HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws uit Opmeer

Nieuws uit Opmeer

 • Inloopspreekuren

  (19-09-2018)

  Hebt u hulp nodig bij het invullen van een formulier? Of wilt u uw administratie weer op orde krijgen? Heeft u een vraag over opvoeden en opgroeien? Of wilt u uw kind helpen om beter om te gaan met zakgeld? Al deze vragen kunt u stellen aan het Wijkteam Opmeer.

  Lees meer
 • Zorgt u voor iemand in uw omgeving?

  (19-09-2018)

  Zaterdag 10 november is de Dag van de Mantelzorg. Het programma voor deze leuke en interessante dag voor mantelzorgers is bijna rond. Staat u geregistreerd als mantelzorger dan ontvangt u hiervoor een uitnodiging. Bent u nog niet geregistreerd doe dit dan voor 1 oktober 2018!

  Lees meer
 • Zorgaanbieder Huis vol Compassie failliet; cliënten houden hun zorg

  (18-09-2018)

  Begin september heeft het interim-bestuur van zorgaanbieder Huis vol Compassie gemeld aan de regio Westfriesland dat zij failliet is. Huis vol Compassie biedt in opdracht van de gemeenten in onze regio zorg aan kinderen met GGZ-problemen. Er is op dit moment een curator aangesteld. Totdat er een nieuwe aanbieder gevonden is, houden de kinderen de zorg die zij nu krijgen.

  Lees meer
 • Nieuwe wandelroutes in Westfriesland

  (12-09-2018)

  Recreatieschap Westfriesland heeft deze week een subsidie van bijna € 350.000 van de provincie gekregen voor uitbreiding van het wandelnetwerk in Westfriesland. Dankzij deze subsidie kunnen bestaande wandelroutes aan elkaar gekoppeld worden en nieuwe routes worden toegevoegd. De verwachting is dat het netwerk in juni 2020 klaar zal zijn.

  Lees meer
 • Webinar en Workshop

  (12-09-2018)

  Op woensdag 26 september organiseert Brijder Jeugd Preventie de webinar ‘Uw kind en uitgaansdrugs’. De webinar vindt plaats van 20.00 uur – 21.00 uur en is
  gratis te volgen op computer of telefoon. Deelnemen is eenvoudig te regelen door u nu al aan te melden op www.brijderjeugd.nl/uw-kind-en-uitgaansdrugs-webinar.html
   

  Workshop 'Praten met je baby' wordt gehouden op 18 oktober van 10.30 - 11.30 in De Schakel Spanbroek, en natuurlijk mag uw kindje mee. De workshop is gratis, kijk op www.ggdnhn.nl/cursussen voor meer informatie.

 • Stem op De Lastdrager voor de Molenprijs 2018

  (11-09-2018)

  Meelmolen De Lastdrager in Hoogwoud is genomineerd voor de Molenprijs 2018. Aan de hoofdprijs hangt een bedrag van 95 mille. Dit bedrag is beschikbaar gesteld door de BankGiro Loterij. De online stemming loopt tot 1 oktober op www.molenprijs.nl/lastdrager.

  Lees meer
 • Repair café

  (29-08-2018)

  Iets stuk? Laat het maken, in plaats van het weg te gooien. Elke eerste maandag van de maand bent u welkom, van 09.30 – 11.30 uur in De Schakel, Spanbroek.

  • Repair Cafés voorkomen 250.000 kilo afval
  • Een gescheurd knuffelkonijn, een bestuurbare auto die niet meer wil rijden, een lekke fietsband...
  • Adviezen en hulp van de deskundigen in het Repair Café zijn gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
 • Afval scheiden, gewoon doen!

  (29-08-2018)

  Gemiddeld in Nederland gooien inwoners 160 kg restafval weg per jaar. Hiervan is zo’n 50 kg GFT (groente Fruit en Tuinafval). Het is zonde dat dit gebeurt.

  Lees meer
 • Voor ouders met pubers!

  (22-08-2018)

  De gemeente Opmeer biedt in samenwerking met Theatergroep PlayBack de interactieve thema-avond ‘Onder Invloed’ aan, speciaal voor ouders met pubers. Een feest der herkenning, maar bovenal een ouderavond gericht op communicatie tussen ouders en hun pubers, over het gebruik van alcohol- en/of drugs.

