HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws uit Opmeer

Nieuws uit Opmeer

 • Geboorteaangifte? Regel het online!

  Is uw kind geboren in de gemeente Opmeer? Dan kunt u vanaf 4 april 2017 de geboorteaangifte vanuit uw eigen huis online regelenl. Snel en eenvoudig. Wel zo gemakkelijk!

 • Centrumplan Hoogwoud

  In het centrum van Hoogwoud aan de Ooster Boekelweg is een plan ontwikkeld voor de bouw van een Aldi, tankstation en appartementen met winkels. Er komt een plein voor de winkels en de weg tussen partycentrum OpStap en de te bouwen appartementen wordt opnieuw ingericht. Ook de Herenweg van de Oeverwal tot de Burgemeester Breebaartstraat wordt opnieuw bestraat.

  Lees meer
 • Voordelig zwemlessen met diplomagarantie

  In mei starten de zwemlessen weer in zwembad ’t Woudmeer. En dat is dit jaar wel heel aantrekkelijk. Als u uw kind voor 1 april 2017 aanmeldt, dan kunt u profiteren van de vroegboekkorting. En alle kinderen die dit jaar hun zwemdiploma halen, mogen gratis twee keer meetrainen bij judovereniging Hikiwake in Hoogwoud.

  Lees meer
 • Twee vacatures!

  Op dit moment hebben wij twee vacatures;

  Lees meer
 • Belastingaangifte, in de bieb!

  Zelf belastingaangifte doen? Het kan in de Bibliotheek Opmeer! Komende weken krijgt u bericht van de Belastingdienst over uw belastingaangifte. U moet vóór 1 mei aangifte doen voor de inkomstenbelasting. Dat gaat via de online omgeving van de Belastingdienst. Wilt u zelf aangifte doen, maar hebt u thuis geen computer of internet? Kom dan naar de Bibliotheek Opmeer.

  Lees meer
 • Maak uw buurt veiliger

  Meld uw bewakingscamera aan bij de politie. Camerabeelden helpen de politie bij het oplossen van inbraken, overvallen en andere misdrijven. Hebt u een of meer camera’s om of aan uw woning of bedrijfspand hangen? Laat het de politie alstublieft weten. Hoe beter de politie in kaart heeft waar er in uw buurt camera’s hangen, hoe sneller zij kan werken aan het oplossen van misdrijven.

  Lees meer
 • Vanaf nu kunt u online uw reparatieverzoek doorgeven

  U huurt een woning van het Gemeentelijk Woningbedrijf en u wilt een reparatie doorgeven? Dat kunt u snel en eenvoudig doen op www.woningbedrijfopmeer.nl. Dat kan nu 24 uur per dag & 7 dagen per week

  Lees meer
 • Dien een burgerinitiatief in

  Hebt u een goed idee voor Opmeer. Denkt u weleens, daar zou de gemeente Opmeer iets aan moeten doen? Bijvoorbeeld een trapveldje in de buurt op een stuk braakliggend terrein of de fietsroute naar school veiliger maken.

  Lees meer
 • JeugdSportPas biedt sportieve kansen

  De kerstvakantie is net voorbij en deelnemers kunnen zich alweer aanmelden voor de voorjaarsronde van de JeugdSportPas. Met de JeugdSportPas krijgen deelnemers de kans om vier kennismakingslessen in een sport te volgen zonder direct lid te worden. De JeugdSportPas wordt georganiseerd door Sportservice West-Friesland in samenwerking met basisscholen en lokale sportaanbieders uit de gemeenten Medemblik, Opmeer, Drechterland en Enkhuizen.

  Lees meer
 • Bouwkavels ’t Bon in Opmeer

  Op het voormalige perceel van transportbedrijf Simon Loos, gelegen op een goed bereikbare locatie, is sinds 2010 de gemeentelijke brandweerkazerne gevestigd. Op dit terrein bevinden zich nog bouwkavels met kantoorfunctie. Overleg over de oppervlakte van de kavels is mogelijk. Voor een situatieschets kunt u terecht op > bestemmingsplan Breestraat 9.

  Lees meer
 • Wilt u weten of uw buren gaan verbouwen?

  Wilt u weten of uw buren gaan verbouwen? Meldt u zich dan aan voor de gratis e-mailservice bekendmakingen op www.overheid.nl. Door u aan te melden ontvangt u wekelijks de bekendmakingen van de gemeente Opmeer, en de provincie en waterschappen per e-mail. U hoeft alleen uw postcode in te vullen en aan te geven van welk gebied rondom uw woning u de bekendmakingen wilt ontvangen.

