HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws uit Opmeer  |  Militairen oefenen in West-Friesland en Kop van Noord-Holland

Militairen oefenen in West-Friesland en Kop van Noord-Holland


In het gebied tussen Den Oever, Callantsoog, Egmond aan Zee en Hoorn houdt de Koninklijke Landmacht van 22 tot en met 26 januari 2018 een meerdaagse oefening.

Aan deze oefening doen 35 militairen van de Brigade Verkenningseskadron mee. De militairen oefenen de algemene militaire basisvaardigheden, zoals navigeren en waarnemen. De militairen verplaatsen zich te voet en per voertuig. Ook worden er twee Chinook helikopters ingezet. Deze kunnen laag vliegen, soms wel tot op de grond. Ook kan defensiepersoneel in- of uitstappen en kan er materieel onder een helikopter worden vervoerd.  

De militairen maken in principe alleen gebruik van openbare wegen, paden en terreinen. Ze doen er alles aan om overlast en hinder aan derden te voorkomen.

Mocht onverhoopt schade door de oefening ontstaan, dan kunt u dit melden aan: Ministerie van Defensie, CDC/JDV/Sectie Claims, Postbus 90004, 3509 AA Utrecht, telefoon (030) 218 04 20, Jdvclaims@mindef.nl. Maak uw melding zo compleet mogelijk en noteer gegevens zoals de soort schade, locatie, datum en tijd.