HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws uit Opmeer

Nieuws uit Opmeer

 • Is uw woning al klaar voor uw toekomst?

  (15-05-2019)

  Denk u wel eens na over de toekomst? Waar woont u als u wat ouder wordt? Welke hulp is er dan voor u beschikbaar? Kunt u het redden in uw huidige huis? Op deze laatste vraag kunt u met een eenvoudige test op lekkerblijvenwonen.nl nu al snel het antwoord vinden.

  Lees meer
 • Uw uitgaven verlagen

  (15-05-2019)

  Wat merkt u van de economie? Komt u beter of (nog steeds) niet uit aan het einde van de maand? Misschien kunt u nog besparen op uw kosten? Hier enkele tips:

   

  Lees meer
 • Wie kan wel een Zomerpakket gebruiken?

  (08-05-2019)

  De zomer duurt lang als je niks hebt om naar uit te kijken, terwijl vriendjes en vriendinnetjes wél leuke avonturen beleven. Ruim 300.000 kinderen in Nederland leven in armoede. Zij maken niks speciaals mee in de zomer, waar ze op school vol trots over kunnen vertellen.

  Lees meer
 • Koninklijke onderscheidingen in Opmeer

  (01-05-2019)

  In het kader van de Algemene Decoratiegelegenheid 2019 heeft burgemeester Gertjan Nijpels op 26 april 2019 Koninklijke onderscheidingen uitreiken aan vijf inwoners van Opmeer. Op zaterdag 27 april volgde er nog een lintje!

  Lees meer
 • Een zomer vol spetterende activiteiten

  (01-05-2019)

  Zwembad Woudmeer is open. Heerlijk genieten dus, en naast leszwemmen en baantjes trekken is er heel wat te doen dit jaar. Lees hier wat er in mei te doen is.

  Lees meer
 • Actualiseren gegevens gemeentegids 2019

  (24-04-2019)

  Binnenkort start Akse Media met het actualiseren van de adressen voor de nieuwe gemeentegids. De vermeldingen voorzien van een e-mailadres krijgen een e-mail ter controle van de gegevens. Deze is voorzien van een unieke persoonlijke code, zodat u zelf de gegevens kunt controleren en aanpassen.

  Lees meer
 • Herinneringsboekje oorlogsslachtoffers

  (10-04-2019)

  In het boekje ‘Herdenken in de gemeente Opmeer’ krijgen namen van oorlogsslachtoffers een gezicht. Over elk oorlogsslachtoffer is een kort verhaal over wie zij waren, wat ze deden en uit welke familie ze kwamen. Veel van de namen zijn ook terug te vinden op de oorlogsmonumenten in Opmeer.

  Lees meer
 • Start aanleg passantenhaven

  (03-04-2019)

  Aan de Wijzend in Spanbroek wordt een passantenvoorziening aangelegd. Vorige week is de aannemer gestart met het grondwerk voor de rijbaan, de parkeerplaatsen en de drie camperplaatsen. Daarna gaat de aannemer verder met de aanleg van de boottrailerhelling en de aanlegplaatsen. Begin mei wordt het werk afgerond.
   

  Lees meer
 • Meerjarige subsidie aanvraag vóór 1 juli

  (27-02-2019)

  Verenigingen kunnen bij de gemeente Opmeer een subsidie aanvragen. Er wordt onder andere een subsidie verstrekt om te werken aan de veiligheid, leefbaarheid en de sociale samenhang van de kernen. Om het de verenigingen gemakkelijk te maken, kan nu een meerjarige subsidie voor de periode 2020 – 2023 worden aangevraagd.

  Lees meer
 • Benieuwd naar de resultaten over locaties IKC's?

  (05-02-2019)

  De huidige schoolgebouwen in Hoogwoud, Opmeer en Spanbroek zijn aan vervanging toe. De noodzaak voor nieuwbouw is een kans om op twee locaties een Integraal Kind Centrum (IKC) te maken, één in Hoogwoud en één in Opmeer/Spanbroek.

  Lees meer
 • Oplaadpunt voor elektrische auto’s

  (16-01-2019)

  Steeds meer inwoners kijken bij de aanschaf van een nieuwe auto naar duurzaamheid. Naast kleiner, nieuwer en dus schoner zien we ook meer elektrische auto’s in het straatbeeld. Maar deze auto’s moeten wel opgeladen kunnen worden. Vaak kan dat vanuit huis. Maar ook biedt de gemeente enige hulp. Zo is er een laadpaal bij het gemeentehuis en een in Aartswoud.

  Wilt u een laadpaal bij u in de buurt? Dan kan een paal worden aangevraagd bij MRA-e: https://laadpaal.mrae.nl/. De gemeente werkt mee aan de plaatsing.

 • Bezorgen paspoort, ID, rijbewijs € 4,95

  (31-10-2018)

  Uw paspoort, ID-kaart of rijbewijs bezorgd krijgen waar én wanneer u wilt? Het kan! Hoe? Bij de aanvraag van uw nieuw document geeft u aan dat u het document wenst te laten bezorgen. Als uw paspoort, ID-kaart en rijbewijs gereed is, krijgt u een seintje en vervolgens kunt u zelf de afspraak inplannen. Het bezorgbedrijf Dynalogic bezorgt het document veilig en betrouwbaar, u hoeft de deur dus niet meer uit!