 • Vanaf 16 jaar, BurgerNet

  Hoewel Opmeer een veilige gemeente is, kan het beter. Want stel u voor. U ziet twee mannen met bivakmuts bij de achterburen uit een raam klimmen. U belt de politie om de inbraak te melden. Ondertussen ziet u de mannen in een blauwe bestelbus met hoge snelheid de straat uit rijden. Gelukkig kunt u een goed signalement van de mannen en de auto geven. De politie gaat direct naar ze op zoek en start een Burgernetactie.

  Lees meer
 • Speelplek: géén honden

  Bij de gemeente komen tegenwoordig nog al wat klachten binnen over honden op speelplekken. De richtlijn is duidelijk. Daar waar speelplekken zijn voor kinderen mogen honden niet loslopen en is er een opruimplicht.

  Lees meer
 • Hulp Dichtbij in West-Friesland

  Als we willen dat iedereen mee kan blijven doen, dan is daar soms hulp voor nodig. En dat kan soms heel eenvoudig, vanuit de buurt. Op de website www.hulpdichtbij.nl komen vraag en aanbod van vrijwillige hulp bij elkaar.

  Lees meer
 • WIJkteam OpMEER

  Berichtgeving over zorg en ondersteuning in de gemeente volgt u gemakkelijk en snel via Twitter @wijkteamopmeer

 • Wij werken met een telefonisch spreekuur

  Wij werken een telefonisch spreekuur van 09.00 – 10.00 uur. Hierdoor kunnen we u garanderen dat er in dat uur zeker iemand is die u te woord kan staan en zorgen wij ervoor dat we de andere tijd efficiënter kunnen werken. En dat komt weer ten goede aan u, wij kunnen uw (aan-)vraag dan sneller verwerken.

 • Vraag naar hulp thuisadministratie

  Mensen met een beperking, maar ook met een taalachterstand, kunnen bij de vrijwillige BudgetBuddy’s van Wering Steunpunt terecht, wanneer zij in financiële problemen dreigen te raken of geen overzicht (meer) hebben in hun thuisadministratie. Omdat het aantal aanvragen naar BudgetBuddy’s blijft stijgen, onder andere vanuit Opmeer, zoekt het Steunpunt mensen die Budgetbuddy willen worden.

  Lees meer
 • Volgt u Opmeer al op Twitter?

  De gemeente Opmeer plaatst dagelijks berichten op Twitter via @gem_opmeer, ook kunt u ons volgen via @gladheidopmeer en @wijkteamopmeer

  Lees meer
 • Uw huwelijk? Uw geregistreerd partnerschap? Regel het online!

  Bent u van plan te gaan trouwen? Of bent u van plan om een partnerschap te laten registeren? Vanaf 4 april kunt u de melding voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap vanuit uw eigen huis online te regelen. Snel en eenvoudig. Wel zo gemakkelijk!

 • Informatiebijeenkomst Grip op geld

  “Waarom krijg ik dat niet van jullie? Anouk heeft er ook eentje. Please?? Herkent u dit soort smeekbedes? Hoe gaat u ermee om? Jongeren zien geld vooral als een middel om leuke dingen te doen. Geldzaken, zoals sparen, schuiven ze vaak zo lang mogelijk voor zich uit. Ouders spelen een essentiële rol in de financiële opvoeding van hun kind.

  Lees meer
 • Inwoners Heerenweide kiezen speeltoestellen

  De nieuwbouwwijk Heerenweide komt er steeds mooier uit te zien. In de zomer 2017 worden de eerste twee speelplekken ingericht. De (toekomstige) inwoners van de wijk mochten zelf het favoriete speeltoestel kiezen. De inwoners konden kiezen uit twee ontwerpen. Een ding werd snel duidelijk: de meeste stemmen gingen naar het voorstel van fabrikant Eibe.

  Lees meer
 • Sluis Rustenburg zoekt sluiswachters

  Wij zoeken vrijwilligers die met ingang van het nieuwe vaarseizoen de sluis bij Rustenburg willen bedienen. De partijen zijn van mening dat met de inzet van de vrijwilligers het mogelijk is om de bedieningstijden van de sluis klantvriendelijker te maken.


   

  Lees meer
 • Adverteren in de gemeentegids?

  Bedrijven en instellingen kunnen adverteren in de gemeentegids van Opmeer. Deze gids valt in september bij alle huishoudens in de bus. Ook adverteren in de digitale versie van de gemeentegids is mogelijk. De gids van Opmeer wordt uitgegeven door Akse Media uit Den Helder.

