HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws uit Opmeer

Nieuws uit Opmeer

 • Update storing verlichting rondom Lindegracht

  (16-01-2019)

  De storing in de openbare verlichting in de wijk rondom de Lindegracht in Spanbroek: Lijster, Waterhoen, Kwikstaart, Paardenmarkt enz duurt nog even voort. Liander geeft aan de storing gevonden te hebben. Probleem is, om dit te repareren moet de hele kabel spanningsloos gemaakt worden. Op deze kabel zitten ook een aantal woningen aangesloten en de bewoners van die woningen moeten minimaal 4 dagen van te voren worden geïnformeerde met een brief. Dit betekent dat de storing nog even voortduurt, maar men hoopt alles volgende week (week 4/2019) opgelost kan worden.

  De tijdelijke oplossing blijft dus van kracht: de schakelaar van de zekering is handmatig omgezet, dit betekent dat daardoor een groot deel van de verlichting overdag ook blijft branden. Helaas lukt dat niet voor alle verlichting. We vragen ieder voorlopig extra op te letten en voorzichtig te zijn in het verkeer.

 • Informatief huisbezoek aan 75 jarigen

  (16-01-2019)

  Bent u of wordt u dit jaar 75 jaar? Dan krijgt u rond 23 januari een uitnodiging voor een informatief huisbezoek. De huisbezoeken worden door geschoolde vrijwilligers van de Stichting Raad & Daad uitgevoerd.

  Lees meer
 • Afval scheiden, gewoon doen!

  (16-01-2019)

  Gemiddeld in Nederland gooien inwoners 160 kg restafval weg per jaar. In Opmeer zijn we al op het goede spoor hier is het 130 kg restafval per persoon per jaar. Maar we zijn er nog niet. In 2020 is de landelijke opdracht moeten we naar 100 kg restafval per jaar. Nu zit nog zo’n 50 kg GFT (groente Fruit en Tuinafval) in ons restafval. Het is echt zonde dat dit gebeurt.

  Lees meer
 • IKC, werkgroepen maken verdiepingsslag

  (09-01-2019)

  Op donderdag 10 januari komt de werkgroep voor het locatieonderzoek voor een Integraal Kindcentrum (IKC) in Hoogwoud alweer voor de derde keer samen. In december gingen ouders, omwonenden en vertegenwoordigers van organisaties aan de slag met het beoordelen van uitgewerkte modellen. Deze modellen waren opgesteld naar aanleiding van de feedback uit de eerste bijeenkomst. Dit leverde weer veel interessante inzichten op.

  Nieuwsgierig naar wat er besproken is? Neem dan een kijkje op www.opmeer.nl/ikc. Daar zijn alle verslagen van de werkgroepen van zowel Hoogwoud als Opmeer/Spanbroek terug te lezen.

 • Nieuwjaarsrede burgemeester Nijpels: Een gezond en gelukkig 2019!

  (07-01-2019)

  Tijdens  de nieuwjaarsreceptie op 4 januari  hield burgemeester Gertjan Nijpels zijn nieuwjaarsspeech, de burgemeester wenste iedereen vooral veel gezondheid toe in dit nieuwe jaar.
  Vanaf volgend jaar worden de nieuwjaarsbijeenkomsten wisselend gehouden in de dorpskernen. In 2020 beginnend in Aartswoud.

  Hierna volgt de hele nieuwjaarsrede van burgemeester Gertjan Nijpels:

  Lees meer
 • Resultaten enquête honden op sport- en recreatieterrein De Weyver

  (14-12-2018)

  In september is er onderzoek gedaan naar het losloopgebied van honden op het recreatieterrein De Weijver. De belangrijkste resultaten uit de enquête zijn dat de meeste inwoners tevreden zijn over het handhavingsbeleid. Daarnaast willen de hondenbezitters dat de honden altijd en overal los kunnen lopen, terwijl de niet-hondenbezitters willen dat de honden vaker aan de lijn zouden moeten. De resultaten geven het college geen aanleiding om wijzigingen aan te brengen in het huidige hondenbeleid en de handhaving van het hondenbeleid door de opsporingsambtenaar.

  De resultaten van de online enquete leest u hier.

