HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws uit Opmeer  |  Gratis compost

Gratis compost

Op zaterdag 17 maart 2018 van 08.30 – 12.00 uur kunnen de inwoners van de gemeente Opmeer gratis compost ophalen in nieuwbouwwijk Heerenweide te Spanbroek aan de Floris van Noordwijklaan.

De gemeente organiseert deze actie samen met HVC-compostering, die de compost uit uw groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) beschikbaar stelt.

Met deze compostactie wil de gemeente u belonen voor uw inspanningen om gft-afval te scheiden. Iedere volle groene minicontainer van 140 liter die u aan de weg zet, staat namelijk gelijk aan zo’n 15 tot 20 kilo compost. Het verwerken van gft tot compost is goedkoper dan verbranden, zorgt voor minder luchtvervuiling en bespaart grondstoffen.

Klein restmateriaal kan aanwezig zijn

Natuurlijk is de compost die beschikbaar wordt gesteld, goedgekeurde compost. De compost is goed voor uw tuin, maar het kan zijn dat er kleine restmaterialen in zitten. Bij klein restmateriaal kunt u denken aan: stukjes plastic, hout en glas. Dit kunnen we niet voorkomen, daarom is afname van de compost op eigen risico.

Meer informatie

U kunt een aantal zakken of een aanhanger meenemen om uw compost in te vervoeren. De trekker van de gemeente Opmeer staat klaar om uw aanhanger vol te scheppen. Neemt u zelf ook een schep mee? Vervoert u de compost in een aanhanger, dan bent u verplicht om dit af te dekken met een zeil of net. Anders loopt u kans op een forse boete.