  Lees meer
 • Berichtenbox ook in Opmeer

  De gemeente Opmeer is sinds 1 december aangesloten op MijnOverheid de Berichtenbox. Als u zich aanmeldt bij de Berichtenbox kunt u vanaf berichten van de gemeente digitaal ontvangen. Aanmelden kan via www.mijn.overheid.nl > Berichtenbox.

  Lees meer
 • Is er iets mis bij uw zorgaanbieder?

  Hebt u te maken met een zorgaanbieder waar de gemeente Opmeer een contract mee heeft? En hebt u het idee dat er iets mis is bij deze zorgaanbieder? Hebt u iets gezien/gehoord waar u vraagtekens bij plaatst? Dan kunt u dit melden bij de Wmo-toezichthouder van de gemeente Opmeer.

  Lees meer
 • Startersloket WF helpt ondernemers

  Op 16 februari 2017 is het zover: dan wordt officieel het Startersloket gelanceerd in West-Friesland. Het loket is een initiatief van Martijn Pennekamp en Joeri Goede van startersplatformen ikwordzzper.nl en Starten.nl en is in het leven geroepen om (oriënterende) starters in de regio op weg te helpen. Het Startersloket West-Friesland is in samenwerking met de West-Friese gemeenten en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord tot stand gekomen.

  Lees meer
 • Hoosbuien, wees alert

  Als het heel hard regent, lopen de rioolbuizen vol en draaien alle pompen op volle kracht. Waar nodig lopen de riolen over via de overstorten. Zo kan het riool in een uur tijd wel 30 millimeter regen verwerken. Dat zijn drie emmers per vierkante meter!

  Lees meer
 • Vrijwilligersverzekering

  In Opmeer is een grote groep vrijwilligers actief, die op allerlei gebieden belangeloos werk verricht voor de samenleving. Denk aan vrijwilligers bij sportverenigingen. Voorleesmoeders op een basisschool. Collectanten voor goede doelen. En vrijwilligers die koffie schenken in een verzorgingstehuis. En niet te vergeten het groeiend aantal mantelzorgers. Waar gewerkt wordt, kan er wel eens iets mis gaan. Ook tijdens vrijwilligerswerk. Daarom hebben wij voor onze vrijwilligers een verzekering afgesloten. Meer weten? Kijk bij het product Vrijwilligersverzekering

 • Officiële bekendmakingen

  U kunt de bekendmakingen van de gemeente Opmeer inzien op www.overheid.nl. Ook kunt u daar aangeven of u deze wekelijks in uw mailbox wilt ontvangen.

 • Hulp nodig?

  Uw eigen omgeving is vaak de eerste logische stap om hulp te vragen. Maar soms heeft ook een moeder, buurvrouw of een goede vriend niet het antwoord of de oplossing. In dat geval kunnen de medewerkers van het WIJkteam OpMEER u misschien op weg helpen.

  Lees meer
 • NIX 18

  Het blijkt voor jongeren onder de 18 nog vaak bijzonder makkelijk om aan alcohol te komen.  Zij kunnen vaak ‘gewoon’ een biertje of wijntje bestellen/kopen. Uit landelijk onderzoek is gebleken dat het naleven van de alcoholwetgeving op verschillende locaties nog zeer te wensen over laat.

  Lees meer
 • Heeft u teveel plastic afval?

  Het afval scheiden gaat goed in Opmeer. Zeker het PMD (plastic, metaal en drankkartons) gaat erg goed. Soms zelfs zo goed dat er nog een extra zak wordt aangeboden. Het liefst zien we natuurlijk alle zakken in de container. Mocht dat niet lukken, dan zijn er enkele opties:

   

  Lees meer
 • Gemeente zaken? Afspraak maken!

  Heeft u iets te regelen met de gemeente? Maak dan een afspraak via de website (homepage). Kan dat niet, dan kunt u bellen met 0226 – 363 333 tussen 09.00 – 10.00 uur.

 • Iemand voordragen voor een lintje?

  Personen die zich inzetten voor de samenleving kunnen een Koninklijke onderscheiding krijgen. Kent u iemand in uw omgeving die een Koninklijke onderscheiding verdient? Dan kunt u die persoon voordragen. Neem contact op met de gemeente waarin de persoon woont.

  Lees meer
 • 24/7 melden via gemeente app

  Ziet u een losliggende stoeptegel of een kapotte lantaarnpaal? Meld het via de app van de gemeente Opmeer. Met een tekst, een locatie of een foto kunt u ons op de hoogte stellen van deze problemen, zodat wij deze op kunnen lossen.

  Lees meer
Archief