  Lees meer
 • Afval scheiden op basisscholen Wf

  (11-07-2018)

  Alle basisscholen in de zeven Westfriese (CAW) gemeenten kunnen voortaan plastic, blik en drinkpakken, gft en papier scheiden en op laten halen door HVC. Zo leren kinderen hoe afval scheiden werkt en wat de positieve gevolgen zijn. Ook zorgt het voor een betere afvalscheiding en recycling van grondstoffen.

  Lees meer
 • Jaarverslag Commissie Bezwaarschriften

  (27-06-2018)

  De gemeenteraad heeft in haar vergadering van 14 juni 2018 kennis genomen van het Jaarverslag 2017 van de Commissie Bezwaarschriften. Daaruit blijkt dat in 35% van de gevallen een gewoon gesprek met de bezwaarmakers al tot een oplossing en tevredenheid kan leiden.

  Lees meer
 • Inwoners tevreden over afvalinzameling

  (27-06-2018)

  Inwoners van de zeven Westfriese gemeenten geven de afvalinzameling in hun gemeente een 7,4. Dit blijkt uit een onderzoek dat I&O Research in het begin van 2018 heeft uitgevoerd.

  Lees meer
 • Iemand voordragen voor een lintje?

  (09-05-2018)

  Overal in Nederland zetten vele vrijwilligers zich in voor allerlei organisaties op sociaal-maatschappelijk gebied. Mensen die door hun inzet verenigingen draaiend houden en organisaties toegankelijk maken voor de samenleving.

  Lees meer
 • Voorkom schulden bij kwetsbare jongeren

  (21-03-2018)

  Speciaal voor (zeer) moeilijk lerende jongeren heeft MEE NL een e-learning opgezet om hen te leren met geld om te gaan. Dit online leerprogramma is een onderdeel van Smart met Geld, een programma dat zich richt op het vergroten van de financiële weerbaarheid van kwetsbare jongeren, veelal met een lichte verstandelijke beperking (LVB).

  Lees meer
 • Tips om woninginbraak te voorkomen

  (24-01-2018)

  We trekken al gauw ‘even snel’ de deur achter ons dicht als we bijvoorbeeld een boodschap gaan doen. Maar een inbreker heeft maar 'heel even' nodig om binnen te komen.

  Lees meer
 • Dien een burgerinitiatief in

  (18-10-2017)

  Heeft u een goed idee voor Opmeer. Denkt u weleens, daar zou de gemeente Opmeer iets aan moeten doen? Bijvoorbeeld een trapveldje in de buurt op een stuk braakliggend terrein of de fietsroute naar school veiliger maken.

  Lees meer
 • Buurtpreventie: Whatsapp of...?

  (11-10-2017)

  In de gemeente Opmeer is een aantal WhatsApp-groepen actief. Deze BuurtWhatsApp-groepen zorgen voor meer ogen en oren in de buurt en biedt de mogelijkheid om verdachte omstandigheden, in de eigen woonomgeving, met elkaar te delen. Door een BuurtWhatsApp kunnen burgers zelf een groot gebied in de gaten houden. Zo’n app-groep is opgericht door een inwoner en wordt ondersteund door de gemeente Opmeer en de politie.

  Lees meer
 • Kleine klussen in en om de woning

  (05-07-2017)

  In de afgelopen jaren kenden we in Opmeer de 'dorpsconciërge'. Inmiddels hebben we afscheid genomen van de dorpsconciërge en is stichting Raad en Daad in beeld om deze activiteiten/kleine klussen over te nemen.

  Lees meer
 • Vanaf nu kunt u online uw reparatieverzoek doorgeven

  (05-07-2017)

  U huurt een woning van het Gemeentelijk Woningbedrijf en u wilt een reparatie doorgeven? Dat kunt u snel en eenvoudig doen op www.woningbedrijfopmeer.nl. Dat kan nu 24 uur per dag & 7 dagen per week.

  Lees meer
 • Gemeente zaken? Afspraak maken!

  (17-08-2016)

  Heeft u iets te regelen met de gemeente? Maak dan een afspraak via de website (homepage). Kan dat niet, dan kunt u bellen met 0226 – 363 333 tussen 09.00 – 10.00 uur.

