In september organiseert Team Sportservice West-Friesland in samenwerking met lokale fietsspecialisten en Team Sport Hoorn de Doortrappen Driewiel Ontdekweek. Van 15 t/m 23 september kan iedereen die geïnteresseerd is in driewielers terecht bij fietsspecialisten om informatie in te winnen en te ervaren wat een driewieler is. Bent u er ook bij?

Ontdekweek 

De driewiel ontdekweek is voor iedereen die niet (meer) op een tweewieler kan of durft te fietsen en toch graag zelfstandig wil fietsen. Bij deelnemende fietsspecialisten kunt u in deze periode makkelijk informatie inwinnen, een proefrit aanvragen en de verschillende soorten driewielers bekijken. Er zijn veel mogelijkheden en het is heel goed om hier voldoende informatie over in te winnen voordat u tot aanschaf overgaat.

Overstap naar driewieler 

De overstap van tweewieler naar driewieler is niet voor iedereen een makkelijke keuze. Maar wel het proberen waard! Bij een driewieler hoef je zelf niet het evenwicht te bewaren vanwege de extra wielen die de fiets heeft. Zo kun je toch nog lekker met de fiets op pad. 

Deelnemende fietsspecialisten 

Verschillende fietsspecialisten doen mee aan de ontdekweek. Een overzicht hiervan vindt u op www.doortrappen.nl of op de website van Team Sportservice West-Friesland via jouw.teamsportservice.nl/west-friesland.

Meer informatie

Vanuit WMO kan in slechts enkele, speciale situaties een driewielfiets aangevraagd worden in bruikleen. Dit is echt maatwerk, want er moet onder andere een vervoersnoodzaak zijn en een driewielfiets moet ook noodzakelijk zijn voor deelname aan de maatschappij. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact op met gemeente Opmeer.