Is uw CV-ketel aan vervanging toe? Dan vraagt u zich waarschijnlijk af wat u nu het beste kunt doen: een nieuwe CV-ketel kopen of overstappen naar een duurzaam alternatief zoals een warmtepomp?  

Een nieuwe CV-ketel

Is uw woning nog niet voldoende geïsoleerd? Dan is een zuinige CV-ketel een goede keuze. De kwaliteit, comfort en het rendement van CV-ketels zijn flink verbeterd. Ze verbruiken veel minder energie dan uw huidige (verouderde) ketel. U kunt op deze manier eerst investeren in de isolatie van uw woning, waarna u kunt overstappen op een (hybride) warmtepomp. Veelal zijn de nieuwe CV-ketels namelijk al warmtepomp-klaar, waardoor de aansluiting op een hybride warmtepomp soepel verloopt. 

Hybride warmtepomp 

Is uw woning redelijk geïsoleerd, maar kunt u nog niet volledig van het gas af? Een hybride verwarmingssysteem is dan een goede stap. Hybride verwarmen houdt in dat u gebruik maakt van een warmtepomp én een CV-ketel. Met een hybride installatie bespaar je tot wel 50% op je gasrekening, omdat de warmtepomp op elektriciteit werkt en de CV-ketel alleen bijspringt wanneer dit nodig is.

All-electric met een warmtepomp 

Is alle isolatie en ventilatie op orde en is de woning klaar om van het gas af te gaan? Dan is een all-electric warmtepomp een goede keuze. Een volledig elektrische warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of grondwater en maakt dit gebruiksklaar voor uw woning.

Gratis en onafhankelijk advies

Bent u benieuwd welk alternatief voor uw woning de beste oplossing is en heeft u behoefte aan gratis en onafhankelijk advies van een adviseur? Neem contact op met het Duurzaam Bouwloket, telefoon 072 – 743 3956. Duurzaam Bouwloket is dé onafhankelijke expert die u begeleidt naar een energiezuinige woning. Het advies is gratis voor de inwoners van de gemeente Opmeer.