HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws uit Opmeer  |  CDA vormt coalitie met DSV en VVD

CDA vormt coalitie met DSV en VVD

Op 21 maart hebben veel inwoner hun stem gegeven aan een van de Opmeerse politieke partijen. De stemmen zijn geteld en de raadszetels zijn verdeeld. Het CDA kwam als winnaar uit de bus en ging aan de slag met de formatie van een nieuwe coalitie.
 

Een prima combinatie

Afgelopen vrijdag werd bekend dat het CDA samen met de DSV en VVD de nieuwe coalitie gaan vormen in Opmeer. De partijen hebben elkaar op hoofdlijnen gevonden. CDA, DSV en VVD zijn van mening dat deze coalitie een prima combinatie is van nieuw élan en aanwezige bestuurlijke kwaliteiten. De combinatie kan rekenen op een meerderheid in de raad.

Drie wethouders

Het college van Burgemeester & Wethouders zal drie wethouders tellen. Bram Beemster en Robert Tesselaar van het CDA en Alex Kalthoff van de DSV worden voorgedragen. De VVD maakt volwaardig deel uit van de coalitie, maar levert geen wethouder. In het college komt de verdeling van de portefeuilles aan de orde. Het is de bedoeling dat tijdens de ingelaste raadsvergadering op donderdag 19 april het nieuwe college geïnstalleerd wordt.

Coalitieakkoord

CDA, DSV en VVD gaan nu aan de slag om het coalitieakkoord verder in te vullen. Ook de andere partijen krijgen de gelegenheid om mee te denken voor het nog op te stellen raadsprogramma. In het raadsprogramma staan de ambities voor de komende vier jaar vast.