Van 20 t/m 24 juli wordt aan de Koningspade in Hoogwoud het European International Schapendrijven georganiseerd. Afgelopen maandag overhandigden burgemeester Van den Hengel en  wethouder Robert Tesselaar de vergunning aan Erik Groot, organisator van dit evenement. Maar liefst 135 herders – ook wel handlers genoemd – en hun border collies uit 18 Europese landen doen mee aan dit evenement. Van Tsjechië tot Zwitserland. Vijf jaar geleden werd de wereldkampioenschappen georganiseerd in Hoogwoud. Vorig jaar kon het Europees kampioenschap niet doorgaan vanwege het coronavirus. “Dus ik ben blij dat we weer iets kunnen organiseren”, aldus Erik Groot.

Schapen, braderie en oliebollen

Zo’n 300 schapen komen dit jaar uit Zwolle. Het wedstrijdcircuit – op de percelen aan de Koningspade – bestaat uit twintig hectare. Zo wordt er een tribune opgebouwd, die ruimte biedt voor 300 toeschouwers. En er is een braderie, met zo’n vijftien à twintig kraampjes. Maar ook een oliebollenkraam, hamburgertent en haringwagen. Toeschouwers kunnen zelfs schapenijs proeven.

Meer weten?

Het programma vindt u op https://european-international.nl/(externe link). Op woensdag, donderdag en vrijdag is de toegang gratis. Op zaterdag en zondag kost een entreekaartje vijf euro.