HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws uit Opmeer

Nieuws uit Opmeer

 • De Zomeracademie: kamperen en leuke dingen doen

  Ook dit jaar staat de Zomeracademie weer op camping De Gouwe. De Zomeracademie is een fijne midweek weg voor diegene die niet op vakantie gaan, willen of kunnen. Zowel gezinnen als alleenstaanden zijn welkom.

  Lees meer
 • Uw mening over het verkeer in Opmeer

  De gemeente Opmeer gaat haar beleid op het gebied van verkeer en vervoer actualiseren. Het oude Gemeentelijke Verkeers- en Vervoersplan (GVVP) uit 2007 moet een update krijgen met daarbij aandacht voor duurzaamheid en bereikbaarheid.

  Lees meer
 • Plaatsing nieuwe speeltoestellen

  In de nieuwbouwwijk Heerenweide en in de wijk Aurora hebben inwoners een keuze kunnen maken voor speeltoestellen voor hun wijk. De stemrondes waren in maart en mei en daaruit zijn voor de drie locaties mooie speeltoestellen uitgekozen.

  • Voor Heerenweide zijn de beide winnende ontwerpen van leverancier Eibe. De speeltoestellen worden in de komende weken geplaatst.
  • In Aurora ins het winnende ontwerp van Speelmaatje en deze wordt op 14 juli geplaatst.

  We wensen buurtbewoners en kinderen veel plezier met de nieuwe speelplekken.

 • Chemo voor uw taxus-snoeisel

  Het snoeiseizoen voor de taxus komt er weer aan. Reden voor de stichting Taxus voor Hoop’ om samen met de gemeente Opmeer campagne te voeren.

  Lees meer
 • Verzekering voor vrijwilligers

  Voor de vrijwilligers die binnen onze gemeente werkzaam zijn heeft de gemeente een verzekering afgesloten. Deze vrijwilligersverzekering is bedoeld om schade te vergoeden, die ontstaat tijdens het vrijwilligerswerk én die niet gedekt is door de eigen verzekering.

  Lees meer
 • Vanaf nu kunt u online uw reparatieverzoek doorgeven

  U huurt een woning van het Gemeentelijk Woningbedrijf en u wilt een reparatie doorgeven? Dat kunt u snel en eenvoudig doen op www.woningbedrijfopmeer.nl. Dat kan nu 24 uur per dag & 7 dagen per week.

  Lees meer
 • Doe geen zaken met ‘travellers’

  Regelmatig komt het voor dat een groep ‘travellers’ in de regio actief is. Deze klusjesmannen hebben het vaak voorzien op ouderen, die goed van vertrouwen zijn.

  Lees meer
 • Nieuwe gedragsverklaring voor ondernemers

  Ondernemingen, die inschrijven op aanbestedingsprocedures, moeten per 1 juli 2017 beschikken over een nieuwe gedragsverklaring aanbesteden (GVA). In de per 1 juli 2016 gewijzigde Aanbestedingswet 2012 is bepaald dat een GVA die vóór 1 juli 2016 is afgegeven, per 1 juli 2017 niet meer mag worden gebruikt.

  Lees meer
 • Groente-, fruit- en tuinafval in de zomer

  De zomer heeft zich al laten zien: perken staan in bloei, zomerfruit en – groenten zijn volop te krijgen en we leven buiten zodra het kan. De gft-bak is in de zomer sneller vol; met etensresten of gemaaid gras uit de tuin.

  Lees meer
 • Nieuwbouw voor Zandhove gewenst

  In de gemeente Opmeer is het verzorgingshuis Zandhove gevestigd aan de Spanbroekerweg. Dit huis dateert van de jaren zestig van de vorige eeuw, is geïsoleerd gelegen, verouderd en niet veel langer geschikt voor de hedendaagse eisen die aan woonzorg-complexen worden gesteld.

  Lees meer
 • Maak uw buurt veiliger

  Meld uw bewakingscamera aan bij de politie. Camerabeelden helpen de politie bij het oplossen van inbraken, overvallen en andere misdrijven. Hebt u een of meer camera’s om of aan uw woning of bedrijfspand hangen? Laat het de politie alstublieft weten. Hoe beter de politie in kaart heeft waar er in uw buurt camera’s hangen, hoe sneller zij kan werken aan het oplossen van misdrijven.

  Lees meer
 • Bouwkavels ’t Bon in Opmeer

  Op het voormalige perceel van transportbedrijf Simon Loos, gelegen op een goed bereikbare locatie, is sinds 2010 de gemeentelijke brandweerkazerne gevestigd. Op dit terrein bevinden zich nog bouwkavels met kantoorfunctie. Overleg over de oppervlakte van de kavels is mogelijk. Voor een situatieschets kunt u terecht op > bestemmingsplan Breestraat 9.

  Lees meer
 • Officiële bekendmakingen

  U kunt de bekendmakingen van de gemeente Opmeer inzien op www.overheid.nl. Ook kunt u daar aangeven of u deze wekelijks in uw mailbox wilt ontvangen.

 • 24/7 melden via gemeente app

  Ziet u een losliggende stoeptegel of een kapotte lantaarnpaal? Meld het via de app van de gemeente Opmeer. Met een tekst, een locatie of een foto kunt u ons op de hoogte stellen van deze problemen, zodat wij deze op kunnen lossen.

