HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws uit Opmeer  |  ‘Wie ben jij-campagne’

‘Wie ben jij-campagne’

campagne beeld

"Wie ben jij" is een communicatiecampagne over gebruik van alcohol en de keuze die je erin hebt. De campagne wordt ook ingezet op de kermis. “Het is een lastige stap, maar een hele logische en noodzakelijke gezien het, vaak overmatig, gebruik van alcohol tijdens de kermisdagen.

Burgemeester Nijpels, voorzitter van de stuurgroep In Control of Alcohol en Drugs voor Westfriesland is verheugd over deze actie. “We willen zeker niet het belerende vingertje opsteken en alcohol afschaffen of aan banden leggen. Onze bedoeling is met de kermisgangers in gesprek te gaan. Biertje is lekker maar neem af en toe een flesje water tussen door. En nog geen 18 dan geen alcohol.

Campagne

De campagne laat een beeld zien van een frisse en een zieke emoticon. Het laat zien dat jezelf een keuze hebt. Biertje? Gezellig! Maar ben je wel bewust van hoeveel je drinkt en blijf helder. Ben je ook de volgende dag fris genoeg voor school, je werk en/of het draaiende houden van je gezin? … Jíj hebt de keuze!

Handhaven

Nijpels: “Ik zie vaak genoeg ouders te ver doorschieten, wat is dan het voorbeeld dat je geeft aan jongeren? We handhaven op NIX18 en op niet doorschenken aan mensen die duidelijk al te veel op hebben. Maar het is vechten tegen de bierkaai als er thuis onder de 18 wel gedronken mag worden en op de kermis wordt gehaald voor mensen die al te ver heen zijn of te jong. Handhaving is niet alleen een taak van de gemeente en Veiligheidsregio, maar ook van de horeca, verenigingen, vrienden onderling én zeker ook de ouders werken hierin samen. Samen houden we het gezellig.”