HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws uit Opmeer  |  Tips om woninginbraak te voorkomen

Tips om woninginbraak te voorkomen

We trekken al gauw ‘even snel’ de deur achter ons dicht als we bijvoorbeeld een boodschap gaan doen. Maar een inbreker heeft maar 'heel even' nodig om binnen te komen.

Gelukkig kunnen al een paar simpele handelingen een inbraak voorkomen. Doe daarom altijd de ramen dicht en de deur op slot.

Vijf slimme tips om inbraak in uw woning te voorkomen:

 1. Draai de deur op slot als u weg gaat.
  Trekt u de voordeur alleen maar dicht, dan kan deze met een creditcard of hard stuk plastic zo open gemaakt worden. Ook wel bekend als de flippermethode.
 2. Zorg dat uw huis een bewoonde indruk maakt.
  Leg geen dure spullen in het zicht. Zorg voor een lichtschakelaar of laat licht branden. Bij langere afwezigheid: maak afspraken met uw buren.
 3. Sluit alle ramen als u weg gaat.
  Als een insluiper via een open raam uw woning binnen kan komen, heeft hij aan een paar minuten genoeg om uw spullen mee te nemen. Doe daarom alle ramen dicht als u weggaat. Ook dak- en WC-raampjes. Zelfs als u maar heel even de deur uit bent.
 4. Laat geen sleutels aan de binnenkant van de deur zitten.
  Een inbreker hoeft dan alleen maar een raampje in te slaan en kan de deur zo van het slot draaien. Of hij boort met een handboor een gaatje in het kozijn om bij de sleutel te kunnen. De zogenaamde gaatjesboormethode. 
 5. Haal ladders en vuilcontainers zo veel mogelijk weg.
  Inbrekers proberen vaak via hoger gelegen verdiepingen het huis binnen te komen. Haal daarom alles weg waarlangs een inbreker omhoog kan klimmen. Lukt dat niet, zorg dan voor goede beveiliging op alle ramen en deuren op hoger gelegen verdiepingen.

Kijk op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl

Word lid van een WhatsApp-groep met je buren

Via een WhatsApp-groep wissel je gratis informatie uit over jouw buurt. Bijvoorbeeld over een inbraak of iemand die zich verdacht gedraagt. Zo help je mee aan een veiligere buurt en kun je inbraken voorkomen. Kijk op www.opmeer.nl voor meer informatie.

Ziet u een verdachte situatie? Bel 112.