  Lees meer
 • Vaarroute Rustenburg-Verlaat doordeweeks bevaarbaar

  Van maandag 17 juli tot half oktober bedienen gediplomeerde vrijwilligers doordeweeks de sluis en de brug bij Rustenburg. Dankzij afspraken tussen het hoogheemraadschap, het Recreatieschap en in samenspraak met de gemeenten Opmeer en Koggenland kan de sluis vaker bediend worden.

  Lees meer
 • Gft in de zomer: tips en trucs

  De zomer laat zich zien: perken staan in bloei, zomerfruit en – groenten zijn volop te krijgen en we leven buiten zodra het kan. De gft-bak is in de zomer sneller vol; met gft, etensresten of gemaaid gras uit de tuin. Dit gaat sneller verteren en eerder minder fris ruiken als het lekker weer wordt. Tijd voor tips en trucs om de gft-bak een beetje fris te houden!

  Lees meer
 • Waarom nieuwe losloopgebieden voor honden?

  Er bestaat enig onbegrip over de nieuwe losloopgebieden voor honden in de gemeente. Naast het aangeven van de nieuwe gebieden hebben we verzuimd u te informeren over de reden achter de aanpassing. Daarom alsnog een uitleg.

  Lees meer
 • Kleine klussen in en om de woning

  In de afgelopen jaren kenden we in Opmeer de 'dorpsconciërge'. Inmiddels hebben we afscheid genomen van de dorpsconciërge en is stichting Raad en Daad in beeld om deze activiteiten/kleine klussen over te nemen.

  Lees meer
 • Is er iets mis bij uw zorgaanbieder?

  Hebt u te maken met een zorgaanbieder waar de gemeente Opmeer een contract mee heeft? En hebt u het idee dat er iets mis is bij deze zorgaanbieder? Hebt u iets gezien/gehoord waar u vraagtekens bij plaatst? Dan kunt u dit melden bij de Wmo-toezichthouder van de gemeente Opmeer.

  Lees meer
 • Formulierenbrigade: geld & vakantie

  De zomervakantie staat weer voor de deur. Eindelijk tijd om iets leuks met elkaar te ondernemen! Een dagje naar de dierentuin, een avond naar de bioscoop of bijvoorbeeld een midweek op stap met de Stichting Samen. Maar hoe gaat u dat betalen als u een laag inkomen heeft en weinig bezittingen?

  Lees meer
 • Geen avondopenstelling Burgerzaken in de zomermaanden

  Van 24 juli tot en met 1 september 2017 is Burgerzaken op de donderdagavond gesloten. Als het gaat om een spoedsituatie, neem dan contact met ons op. U kunt ook uw vraag stellen via gemeente@opmeer.nl en/of bellen met 0226 – 363 333 tussen 09.00 – 10.00 uur.

  Lees meer
 • Snoeihard tegen kanker

  De Taxus Baccata bevat een belangrijke grondstof baccatine voor kanker bestrijdende geneesmiddelen. Elke volle bak met het taxussnoeisel is goed voor één chemotherapie. De Taxus Baccata komt niet overal in de wereld voor, maar wel veel in Nederland, wat Nederland een belangrijk leverancier van de grondstof maakt.

  Lees meer
 • Nieuwe losloopgebieden voor de hond

  Er zijn nieuwe gebieden aangewezen waar honden los mogen lopen en waar er wel en geen opruimplicht is voor de hondenbezitters. Alles is vastgelegd in APV Opmeer 2016 artikel 2:57 en 2:58.

  Lees meer
 • Leerlingenvervoer aanvragen

  Als ouder bent u zelf verantwoordelijk voor het vervoer van uw kind naar school. Als uw kind een speciale school voor basisonderwijs, een school gebaseerd op godsdienst of levensbeschouwing of een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs bezoekt, bestaat de mogelijkheid dat de kosten van het vervoer of de verzorging daarvan geheel of gedeeltelijk voor rekening van de gemeente komen.

  Lees meer
 • Adverteren in de gemeentegids?

  Bedrijven en instellingen kunnen adverteren in de gemeentegids van Opmeer. Deze gids valt in september bij alle huishoudens in de bus. Ook adverteren in de digitale versie van de gemeentegids is mogelijk. De gids van Opmeer wordt uitgegeven door Akse Media uit Den Helder.

  Lees meer
 • Wilt u weten of uw buren gaan verbouwen?

  Wilt u weten of uw buren gaan verbouwen? Meldt u zich dan aan voor de gratis e-mailservice bekendmakingen op www.overheid.nl. Door u aan te melden ontvangt u wekelijks de bekendmakingen van de gemeente Opmeer, en de provincie en waterschappen per e-mail. U hoeft alleen uw postcode in te vullen en aan te geven van welk gebied rondom uw woning u de bekendmakingen wilt ontvangen.

 • Gemeente zaken? Afspraak maken!

  Heeft u iets te regelen met de gemeente? Maak dan een afspraak via de website (homepage). Kan dat niet, dan kunt u bellen met 0226 – 363 333 tussen 09.00 – 10.00 uur.

 • Volgt u Opmeer al op Twitter?

  De gemeente Opmeer plaatst dagelijks berichten op Twitter via @gem_opmeer, ook kunt u ons volgen via @gladheidopmeer en @wijkteamopmeer

  Lees meer
Archief