HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws uit Opmeer  |  Loslopende honden of aangelijnde honden?

Loslopende honden of aangelijnde honden?

Geef uw mening over het hondenlosloopgebied op De Weijver
Sinds september 2017 gelden er andere regels over het losloopgebied voor honden op het sport- en recreatieterrein De Weijver in Opmeer.

Dit zijn de twee nieuwe regels:

  • Van 1 oktober tot 1 april (winterseizoen) mogen de honden loslopen op het grote grasveld van het sport- en recreatieterrein De Weijver met uitzondering van het gebied rondom de voetbalkooien en de skatebaan.
  • En van 1 april tot 1 oktober moeten de honden aangelijnd zijn in dit gebied. Ze mogen wel loslopen op het half verharde parkeerterrein ter hoogte van de Koningspade.

Wat vindt u van deze regels voor hondenbezitters? Is het duidelijk waar en wanneer honden los mogen lopen? En is er meer of minder overlast door hondenpoep of loslopende honden?

Vul de enquête in

Wij willen graag uw mening horen over deze nieuwe regels. Hoe meer mensen meedoen, hoe duidelijker het wordt hoe het losloopgebied op De Weijver wordt ervaren en welke aanpassingen er eventueel nodig zijn.

Bent u hondenbezitter?  Vul de enquête in

Heeft u geen hond?  Vul de enquête in

Wat doen we met de uitkomsten?

De gemeenteraad bespreekt de resultaten in de vergadering van 13 december. Zij bepalen dan of de regels aangepast moeten worden of dat we op de goede weg zijn.