HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws uit Opmeer  |  Resultaten locaties Integraal Kind Centra

Resultaten locaties Integraal Kind Centra

In de afgelopen maanden hebben inwoners, omwonenden en ouders meegedacht welke locatie het meest geschikt is en hoe het gebouw het beste in de ruimte ingepast kan worden. Bent u benieuwd naar de resultaten van de werkgroepen? Dan bent u van harte welkom op de dorpsbijeenkomsten. U krijgt ook de gelegenheid om vragen te stellen. 

De huidige schoolgebouwen in Hoogwoud, Opmeer en Spanbroek zijn aan vervanging toe. De noodzaak voor nieuwbouw is een kans om op twee locaties een Integraal Kind Centrum (IKC) te maken, één in Hoogwoud en één in Opmeer/Spanbroek.

Gemeenteraad neemt besluit

In het tweede kwartaal 2019 neemt de gemeenteraad een besluit over de locaties van de nieuw te bouwen IKC’s. De resultaten van de werkgroepen worden meegenomen in de besluitvorming. Uiteindelijk neemt de raad een besluit aan de hand van 11 toetsingscriteria.

Laat u ons weten of we op uw komst mogen rekenen?

U bent van harte welkom. We verzoeken u vriendelijk om u vooraf aan te melden. Dat kan door een e-mail te sturen naar communicatie@opmeer.nl. Wilt u in de e-mail vermelden of u naar de bijeenkomst van Hoogwoud of Spanbroek/Opmeer komt.

Dorpsbijeenkomsten Spanbroek/Opmeer en Hoogwoud

  • Voor de locatie Hoogwoud: dinsdag 12 februari om 19.30 uur in het gemeentehuis.
  • Voor de locatie Spanbroek/Opmeer: donderdag 14 februari om 19.30 uur in het gemeentehuis.

Wat is een IKC?

Een IKC is een voorziening waarin organisaties als onderwijs, kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, peuteropvang en welzijnsactiviteiten voor kinderen zijn samengevoegd. In Spanbroek/Opmeer nemen de basisscholen Bonifatius, ’t Ruimteschip en De Akker hun intrek in het nieuwe gebouw. En in Hoogwoud worden de basisscholen St. Wulfram en De Adelaar gehuisvest.