HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws uit Opmeer  |  Westfriese Waterweken: vaar mee met de historische vaartocht van Opmeer naar Rustenburg

Westfriese Waterweken: vaar mee met de historische vaartocht van Opmeer naar Rustenburg

Zaterdag 4 augustus kunt u meevaren met de historische vaartocht van Opmeer naar Rustenburg en weer terug. Om 10.00 uur kunt u instappen bij de Wipbrug. En om 10.15 uur kunt u instappen bij de wandelaarsbrug bij de ijsbaan in Spanbroek.

Onder de Wipbrug

Dit jaar kunnen de bootjes ook onder de Wipbrug bij de Lage Hoek door. En daarmee wordt een mooie traditie in ere hersteld. Namelijk dat het brugdek op handkracht omhoog kantelt en daarmee vrije doorgang verschaft aan de schuiten naar Spanbroek. Afgelopen voorjaar is de brug volledig in oude luister hersteld. Daarbij zijn de oorspronkelijke karakteristieke materiaal zoveel mogelijk hergebruikt bij de restauratie.

Vaart u mee?

Belangstellenden kunnen bij de Wipbrug instappen voor een vaartochtje naar de Gouden Karper in Rustenburg. Neem daar eens een kijkje bij het sluisje van Rustenburg in afwachting van de bootjes. In de loop van de middag varen we weer terug naar Opmeer en leggen we weer aan bij de Wipbrug. Kom op tijd. Vol = vol.