 • Gezocht: 2e medewerker Groen 36 u/wk

  (05-12-2018)

  De medewerkers van het team Groen zoeken een nieuwe collega. De afdeling Realisatie en Beheer van de gemeente Opmeer kent een grote verscheidenheid
  aan taken en werkzaamheden. Onder de afdeling vallen het taakveld groen, gebouwenbeheer, civiele techniek en het gemeentelijk Woningbedrijf. Voor deze afdeling zijn wij op zoek naar een:

  2e medewerker Groen voor 36 uur per week

  Lees meer
 • Iemand voordragen voor een lintje?

  (07-11-2018)

  Overal in Nederland zetten vele vrijwilligers zich in voor allerlei organisaties op sociaal-maatschappelijk gebied. Mensen die door hun inzet verenigingen draaiend houden en organisaties toegankelijk maken voor de samenleving.

  Lees meer
 • Bezorgen paspoort, ID, rijbewijs € 4,95

  (31-10-2018)

  Uw paspoort, ID-kaart of rijbewijs bezorgd krijgen waar én wanneer u wilt? Het kan! Hoe? Bij de aanvraag van uw nieuw document geeft u aan dat u het document wenst te laten bezorgen. Als uw paspoort, ID-kaart en rijbewijs gereed is, krijgt u een seintje en vervolgens kunt u zelf de afspraak inplannen. Het bezorgbedrijf Dynalogic bezorgt het document veilig en betrouwbaar, u hoeft de deur dus niet meer uit!

 • Honden los grasveld De Weijver v/a 1/10

  (03-10-2018)

  Van 1 oktober tot 1 april mogen de honden weer loslopen op het grote grasveld van het sport- en recreatieterrein De Weijver met uitzondering van het gebied rondom de voetbalkooien en de skatebaan..

  Lees meer
 • Nieuwe gemeentegids

  (11-09-2018)

  De nieuwe gemeentegids 2018-2019 wordt in de week van 10 september door verspreid. Dit gebeurt niet op de stickeradressen (Ja-Nee) of (Nee-Nee). Heb je een sticker op de brievenbus maar wil je toch een gids ontvangen, dan kun je deze gratis afhalen in het gemeentehuis óf laten opsturen. Stuur een e-mail gemeente@opmeer.nl of bel 0226 – 363 333.

  Digitale gids

  De gids is ook online te raadplegen op www.opmeer.nl. Deze online versie wordt regelmatig bijgewerkt. Mist u informatie? Staat er een fout? Stuur dan een mail naar gemeente@opmeer.nl.

 • Wanneer wordt er gecollecteerd?

  (04-07-2018)

  U kunt het collecterooster altijd vinden op www.cbf.nl. Zoek op collecterooster en geef dan aan dat u dit wilt weten voor de gemeente Opmeer. Alle collectes waarvoor een vergunning is verleend, staan daar vermeld.

 • Aanpak huisvesting arbeidsmigranten

  (05-04-2018)

  De gemeenten in de Kop van Noord-Holland, Opmeer en de provincie Noord-Holland gaan er samen voor zorgen dat alle buitenlandse werknemers fatsoenlijk gehuisvest worden. Uit een net uitgevoerd onderzoek blijkt dat in de regio behoefte is aan zeker 6600 huisvestingsplaatsen voor buitenlandse werknemers, terwijl er momenteel maar 3500 plaatsen bekend zijn.

  Lees meer
 • Melding over (zorg)instellingen

  (11-10-2017)

  Hebt u te maken met een zorgaanbieder waar de gemeente Opmeer een contract mee heeft? En hebt u het idee dat er iets mis is bij deze zorgaanbieder? Hebt u iets gezien/gehoord waar u vraagtekens bij plaatst? Dan kunt u dit melden bij de Wmo-toezichthouder van de gemeente Opmeer.

  Lees meer
 • Zwerfvuil is niet oké!

  (27-09-2017)

  Erger jij je ook zo aan al die flesjes, blikjes en verpakkingen die je op straat en in de natuur tegenkomt? Je bent niet de enige. Steeds meer mensen ergeren zich aan zwerfafval. Gelukkig komen heel veel mensen ook daadwerkelijk in actie.

  Lees meer
 • Vanaf nu kunt u online uw reparatieverzoek doorgeven

  (05-07-2017)

  U huurt een woning van het Gemeentelijk Woningbedrijf en u wilt een reparatie doorgeven? Dat kunt u snel en eenvoudig doen op www.woningbedrijfopmeer.nl. Dat kan nu 24 uur per dag & 7 dagen per week.

  Lees meer
 • Wilt u weten of uw buren gaan verbouwen?