 • Aardgasvrije toekomst

  (15-08-2018)

  De komende jaren gaat er een hoop veranderen voor woningeigenaren in Nederland. Na 2050 moeten alle woningen van het aardgas afgesloten zijn. Vanaf 2021 komt er een landelijke planning waarin staat aangegeven welke buurt wanneer van het aardgas af gaat.

  Lees meer
 • 23 mei Burgerzaken beperkt geopend

  (15-05-2019)

  Op 23 mei 2019 zijn er verkiezingen voor het Europees Parlement. Op deze dag is de balie van Burgerzaken alleen in de middag, van 13.30 - 16.30 uur, geopend. Alleen het afhalen van documenten; paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen is wel mogelijk op de ochtend én de middag. ‘s Avonds is de Burgerzaken gesloten.

 • Besluiten van de raad

  (15-05-2019)

  Op donderdag 9 mei 2019 werd er een raadsvergadering gehouden in het gemeentehuis van Opmeer. De raad heeft een besluit genomen over de volgende onderwerpen:

  Lees meer
 • Positief resultaat na informatieve huisbezoeken aan 75-jarigen

  (08-05-2019)

  In de afgelopen periode zijn vrijwilligers van Stichting Raad en Daad op bezoek gegaan bij de inwoners die in 2019 75 jaar worden of zijn geworden. Tijdens deze huisbezoeken krijgen de 75-jarigen informatie over de mogelijkheden die er zijn op het gebied van wonen, welzijn, zorg en mobiliteit om zo langer zelfstandig te kunnen blijven functioneren.

  Lees meer
 • Opgroeien en opvoeden

  (01-05-2019)

  De eerste jaren van een kind zijn de basis voor zijn of haar verdere ontwikkeling. Hoe zorg je voor een goede ontwikkeling? En waar kun je heen met vragen?

  Lees meer
 • Opmeer stelt beroep in tegen herinrichtingsplan AC de Graafweg

  (29-04-2019)

  De gemeente Opmeer heeft beroep ingesteld tegen het Provinciaal Inpassingsplan Herinrichting A.C. de Graafweg (N241). De gemeente is van mening, ook gesteund door specialistisch advies, dat er goede gronden zijn om gebruik te maken van het recht om een beroepschrift in te dienen tegen de nu opgestelde plannen van de Provincie.

  Lees meer
 • Duurzaam onkruid bestrijden in Opmeer

  (17-04-2019)

  Sinds 2016 mogen de gemeenten geen bestrijdingsmiddelen tegen onkruiden op de wegen en trottoirs gebruiken. Afgelopen jaren heeft de gemeente verschillende mogelijkheden geprobeerd: branden, stomen, borstelen, warm water en de bosmaaier.

  Lees meer
 • Subsidie duurzame energie

  (03-04-2019)

  We zijn er allemaal, in meer of mindere mate, mee bezig: het klimaat, besparen op energie, minder gasgebruik… de toekomst voor ons en onze kinderen. Maar als het niet bij denken blijft en je wilt echt iets doen, dan kost dat geld. De overheid stelt geld beschikbaar om inwoners te helpen. Het gaat dan bijvoorbeeld om een tegemoetkoming bij de aankoop van zonneboilers, warmtepompen en biomassaketels. Dat kan via de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE).

  Lees meer
 • Voordelig zwemlessen met diplomagarantie in ‘t Woudmeer

  (07-03-2019)

  Je moet er nu nog niet aandenken, maar 28 april gaat het zwembad ’t Woudmeer weer open. Na de meivakantie starten we ook weer met de zwemlessen en dat is dit jaar wel heel aantrekkelijk. Als u uw kind voor 1 april 2019 aanmeldt, dan kunt u profiteren van de vroegboekkorting.

  Lees meer
 • Onze wijkagenten

  (13-02-2019)

  Peter Duineveld en Raymond Hart zijn de wijkagenten van Opmeer. Samen met de inwoners zorgen zij voor de veiligheid in Opmeer. We stellen ze graag aan u voor:

  Lees meer
 • Resultaten locaties Integraal Kind Centra

  (30-01-2019)

  In de afgelopen maanden hebben inwoners, omwonenden en ouders meegedacht welke locatie het meest geschikt is en hoe het gebouw het beste in de ruimte ingepast kan worden. Bent u benieuwd naar de resultaten van de werkgroepen? Dan bent u van harte welkom op de dorpsbijeenkomsten. U krijgt ook de gelegenheid om vragen te stellen. 

  Lees meer
 • Afval scheiden, gewoon doen!

  (16-01-2019)

  Gemiddeld in Nederland gooien inwoners 160 kg restafval weg per jaar. In Opmeer zijn we al op het goede spoor hier is het 130 kg restafval per persoon per jaar. Maar we zijn er nog niet. In 2020 is de landelijke opdracht moeten we naar 100 kg restafval per jaar. Nu zit nog zo’n 50 kg GFT (groente Fruit en Tuinafval) in ons restafval. Het is echt zonde dat dit gebeurt.

  Lees meer
 • Repair café

  (31-10-2018)

  Iets stuk? Laat het maken, in plaats van het weg te gooien. Elke eerste maandag van de maand bent u welkom, van 09.30 – 11.30 uur in De Schakel, Spanbroek.

  • Repair Cafés voorkomen 250.000 kilo afval
  • Een gescheurd knuffelkonijn, een bestuurbare auto die niet meer wil rijden, een lekke fietsband...
  • Adviezen en hulp van de deskundigen in het Repair Café zijn gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
Archief