Doet u mee aan de cursus fietsvalpreventie vanaf 17 juli?

Veel senioren fietsen. Het is gezond, het houdt u in beweging, zo blijft u sociaal actief en het vergroot bovendien de mobiliteit en zelfredzaamheid. En het de bedoeling dat u dat ook nog tot in de lengte van dagen kunt blijven doen. Maar een oudere fietser is ook kwetsbaar. Daarom organiseert Team Sportservice in het project Doortrappen een cursus fietsvalpreventie voor 60-plussers in de gemeente Opmeer. Stapt u straks ook veilig(er) op de fiets?

Fietsen is leuk en dat moet ook zeker zo blijven. Het doel van deze cursus is om senioren bewust te maken van de risico’s die er zijn bij het fietsen. Paul Molenaar, coördinator Doortrappen vertelt over de cursus: “Wij voorzien de deelnemers tijdens de cursus van tips en oefeningen om het vallen te voorkomen. We gaan het hebben over evenwicht, fietsveiligheid en een goede fietsuitrusting.” Naast informatie is er ook een gedeelte praktijk met oefeningen om de balans en stabiliteit te verbeteren. De eerste les is binnen zonder fiets en de andere 3 lessen zijn buiten mét de fiets.

Lestijden en locaties

Woensdagochtend 17 juli, 24 juli, 31 juli en 14 augustus. Op 7 augustus is er géén les. Aanvang om 11:00 uur. De eerste drie lessen duren 1 uur, de laatste les duurt 2 uur. De verzamellocatie is in Wijksteunpunt de Schakel, Grand Café, Pastoor Meriusstraat 4 in Spanbroek. 

Meer informatie en aanmelden  

De kosten voor de lessen zijn 5 euro per persoon per keer. Dit is inclusief koffie of thee. Het lesgeld à 20 euro voor 4 lessen dient contant te worden betaald aan de lesgever bij de eerste les. We adviseren om alle 4 de lessen te volgen. Opgeven kan tot een dag van tevoren, dus tot en met 16 juli. Omringpashouders krijgen 20% korting. 

Meedoen is op eigen risico, u gebruikt uw eigen fiets. En fietshelm wordt geadviseerd, maar is niet verplicht. Aanmelden kan bij Paul Molenaar door een mail te sturen naar pmolenaar@teamsportservice.nl of te bellen 06 – 83538259 (whatsapp of sms is ook mogelijk).