  (08-11-2016)

  Wilt u weten of uw buren gaan verbouwen? Meldt u zich dan aan voor de gratis e-mailservice bekendmakingen op www.overheid.nl. Door u aan te melden ontvangt u wekelijks de bekendmakingen van de gemeente Opmeer, en de provincie en waterschappen per e-mail. U hoeft alleen uw postcode in te vullen en aan te geven van welk gebied rondom uw woning u de bekendmakingen wilt ontvangen.

 • 24/7 melden via gemeente app

  (16-03-2016)

  Ziet u een losliggende stoeptegel of een kapotte lantaarnpaal? Meld het via de app van de gemeente Opmeer. Met een tekst, een locatie of een foto kunt u ons op de hoogte stellen van deze problemen, zodat wij deze op kunnen lossen.

  Lees meer
 • Oplaadpunt voor elektrische auto’s

  (16-01-2019)

  Steeds meer inwoners kijken bij de aanschaf van een nieuwe auto naar duurzaamheid. Naast kleiner, nieuwer en dus schoner zien we ook meer elektrische auto’s in het straatbeeld. Maar deze auto’s moeten wel opgeladen kunnen worden. Vaak kan dat vanuit huis. Maar ook biedt de gemeente enige hulp. Zo is er een laadpaal bij het gemeentehuis en een in Aartswoud.

  Wilt u een laadpaal bij u in de buurt? Dan kan een paal worden aangevraagd bij MRA-e: https://laadpaal.mrae.nl/. De gemeente werkt mee aan de plaatsing.

 • Tips voor een goed gebruik van een houtkachel

  (16-01-2019)

  Een houtkachel is lekker warm, gezellig en sfeervol. Vooral in de winter. Echter, rook van open haarden en houtkachels veroorzaakt overlast en gezondheidsrisico’s voor u en uw buren.  

  Lees meer
 • Samen dementievriendelijk!

  (09-01-2019)

  Heel Noord-Holland Noord dementievriendelijk. Op donderdag 10 januari gaat de publiekscampagne ‘Noord-Holland Noord dementievriendelijk’ officieel van start. Noord-Holland Noord telt momenteel ongeveer 11.500 mensen met dementie. Door de vergrijzing stijgt dit aantal naar ca. 24.500 in 2040. Zeventig procent van het aantal mensen met dementie woont thuis en neemt deel aan het maatschappelijk leven. Zij bezoeken net als iedereen winkels, horeca, maken gebruik van het openbaar vervoer en bezoeken een hobby- of sportclub. Zij hebben daar soms wél een beetje hulp bij nodig.

  Lees meer
 • Kom bij cliëntenraad WerkSaam Wf

  (09-01-2019)

  Kom op, voor mensen in de bijstand! Kom op, voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt! Kom bij de cliëntenraad van WerkSaam Westfriesland!
  Aanmelden of vragen, bel met 06 – 1081 5837, Henk Verreijen of mail naar: Paulien.Tichelaar@Werksaamwf.nl  Meer informatie vindt u ook op: www.werksaamwf.nl > cliëntenraad

 • Besluiten van de raad, 13-12

  (19-12-2018)

  Op donderdag 13 december 2018 werd er een raadsvergadering gehouden in het gemeentehuis van Opmeer. De raad heeft ingestemd met de volgende voorstellen:
   

  Lees meer
 • Huishoudelijke hulp toelage voor mantelzorgers ook in 2019 en 2020

  (12-12-2018)

  Het college heeft besloten om de regeling voor de huishoudelijke hulp toelage voor mantelzorgers in 2019 en 2020 te continueren. Met deze regeling wordt beoogd om het voor mantelzorgers makkelijker te maken de zorg voor een andere vol te houden en overbelasting te voorkomen.

 • Huisvestingsbehoefte van buitenlandse werknemers in kaart gebracht

  (27-11-2018)

  Start registreren buitenlandse werknemers op locatie

  Vanwege de krapte op de arbeidsmarkt maken steeds meer bedrijven gebruik van buitenlandse medewerkers. Om inzicht te krijgen in het aantal buitenlandse werknemers en waar deze mensen zijn gehuisvest, gaat de gemeente Opmeer deze werkmigranten registeren in de Basisregistratie Persoonsgegevens (BRP) van de gemeente. Wij gaan van start in het Slothuys in Spanbroek ter plaatse waar veel mensen verblijven die tijdelijk in Nederland werken en wonen.