 • Volgt u Opmeer al op Twitter?

  (26-06-2014)

  De gemeente Opmeer plaatst dagelijks berichten op Twitter via @gem_opmeer, ook kunt u ons volgen via @gladheidopmeer en @wijkteamopmeer

  Lees meer
 • Raadsvergadering 20-09

  (19-09-2018)

  Wij nodigen u uit om de raadsvergadering bij te wonen op donderdag 20 september. De raadsvergadering begint om 20.00 uur en vindt plaats in het gemeentehuis van Opmeer.

  Lees meer
 • Bericht van het college van B&W 11-09

  (19-09-2018)

  Iedere week vergadert het college van burgemeester en wethouders over beleid en plannen. Deze week leest u over de belangrijkste besluiten van 11 september 2018: Nieuw beregeningssysteem voor sportvelden / Verkoop 19 vrije sector kavels Heerenweide

  Lees meer
 • Theateravond voor ouders

  (12-09-2018)

  Iedere jongere komt in aanraking met drank en drugs. Experimenteren hoort erbij als je jong bent. Maar onder druk van vrienden drinken pubers soms meer dan ze eigenlijk zouden willen of goed voor hen is. Hoe help je jouw kind bij het aangeven van zijn of haar grens? En hoe zet je pubers kritisch aan het denken over wat normaal is en wat niet?

  Lees meer
 • Vraagbundeling glasvezelinternet gestart!

  (12-09-2018)

  Glasvezelaanbieder FiberNH is begonnen met de vraagbundeling in de buitengebieden van Wf gemeenten. Wanneer in de komende zes weken minimaal vijftig procent van de adressen zich aanmeldt, kan de aanleg van glasvezel starten. In deze buitengebieden is nu geen snel internet beschikbaar.

  Lees meer
 • Nieuwe gemeentegids

  (11-09-2018)

  De nieuwe gemeentegids 2018-2019 wordt in de week van 10 september door verspreid. Dit gebeurt niet op de stickeradressen (Ja-Nee) of (Nee-Nee). Heb je een sticker op de brievenbus maar wil je toch een gids ontvangen, dan kun je deze gratis afhalen in het gemeentehuis óf laten opsturen. Stuur een e-mail gemeente@opmeer.nl of bel 0226 – 363 333.

  Digitale gids

  De gids is ook online te raadplegen op www.opmeer.nl. Deze online versie wordt regelmatig bijgewerkt. Mist u informatie? Staat er een fout? Stuur dan een mail naar gemeente@opmeer.nl.

 • Introductie nieuw college

  (05-09-2018)

  Begin dit jaar waren de gemeenteraadsverkiezingen, daarna zijn een nieuwe raad en een nieuw college gevormd. Het concept raadsprogramma 2018 – 2022 ligt nu klaar en het wordt tijd om, na een heerlijke en mooie vakantieperiode, met veel energie aan de slag te gaan.

  Lees meer
 • Speelplek: géén honden

  (29-08-2018)

  Bij de gemeente komen regelmatig klachten binnen over honden op speelplekken. De richtlijn is duidelijk. Daar waar speelplekken zijn voor kinderen mogen honden niet loslopen en is er een opruimplicht.

  Lees meer
 • Afrondende werkzaamheden Wipbrug

  (22-08-2018)

  De Wipbrug in de Lage Hoek is door Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) in samenwerking met gemeente Opmeer gerestaureerd en beweegbaar gemaakt. Speciaal voor de Westfriese waterweken is de brug begin augustus eenmalig voor doorvaart geopend geweest.


   

  Lees meer
 • Aardgasvrije toekomst

  (15-08-2018)

  De komende jaren gaat er een hoop veranderen voor woningeigenaren in Nederland. Na 2050 moeten alle woningen van het aardgas afgesloten zijn. Vanaf 2021 komt er een landelijke planning waarin staat aangegeven welke buurt wanneer van het aardgas af gaat.

  Lees meer
 • Wanneer wordt er gecollecteerd?

  (04-07-2018)

  U kunt het collecterooster altijd vinden op www.cbf.nl. Zoek op collecterooster en geef dan aan dat u dit wilt weten voor de gemeente Opmeer. Alle collectes waarvoor een vergunning is verleend, staan daar vermeld.

