HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws uit Opmeer  |  Berichtenbox ook in Opmeer

Berichtenbox ook in Opmeer

De gemeente Opmeer is sinds 1 december aangesloten op MijnOverheid de Berichtenbox. Als u zich aanmeldt bij de Berichtenbox kunt u vanaf berichten van de gemeente digitaal ontvangen. Aanmelden kan via www.mijn.overheid.nl > Berichtenbox.

De Berichtenbox is onderdeel van de landelijke Digitale Agenda 2020 van het VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten). In de Agenda 2020 zijn ambities voor gemeenten vastgesteld om te kunnen werken als één efficiënte overheid. Vastgesteld is dat alle gemeenten hun processen in 2020 digitaal moeten kunnen aanbieden. MijnOverheid Berichtenbox is in dit proces de digitale postbus richting de individuele burger.

Start in Opmeer

De gemeente Opmeer wil de Berichtenbox graag optimaal gaan gebruiken. De afdeling Belastingen gaat in februari 2017 de aanslag gemeentelijke belasting/WOZ ook versturen via de Berichtenbox. U kunt zelf aangeven of dat voortaan via de Berichtenbox kan blijven of dat u de aanslag nog op papier wilt ontvangen.

De gemeente verstuurt de digitale beschikkingen niet zelf, maar doet dit via de beveiligde omgeving van leverancier Data-b.

Meer mogelijkheden

Met de aansluiting, worden de mogelijkheden om u te ontzorgen groter. Naast de afdeling Belastingen kunnen en willen we ook de afdeling Burgerzaken aansluiten op de Berichtenbox. Zo kunnen we u bijvoorbeeld straks op de hoogte stellen dat uw rijbewijs verloopt, uw paspoort klaar ligt enz.

Geen drukkosten meer voor het maken van brieven, geen portokosten meer en minder papier- en inktverbruik. Dit is goed voor de kostenbeheersing en beter voor het milieu. Daarnaast weten we zeker dat een bericht via de Berichtenbox, op basis van het BSN-nummer, ook echt aankomt. Aanmelden kan via www.mijn.overheid.nl > Berichtenbox. Hoe eerder u zich aanmeld hoe eerder u het gemak ervaart.

Meer informatie? Kijk op de website www.kinggemeenten.nl > MijnOverheid – Berichtenbox.