HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws uit Opmeer  |  Nieuwe wandelroutes in Westfriesland

Nieuwe wandelroutes in Westfriesland

Recreatieschap Westfriesland heeft deze week een subsidie van bijna € 350.000 van de provincie gekregen voor uitbreiding van het wandelnetwerk in Westfriesland. Dankzij deze subsidie kunnen bestaande wandelroutes aan elkaar gekoppeld worden en nieuwe routes worden toegevoegd. De verwachting is dat het netwerk in juni 2020 klaar zal zijn.

Dwars door het Westfriese landschap

Bij de achttien nieuwe wandelstartpunten kan gekozen worden uit routes van vijf tot tien kilometer, elk met een eigen kleur bewegwijzerd. De routes lopen door lintdorpen, langs stolpboerderijen en droogmakerijen. De iconische Westfriese Omringdijk wordt onderdeel van het netwerk en wordt bovendien als streekpad opgenomen. Wandelaars kunnen de routes gratis downloaden via de website en app van Wandelnetwerk Noord-Holland.

Wandelnetwerk

Het wandelnetwerk is onderdeel van het Natuur- en Recreatieplan Westfriesland. De aanleg is financieel mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie en wordt gecoördineerd door Recreatie Noord-Holland in opdracht van Recreatieschap Westfriesland.