 • Nieuwe woningen gasvrij bouwen

  (27-06-2018)

  Op 1 juli 2018 gaat in heel Nederland een nieuwe wet in. Vanaf die datum is het niet meer toegestaan om een nieuwe woning te bouwen met een gasaansluiting. Dit geldt ook voor kleinere bedrijven (kleinverbruikers). De Tweede en Eerste Kamer hebben ingestemd met deze nieuwe wet. De wet is ingevoerd om de stap te maken naar een volledig aardgasvrij Nederland in 2050.

  Lees meer
 • Fractievergadering bijwonen?

  (06-06-2018)

  De fractievergaderingen van de politieke partijen CDA, DSV, Gemeentebelangen, VVD en PvdA worden gehouden in het gemeentehuis op maandag 11 juni. Tijdens deze vergaderingen worden de onderwerpen van de eerstvolgende raadsvergadering besproken. De fractievergaderingen beginnen om 20.00 uur en zijn openbaar.

 • Aanpak huisvesting arbeidsmigranten

  (05-04-2018)

  De gemeenten in de Kop van Noord-Holland, Opmeer en de provincie Noord-Holland gaan er samen voor zorgen dat alle buitenlandse werknemers fatsoenlijk gehuisvest worden. Uit een net uitgevoerd onderzoek blijkt dat in de regio behoefte is aan zeker 6600 huisvestingsplaatsen voor buitenlandse werknemers, terwijl er momenteel maar 3500 plaatsen bekend zijn.

  Lees meer
 • Verstopping riolen/waterzuiveringsinstallaties

  (21-03-2018)

  Hygiënedoekjes in alle soorten en maten zijn populair. Volgens veel verpakkingen mag het merendeel na gebruik door de wc worden weggespoeld. Nee, zeggen de gemeente en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Die doekjes moeten bij het restafval.

  Lees meer
 • Gehandicapten mogen overal in Opmeer parkeren

  (08-11-2017)

  Wist u dat bestuurders met een gehandicaptenparkeerkaart op elke parkeerplek in de gemeente Opmeer mogen parkeren zonder tijdslimiet? En dat deze regel ook geldt voor de parkeerplaatsen in de blauwe zone in Opmeer?

  Lees meer
 • Melding over (zorg)instellingen

  (11-10-2017)

  Hebt u te maken met een zorgaanbieder waar de gemeente Opmeer een contract mee heeft? En hebt u het idee dat er iets mis is bij deze zorgaanbieder? Hebt u iets gezien/gehoord waar u vraagtekens bij plaatst? Dan kunt u dit melden bij de Wmo-toezichthouder van de gemeente Opmeer.

  Lees meer
 • Zwerfvuil is niet oké!

  (27-09-2017)

  Erger jij je ook zo aan al die flesjes, blikjes en verpakkingen die je op straat en in de natuur tegenkomt? Je bent niet de enige. Steeds meer mensen ergeren zich aan zwerfafval. Gelukkig komen heel veel mensen ook daadwerkelijk in actie.

  Lees meer
 • Verzekering voor vrijwilligers

  (05-07-2017)

  Voor de vrijwilligers die binnen onze gemeente werkzaam zijn heeft de gemeente een verzekering afgesloten. Deze vrijwilligersverzekering is bedoeld om schade te vergoeden, die ontstaat tijdens het vrijwilligerswerk én die niet gedekt is door de eigen verzekering.

  Lees meer
 • Wilt u weten of uw buren gaan verbouwen?

  (08-11-2016)

  Wilt u weten of uw buren gaan verbouwen? Meldt u zich dan aan voor de gratis e-mailservice bekendmakingen op www.overheid.nl. Door u aan te melden ontvangt u wekelijks de bekendmakingen van de gemeente Opmeer, en de provincie en waterschappen per e-mail. U hoeft alleen uw postcode in te vullen en aan te geven van welk gebied rondom uw woning u de bekendmakingen wilt ontvangen.

 • 24/7 melden via gemeente app

  (16-03-2016)

  Ziet u een losliggende stoeptegel of een kapotte lantaarnpaal? Meld het via de app van de gemeente Opmeer. Met een tekst, een locatie of een foto kunt u ons op de hoogte stellen van deze problemen, zodat wij deze op kunnen lossen.

  Lees meer
Archief