  Lees meer
 • GGZ biedt online hulp bij kleine klachten

  (07-11-2018)

  GGZ NHN heeft diverse zelfhulpmodulen op de website www.ggz-nhn.nl/zelfhulp nu ook toegankelijk gemaakt voor inwoners. De korte online trainingen gaan over, onder andere: minder piekeren, beter slapen, fluitend naar je werk. Er zijn in totaal 10 verschillende modulen. Deze zelfhulp via internet werkt goed als de klachten niet te ernstig zijn. Het volgen van een training is gratis.

 • Repair café

  (31-10-2018)

  Iets stuk? Laat het maken, in plaats van het weg te gooien. Elke eerste maandag van de maand bent u welkom, van 09.30 – 11.30 uur in De Schakel, Spanbroek.

  • Repair Cafés voorkomen 250.000 kilo afval
  • Een gescheurd knuffelkonijn, een bestuurbare auto die niet meer wil rijden, een lekke fietsband...
  • Adviezen en hulp van de deskundigen in het Repair Café zijn gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
 • Vraagbundeling glasvezelinternet gestart!

  (12-09-2018)

  Glasvezelaanbieder FiberNH is begonnen met de vraagbundeling in de buitengebieden van Wf gemeenten. Wanneer in de komende zes weken minimaal vijftig procent van de adressen zich aanmeldt, kan de aanleg van glasvezel starten. In deze buitengebieden is nu geen snel internet beschikbaar.

  Lees meer
 • Aardgasvrije toekomst

  (15-08-2018)

  De komende jaren gaat er een hoop veranderen voor woningeigenaren in Nederland. Na 2050 moeten alle woningen van het aardgas afgesloten zijn. Vanaf 2021 komt er een landelijke planning waarin staat aangegeven welke buurt wanneer van het aardgas af gaat.

  Lees meer
 • Fractievergadering bijwonen?

  (06-06-2018)

  De fractievergaderingen van de politieke partijen CDA, DSV, Gemeentebelangen, VVD en PvdA worden gehouden in het gemeentehuis op maandag 11 juni. Tijdens deze vergaderingen worden de onderwerpen van de eerstvolgende raadsvergadering besproken. De fractievergaderingen beginnen om 20.00 uur en zijn openbaar.

 • Tips om woninginbraak te voorkomen

  (24-01-2018)

  We trekken al gauw ‘even snel’ de deur achter ons dicht als we bijvoorbeeld een boodschap gaan doen. Maar een inbreker heeft maar 'heel even' nodig om binnen te komen.

  Lees meer
 • Buurtpreventie: Whatsapp of...?

  (11-10-2017)

  In de gemeente Opmeer is een aantal WhatsApp-groepen actief. Deze BuurtWhatsApp-groepen zorgen voor meer ogen en oren in de buurt en biedt de mogelijkheid om verdachte omstandigheden, in de eigen woonomgeving, met elkaar te delen. Door een BuurtWhatsApp kunnen burgers zelf een groot gebied in de gaten houden. Zo’n app-groep is opgericht door een inwoner en wordt ondersteund door de gemeente Opmeer en de politie.

  Lees meer
 • Kleine klussen in en om de woning

  (05-07-2017)

  In de afgelopen jaren kenden we in Opmeer de 'dorpsconciërge'. Inmiddels hebben we afscheid genomen van de dorpsconciërge en is stichting Raad en Daad in beeld om deze activiteiten/kleine klussen over te nemen.

  Lees meer
 • Verzekering voor vrijwilligers

  (05-07-2017)

  Voor de vrijwilligers die binnen onze gemeente werkzaam zijn heeft de gemeente een verzekering afgesloten. Deze vrijwilligersverzekering is bedoeld om schade te vergoeden, die ontstaat tijdens het vrijwilligerswerk én die niet gedekt is door de eigen verzekering.

  Lees meer
 • Gemeente zaken? Afspraak maken!

  (17-08-2016)

  Heeft u iets te regelen met de gemeente? Maak dan een afspraak via de website (homepage). Kan dat niet, dan kunt u bellen met 0226 – 363 333 tussen 09.00 – 10.00 uur.

 • Volgt u Opmeer al op Twitter?

  (26-06-2014)

  De gemeente Opmeer plaatst dagelijks berichten op Twitter via @gem_opmeer, ook kunt u ons volgen via @gladheidopmeer en @wijkteamopmeer

  Lees meer
Archief