HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws uit Opmeer  |  Koninklijke onderscheidingen in Opmeer

Koninklijke onderscheidingen in Opmeer

In het kader van de Algemene Decoratiegelegenheid 2019 heeft burgemeester Gertjan Nijpels op 26 april 2019 Koninklijke onderscheidingen uitreiken aan vijf inwoners van Opmeer. Op zaterdag 27 april volgde er nog een lintje!

Op vrijdag 26 april werden de decorandi traditiegetrouw opgehaald  door burgemeester Nijpels met paard en rijtuig vanaf hun huisadres. Daarna werd ieder feestelijk ontvangen op het gemeentehuis, waar de uitreiking van de Koninklijke onderscheidingen plaatsvond.

Op vrijdag werden vijf inwoners onderscheiden als Lid in de orde van Oranje-Nassau:

Mevrouw C.H.M. (Ineke) Berkhout-Smook, Spanbroek

Ineke Berkhout-Smook (Ineke) is naast haar baan in het onderwijs als vrijwilliger actief voor de  Bonifatiusparochie van Avondwake en uitvaart tot communie en kinderkoor. Verder is zij vrijwilliger bij  voetbalvereniging VVS’46 en voorzitter van de plaatselijke afdeling van Zonnebloem.

Mevrouw W. (Wilma) Smeenk, Aartswoud

Mevrouw Wilma Smeenk  was in haar vorige woonplaats Middenmeer o.a. actief als vrijwilliger t.b.v. Wonen Plus Welzijn, de Oranjevereniging, Veilig Verkeer Nederland, de ANBO en de reiscommissie. Sinds 2014 woont zij in de gemeente Opmeer waar zij actief is t.b.v. badmintonvereniging Rackmindo en Golf met Pit.

De heer N. (Nico) van Etten, Spanbroek

De verdiensten van Nico van Etten liggen op divers terrein maar hebben altijd te maken met persoonlijke en sociale aandacht voor de mens. Hij is actief voor de voetbalvereniging HOSV, de begraafplaats en begrafenisverenigingen, voor de wandelsport en vrijwillig chauffeur voor zieken en/of dementen naar dagbesteding.

De heer J.J.A. (Jos) Loos, Spanbroek

De heer Jos Loos is sinds de jaren ’70 een actief ondernemer (juwelier) en vanuit die rol betrokken geweest bij de ondernemersvereniging in De Goorn.

Sinds de jaren ’80 is hij actief op maatschappelijk en sociaal gebied; als vrijwilliger voor de ijsclub Spanbroek-Opmeer, de Kadijkerrun, Lourdesreizen en betrokken bij mensen met een beperking of anderszins zwakkere in de samenleving. Hij wordt gewaardeerd om zijn warme, inspirerende en persoonlijke betrokkenheid.

De heer P.C. (Piet) Huisman, Hoogwoud

De heer Piet Huisman was tot 1984 meer dan 20 jaar brandweerman en commandant van de vrijwillige brandweer van de toenmalige post Hoogwoud. Zijn verdere verdiensten zijn/waren voor de kerk en de personenalarmering voor de stg. Welzijn Ouderen.

Samengevat heeft de heer Huisman zich vele jaren ingezet voor de veiligheid, het welzijn van ouderen en de sociale samenhang binnen de gemeenschap van Opmeer.

Maar ook op zaterdag 27 april werd een Koninklijk lintje uitgereikt.

Mevrouw M.A.M. (Maaike) Verlaat werd ook benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau:

Maaike Verlaat is op 16-jarige leeftijd actief geworden als vrijwilliger bij diverse initiatieven en organisaties die activiteiten voor Jeugd- en Jongeren organiseren. Zij was betrokken bij jongerenvereniging Argos, en is nog steeds betrokken bij Zomerpop, Gabberweek, Kinderdorp, Award Opmeer en Tour de Fris. Door al deze activiteiten is zij een onmisbare vrijwilliger.

Omdat zij meereed met de Tour de Fris werd het lintje haar, bij aankomst van de Tour op zaterdag, opgespeld.