HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws uit Opmeer

Nieuws uit Opmeer

 • Voordelige zwemlessen + diplomagarantie

  Je moet er nu nog niet aandenken, maar 29 april gaat het zwembad ’t Woudmeer weer open. Na de meivakantie starten we ook weer met de zwemlessen en dat is dit jaar wel heel aantrekkelijk. Als u uw kind voor 1 april 2018 aanmeldt, dan kunt u profiteren van de vroegboekkorting.

  Lees meer
 • Verkiezingen 21 maart

  Op 21 maart kunt u uw stem uitbrengen voor: 1 de gemeenteraadsverkiezingen en 2 het referendum over de vernieuwde Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Deze week ontvangt u uw stempas.

  Lees meer
 • Start herinrichting centrum Hoogwoud

  De herinrichting van het centrum van Hoogwoud gaat van startVolgende week starten de werkzaamheden voor de herinrichting van het centrum van Hoogwoud. Aan de Ooster Boekelweg is een nieuwe Aldi-supermarkt gebouwd en er komt nog een nieuw tankstation en worden appartementen met winkels gebouwd.

  Lees meer
 • Bekijk 't Groenbeleidsplan 2018 - 2022

  Wilt u weten welke werkzaamheden dit jaar worden uitgevoerd aan het openbaar groen? Kom dan op maandag 26 februari naar het gemeentehuis. Van 18.30 tot 20.00 uur organiseren we een inloopavond. U bent van harte welkom.
  Het nieuwe groenbeleidsplan ligt van 21 februari tot en met 16 maart ter inzage in het gemeentehuis. Ook kunt u het plan digitaal bekijken op: opmeer.allesoverbeheer.nl

 • Tips om woninginbraak te voorkomen

  We trekken al gauw ‘even snel’ de deur achter ons dicht als we bijvoorbeeld een boodschap gaan doen. Maar een inbreker heeft maar 'heel even' nodig om binnen te komen.

  Lees meer
 • Westfriesland stemt niet in met vliegroutes Lelystad

  Westfriesland kan niet instemmen met de nieuwe vliegroutes van Lelystad Airport. Dat lieten de zeven Westfriese gemeenten in een brief aan de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu weten.

  Lees meer
 • Melding over (zorg)instellingen

  Hebt u te maken met een zorgaanbieder waar de gemeente Opmeer een contract mee heeft? En hebt u het idee dat er iets mis is bij deze zorgaanbieder? Hebt u iets gezien/gehoord waar u vraagtekens bij plaatst? Dan kunt u dit melden bij de Wmo-toezichthouder van de gemeente Opmeer.

  Lees meer
 • Zwerfvuil is niet oké!

  Erger jij je ook zo aan al die flesjes, blikjes en verpakkingen die je op straat en in de natuur tegenkomt? Je bent niet de enige. Steeds meer mensen ergeren zich aan zwerfafval. Gelukkig komen heel veel mensen ook daadwerkelijk in actie.

  Lees meer
 • Vraag online paspoort, ID-kaart of rijbewijs aan!

  Op deze site kunt u met behulp van uw DigiD een paspoort, ID-kaart of rijbewijs aanvragen.

  Lees meer
 • Kleine klussen in en om de woning

  In de afgelopen jaren kenden we in Opmeer de 'dorpsconciërge'. Inmiddels hebben we afscheid genomen van de dorpsconciërge en is stichting Raad en Daad in beeld om deze activiteiten/kleine klussen over te nemen.

  Lees meer
 • Verzekering voor vrijwilligers

  Voor de vrijwilligers die binnen onze gemeente werkzaam zijn heeft de gemeente een verzekering afgesloten. Deze vrijwilligersverzekering is bedoeld om schade te vergoeden, die ontstaat tijdens het vrijwilligerswerk én die niet gedekt is door de eigen verzekering.

  Lees meer
 • Wilt u weten of uw buren gaan verbouwen?

  Wilt u weten of uw buren gaan verbouwen? Meldt u zich dan aan voor de gratis e-mailservice bekendmakingen op www.overheid.nl. Door u aan te melden ontvangt u wekelijks de bekendmakingen van de gemeente Opmeer, en de provincie en waterschappen per e-mail. U hoeft alleen uw postcode in te vullen en aan te geven van welk gebied rondom uw woning u de bekendmakingen wilt ontvangen.

 • Gemeente zaken? Afspraak maken!

  Heeft u iets te regelen met de gemeente? Maak dan een afspraak via de website (homepage). Kan dat niet, dan kunt u bellen met 0226 – 363 333 tussen 09.00 – 10.00 uur.

 • Volgt u Opmeer al op Twitter?

  De gemeente Opmeer plaatst dagelijks berichten op Twitter via @gem_opmeer, ook kunt u ons volgen via @gladheidopmeer en @wijkteamopmeer

  Lees meer
 • Belastingservice voor senioren

  De Belastinginvullers (of HUBA’s = HUlp bij BelastingAangifte) verzorgen op vrijwillige basis de aangifte inkomstenbelasting 2017 voor leden van de ouderenbonden én voor andere senioren in Opmeer!

