Op donderdag 28 oktober sprak Commissaris van de Koning Arthur van Dijk met de burgemeesters van Opmeer en Koggenland, het RIEC NH en de politie over de aanpak van criminaliteit op vakantieparken. Daarbij werd een bezoek gebracht aan het recreatiepark West-Friesland/Onder de Perelaer. De provincie ondersteunt gemeenten met kennis en deskundigheid en stimuleert regionale samenwerking om de problemen aan te pakken.

Doelgerichte aanpak vakantiepark

Tijdens de rondleiding op het recreatiepark West-Friesland/Onder de Perelaer is een goed beeld gegeven wat er speelt op het vakantiepark en is uitgebreid stilgestaan bij de projectmatige aanpak die de gemeente toepast om de leefbaarheid en de veiligheid op het park te verbeteren. Uit recente controles is helaas gebleken dat op het park sprake is van criminele activiteiten als handel in verdovende middelen, arbeidsuitbuiting en mensenhandel.

Burgemeester Gerard van den Hengel: “We kunnen terugkijken op een zinvol werkbezoek, waarmee we de Commissaris een goed beeld hebben kunnen geven wat er speelt op het vakantiepark.”