Vier jaar lang bepalen ze de koers van de gemeente Opmeer. Waarschijnlijk kent u nog niet ieder raadslid. Daarom stellen de raadsleden zich graag aan u voor. Deze week geven we de pen aan Lida Berkhout (Gemeentebelangen).

 

De Witte Herberg

Als je voorbij De Weere richting Abbekerk rijdt en je denkt dat je de gemeente Opmeer bijna uit bent, zie je het huis De Witte Herberg staan. Dat is de plaats waar ik, Lida Berkhout, geboren ben en nog altijd woon met mijn gezin. De naam De Witte Herberg is aan mijn moeder geschonken door haar schoonzoons/dochter. Ons ouderlijk huis was een zoete inval en een ‘herberg’ voor alle vrienden en vriendinnen, en dat is het nog steeds voor mijn vier kinderen en hun partners, vrienden en familie.

Onderwijs

Als jongste van het gezin vond ik net als de andere vier mijn werk in het onderwijs. Na jaren in mijn naaste omgeving gewerkt te hebben, werk ik nu als interim-manager vooral in het zuiden en westen van het land. Momenteel mag ik helpen aan de ontwikkeling van basisschool Yunus Emre in Den Haag. Een aardig stukje rijden iedere dag, maar zo fijn om juist voor deze doelgroep iets te kunnen betekenen.

De jeugd doet ertoe

Afgelopen vier jaar mocht ik Gemeentebelangen vertegenwoordigen in de raad en in de commissie Samenlevingszaken. Mijn onderwijservaring heb ingezet bij de totstandkoming van de locatiekeuze van de kindcentra. Ik heb me hard kunnen maken voor de jeugdzorg en het welzijn van de ouderen. Ook de komende vier jaar blijf ik mij inzetten voor de jeugd. Ze hebben onderwijs in goede, moderne gebouwen nodig, ze hebben zorg nodig voor als het even lastig wordt, net zoals sport en andere activiteiten. Maar ook hebben ze in deze tijd met het woningtekort uitzicht nodig op een eigen plekje. Daar wil ik me graag hard voor maken, want de jeugd doet ertoe!