  Lees meer
 • Repair café

  Iets stuk? Laat het maken, in plaats van het weg te gooien. Elke eerste maandag van de maand bent u welkom, van 09.30 – 12.00 uur in De Schakel, Spanbroek.

  • Repair Cafés voorkomen 250.000 kilo afval
  • Een gescheurd knuffelkonijn, een bestuurbare auto die niet meer wil rijden, een lekke fietsband...
  • Adviezen en hulp van de deskundigen in het Repair Café zijn gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
 • Inwoners waarderen onze inspanningen met een 7

  In het 4e kwartaal 2017 heeft het onderzoeksbureau I&O-research een onderzoek uitgevoerd naar de wijze waarop onze inwoners de dienstverlening en de leefbaarheid in onze gemeente ervaren. Bijna 40% van de aangeschreven inwoners heeft de enquête volledig ingevuld. Daarmee hebben we een goede kijk gekregen op onze plussen en minnen gekregen.

  Lees meer
 • Nieuwe regels voor trouwen/geregistreerd partnerschap

  U heeft besloten om te gaan trouwen of u kiest voor een geregistreerd partnerschap. Een spannende tijd breekt aan om alles goed voor te bereiden. Belangrijk in deze fase is dat u weet wat er is geregeld volgens de wet. Vanaf 1 januari 2018 geldt de wet Beperkte gemeenschap van goederen. Wat houdt dit voor u en uw partner in? En wat als u het toch anders wilt regelen? Dat kan met huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden.

  Meer weten?

  Kijk op www.opmeer.nl > trouwen of geregistreerd partnerschap

 • Gehandicapten mogen overal in Opmeer parkeren

  Wist u dat bestuurders met een gehandicaptenparkeerkaart op elke parkeerplek in de gemeente Opmeer mogen parkeren zonder tijdslimiet? En dat deze regel ook geldt voor de parkeerplaatsen in de blauwe zone in Opmeer?

  Lees meer
 • Dien een burgerinitiatief in

  Heeft u een goed idee voor Opmeer. Denkt u weleens, daar zou de gemeente Opmeer iets aan moeten doen? Bijvoorbeeld een trapveldje in de buurt op een stuk braakliggend terrein of de fietsroute naar school veiliger maken.

  Lees meer
 • Buurtpreventie: Whatsapp of...?

  In de gemeente Opmeer is een aantal WhatsApp-groepen actief. Deze BuurtWhatsApp-groepen zorgen voor meer ogen en oren in de buurt en biedt de mogelijkheid om verdachte omstandigheden, in de eigen woonomgeving, met elkaar te delen. Door een BuurtWhatsApp kunnen burgers zelf een groot gebied in de gaten houden. Zo’n app-groep is opgericht door een inwoner en wordt ondersteund door de gemeente Opmeer en de politie.

  Lees meer
 • Speelplek: géén honden

  Bij de gemeente komen regelmatig klachten binnen over honden op speelplekken. De richtlijn is duidelijk. Daar waar speelplekken zijn voor kinderen mogen honden niet loslopen en is er een opruimplicht.

  Lees meer
 • Onafhankelijk cliëntondersteuner

  ‘Wie luistert er met mij mee” Als u een gesprek heeft met het wijkteam, kunt u dit gesprek alleen voeren of samen met iemand uit uw omgeving. U kunt er ook voor kiezen een onafhankelijke iemand in te schakelen. Deze cliëntondersteuner geeft u advies, denkt met u mee en kan u helpen uw vraag/aanvraag goed te verwoorden of zorgt dat u de gemaakte afspraken begrijpt.

  Lees meer
 • Vanaf nu kunt u online uw reparatieverzoek doorgeven

  U huurt een woning van het Gemeentelijk Woningbedrijf en u wilt een reparatie doorgeven? Dat kunt u snel en eenvoudig doen op www.woningbedrijfopmeer.nl. Dat kan nu 24 uur per dag & 7 dagen per week.

  Lees meer
 • Waarom nieuwe losloopgebieden voor honden?

  Er bestaat enig onbegrip over de nieuwe losloopgebieden voor honden in de gemeente. Naast het aangeven van de nieuwe gebieden hebben we verzuimd u te informeren over de reden achter de aanpassing. Daarom alsnog een uitleg.

  Lees meer
 • Officiële bekendmakingen

  U kunt de bekendmakingen van de gemeente Opmeer inzien op www.overheid.nl. Ook kunt u daar aangeven of u deze wekelijks in uw mailbox wilt ontvangen.

 • 24/7 melden via gemeente app

  Ziet u een losliggende stoeptegel of een kapotte lantaarnpaal? Meld het via de app van de gemeente Opmeer. Met een tekst, een locatie of een foto kunt u ons op de hoogte stellen van deze problemen, zodat wij deze op kunnen lossen.

  Lees meer
Archief