginneweg negeren namelijk het verbod om de Lindengracht in te rijden richting de A.C. de Graafweg.

  Lees meer
 • Naar 1 twitteraccount

  (13-11-2018)

  Het twitteraccount van het Wijkteam Opmeer, @wijkteamopmeer, wordt per 1-12-2018 samengevoegd met het twitteraccount van de gemeente. Op de hoogte blijven via korte en snelle berichtgeving, volg ons op twitter @gem_opmeer.

  Lees meer
 • Waar komen de nieuwe Integraal Kind Centra in Spanbroek/Opmeer en Hoogwoud

  (07-11-2018)

  De huidige schoolgebouwen in Hoogwoud, Opmeer en Spanbroek zijn aan vervanging toe. De noodzaak voor nieuwbouw is een kans om op twee locaties een Integraal Kind Centrum (IKC) te maken, één in Hoogwoud en één in Opmeer/Spanbroek. Waar het IKC precies komt en hoe het gebouw het best kan worden ingepast, dat onderzoeken we graag met de omwonenden, ouders en andere betrokkenen.

  Lees meer
 • Bezorgen paspoort, ID, rijbewijs € 4,95

  (31-10-2018)

  Uw paspoort, ID-kaart of rijbewijs bezorgd krijgen waar én wanneer u wilt? Het kan! Hoe? Bij de aanvraag van uw nieuw document geeft u aan dat u het document wenst te laten bezorgen. Als uw paspoort, ID-kaart en rijbewijs gereed is, krijgt u een seintje en vervolgens kunt u zelf de afspraak inplannen. Het bezorgbedrijf Dynalogic bezorgt het document veilig en betrouwbaar, u hoeft de deur dus niet meer uit!

 • Woonvisie Opmeer 2018-2022

  (30-10-2018)

  Inzien

  Burgemeester en wethouders maken bekend dat met ingang van 31 oktober 2018 een exemplaar van het concept Woonvisie Opmeer 2018–2022 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis Opmeer en via deze site.

  Lees meer
 • Cliëntenraad WerkSaam WF iets voor u?

  (24-10-2018)

  De cliëntenraad van WerkSaam Westfriesland zoekt iemand uit Opmeer die zich wil inzetten voor het belang van de mensen die via WerkSaam werk vinden of werk zoeken.

  Lees meer
 • Honden los grasveld De Weijver v/a 1/10

  (03-10-2018)

  Van 1 oktober tot 1 april mogen de honden weer loslopen op het grote grasveld van het sport- en recreatieterrein De Weijver met uitzondering van het gebied rondom de voetbalkooien en de skatebaan..

  Lees meer
 • Zorgaanbieder Huis vol Compassie failliet; cliënten houden hun zorg

  (18-09-2018)

  Begin september heeft het interim-bestuur van zorgaanbieder Huis vol Compassie gemeld aan de regio Westfriesland dat zij failliet is. Huis vol Compassie biedt in opdracht van de gemeenten in onze regio zorg aan kinderen met GGZ-problemen. Er is op dit moment een curator aangesteld. Totdat er een nieuwe aanbieder gevonden is, houden de kinderen de zorg die zij nu krijgen.

  Lees meer
 • Nieuwe gemeentegids

  (11-09-2018)

  De nieuwe gemeentegids 2018-2019 wordt in de week van 10 september door verspreid. Dit gebeurt niet op de stickeradressen (Ja-Nee) of (Nee-Nee). Heb je een sticker op de brievenbus maar wil je toch een gids ontvangen, dan kun je deze gratis afhalen in het gemeentehuis óf laten opsturen. Stuur een e-mail gemeente@opmeer.nl of bel 0226 – 363 333.

  Digitale gids

  De gids is ook online te raadplegen op www.opmeer.nl. Deze online versie wordt regelmatig bijgewerkt. Mist u informatie? Staat er een fout? Stuur dan een mail naar gemeente@opmeer.nl.

 • Aardgasvrije toekomst

  (15-08-2018)

  De komende jaren gaat er een hoop veranderen voor woningeigenaren in Nederland. Na 2050 moeten alle woningen van het aardgas afgesloten zijn. Vanaf 2021 komt er een landelijke planning waarin staat aangegeven welke buurt wanneer van het aardgas af gaat.

  Lees meer
 • Fractievergadering bijwonen?

  (06-06-2018)

  De fractievergaderingen van de politieke partijen CDA, DSV, Gemeentebelangen, VVD en PvdA worden gehouden in het gemeentehuis op maandag 11 juni. Tijdens deze vergaderingen worden de onderwerpen van de eerstvolgende raadsvergadering besproken. De fractievergaderingen beginnen om 20.00 uur en zijn openbaar.

 • Tips om woninginbraak te voorkomen

  (24-01-2018)

  We trekken al gauw ‘even snel’ de deur achter ons dicht als we bijvoorbeeld een boodschap gaan doen. Maar een inbreker heeft maar 'heel even' nodig om binnen te komen.

  Lees meer
 • Buurtpreventie: Whatsapp of...?

  (11-10-2017)

  In de gemeente Opmeer is een aantal WhatsApp-groepen actief. Deze BuurtWhatsApp-groepen zorgen voor meer ogen en oren in de buurt en biedt de mogelijkheid om verdachte omstandigheden, in de eigen woonomgeving, met elkaar te delen. Door een BuurtWhatsApp kunnen burgers zelf een groot gebied in de gaten houden. Zo’n app-groep is opgericht door een inwoner en wordt ondersteund door de gemeente Opmeer en de politie.

  Lees meer
 • Kleine klussen in en om de woning

  (05-07-2017)

  In de afgelopen jaren kenden we in Opmeer de 'dorpsconciërge'. Inmiddels hebben we afscheid genomen van de dorpsconciërge en is stichting Raad en Daad in beeld om deze activiteiten/kleine klussen over te nemen.

  Lees meer
 • Verzekering voor vrijwilligers

  (05-07-2017)

  Voor de vrijwilligers die binnen onze gemeente werkzaam zijn heeft de gemeente een verzekering afgesloten. Deze vrijwilligersverzekering is bedoeld om schade te vergoeden, die ontstaat tijdens het vrijwilligerswerk én die niet gedekt is door de eigen verzekering.

  Lees meer
 • Gemeente zaken? Afspraak maken!

  (17-08-2016)

  Heeft u iets te regelen met de gemeente? Maak dan een afspraak via de website (homepage). Kan dat niet, dan kunt u bellen met 0226 – 363 333 tussen 09.00 – 10.00 uur.

 • Volgt u Opmeer al op Twitter?

  (26-06-2014)

  De gemeente Opmeer plaatst dagelijks berichten op Twitter via @gem_opmeer, ook kunt u ons volgen via @gladheidopmeer en @wijkteamopmeer

  Lees meer
Archief