HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws uit Opmeer  |  Recepten van klein geluk voor mantelzorgers

Recepten van klein geluk voor mantelzorgers

Op dinsdag 9 april organiseren we de vrolijke, inspirerende én leerzame workshop Klein Geluk voor mantelzorgers. U bent het misschien niet zo gewend: goed voor uzelf zorgen. Toch is het ontzettend belangrijk, zeker als u mantelzorger bent.

Het klinkt zo eenvoudig: maak wat vaker tijd voor uzelf. Ga even lekker met een boek in de tuin zitten. Vergeet uw eigen hobby’s niet. Maar zo eenvoudig als het klinkt, zo moeilijk is het vaak in de praktijk. De workshop Klein geluk voor de mantelzorger wil daar verandering in brengen.

Recepten voor geluk

Tijdens deze workshop krijgt u recepten aangereikt. Elk recept gaat uit van een behoefte. Hebt u behoefte aan rust? Dan geeft het boek u meer dan twintig verschillende recepten om rust voor uzelf te realiseren. Hebt u behoefte aan vrolijkheid? Maak dan uw keuze uit recepten als ‘Geluid moet eruit!’ of ‘Spelen met uw gedachten’. Op zoek naar meer energie? Dat kan, kies bijvoorbeeld uit recepten als ‘Kracht en last in balans’, ‘De magie van de nacht’ of ‘Mijn vriend de wind.’ Zo komen er zeven belangrijke behoeften van mantelzorgers aan bod: rust, ontspanning, steun, energie, inzicht, vrolijkheid en contact.

Hulp? Heel graag!

Klinkt u dit bekend in de oren: Nee hoor, dat hoeft niet, dat kan ik zelf wel! Bijna iedereen heeft de gewoonte hulp af te wijzen, maar accepteren is veel fijner. Hulp voor de mantelzorger betekent steun en ontspanning voor de mantelzorger: wel zo gezond. En degene die dat gras wel even voor u wil maaien of die boodschappen voor u wil doen, voelt zich er ook fijner bij als u het aanbod accepteert. Gun het uzelf, en gun het die ander!

Waar & wanneer & aanmelden

De workshop wordt georganiseerd op dinsdag 9 april van 19.00 tot 21.00 uur in het gemeentehuis van Opmeer. Na afloop ontvangt u het boekje Klein geluk voor mantelzorgers ter waarde van 18,50 euro. De workshop is gratis en voor koffie en thee wordt gezorgd. 

Direct aanmelden voor de workshop

Staat u niet geregistreerd als mantelzorger?

Bent u mantelzorger en staat u (nog) niet geregistreerd bij de gemeente als mantelzorger? Hebt u mantelzorgtaken maar kunt u niet geregistreerd worden omdat deze taken minder dan 8 uur per week bedragen of woont de zorgvrager in een zorginstelling? Dan is deze workshop ook voor u! Geregistreerde mantelzorgers ontvangen persoonlijk een uitnodiging.