Op 16, 17, 23 en 24 september vindt de Doortrappen Beweegkaravaan plaats in West-Friesland. Een evenement voor senioren, uiteraard gericht op sport en bewegen en met een belangrijk aandeel voor de activiteit fietsen. Op genoemde data organiseert Team Sportservice fietstochten door de Westfriese gemeenten.

Warming-up met fietsfitoefeningen

Vanaf een vaste startlocatie, die iedere dag wisselt, kunnen deelnemers kiezen voor een lange (ca. 25 km) en korte (ca. 10 km) route. De dag start met een warming-up met fietsfitoefeningen. Onderweg komen de fietsers medewerkers van de campagne ‘spiegeltje, spiegeltje’ tegen. Zij gaan met fietsers in gesprek over fietsveiligheid én laten de voordelen van een fietsspiegel zien en ervaren. Zij stellen gratis fietsspiegels beschikbaar, als dank voor een gesprek. Hiervoor geldt: op=op

Gezellige start- en finishlocatie

De start- en finishlocatie is bij een buurthuis of sportlocatie, waar gedurende de dag van alles te doen is. Ouderen kunnen deelnemen aan een fit & vitaaltest en/of in gesprek met de buurtsportcoach voor een beweegadvies en informatie over het lokale sportaanbod. Op fietsgebied is er ook voldoende aanbod: ouderen kunnen een fietsparcours afleggen, deelnemen aan een fietsquiz en een fietscheck laten uitvoeren. Wilt u niet deelnemen aan de fietstocht, maar heeft u wel interesse in alle activiteiten die op de startlocatie plaatsvinden? U bent van harte welkom!

Programma

De Doortrappen Beweegkaravaan is iedere dag van 09.30 – 13.00 uur. Starten met de fietstocht kan tussen 09.30 en 11.00 uur.

Vrijdag 17 september:

  • Startlocatie Dorpshuis ’t Centrum – Sportlaan 1, Andijk
  • route door gemeente Medemblik

Zaterdag 18 september:

  • Startlocatie Sportpark Drieban – Koggeweg 45, Hem
  • route door gemeenten Drechterland en Hoorn

Vrijdag 23 september:

  • Startlocatie Sporthal De Drecht – Boendersveld 1, Enkhuizen
  • route door gemeenten Enkhuizen en Stede Broec

Zaterdag 24 september:

  • Startlocatie De Brink, Dorpsstraat 155, Obdam
  • route door gemeenten Koggenland en Opmeer

Doortrappen: fietsen en fietsveiligheid

Veilig fietsen tot je honderdste. Dat is het voornaamste doel van Doortrappen. Een programma voor ouderen waarin ze leren over, bewuster worden van en (nog meer) plezier beleven aan fietsen. Team Sportservice voert dit programma uit voor de Westfiese gemeenten. We gaan tijdens de Doortrappen Beweegkaravaan graag met de fietsers in gesprek om te kijken hoe we dit samen voor elkaar kunnen krijgen. Ook fietsers die onzeker op de fiets zitten of juist uit onzekerheid niet meer fietsen spreken wij graag!

Meer informatie en vragen

Deelnemers betalen 2,50 euro per persoon, contant te voldoen op de dag zelf. Deelname is op basis van eigen risico. Voor vragen kunt u contact opnemen via westfriesland@teamsportservice.nl of 0229 – 28 77 00.