Op 5, 6 en 7 juli vond er een grote controle plaats op het vakantiepark West-Friesland/Onder de Perelaer in Opmeer. Deze controle is uitgevoerd door de gemeente Opmeer, de politie en de Arbeidsinspectie.

Eerste bevindingen

Uit controle bleek dat er mensen op het park verbleven die gerelateerd konden worden aan handel in verdovende middelen, arbeidsuitbuiting, mensenhandel en prostitutie. Ook werd een vuurwapen aangetroffen. Daarnaast werd er gecontroleerd op de veiligheid en de kwaliteit van de vakantiewoningen. Een aantal woningen voldeden niet aan de normen die gesteld zijn aan de brandveiligheid en constructie. Er zijn en er worden passende maatregelen genomen door de betrokken instanties.

Samen werken aan een veilig buitengebied

Deze controle maakt onderdeel uit van de campagne Veilig Buitengebied die in het najaar start.  Burgemeester Van den Hengel: “Het platteland en vakantieparken zijn in trek bij criminelen waar zij ongezien hun gang kunnen gaan. Bijvoorbeeld voor het telen van hennep of het maken van synthetische drugs. De veiligheid en de leefbaarheid staat onder druk. De gemeente Opmeer wil samen met de politie, de ondernemers en de inwoners een vuist maken voor een veilig platteland. Ik roep de inwoners daarom op om een verdachte situatie te melden.”

Ziet u iets verdachts?

Meld het dan bij de politie via telefoon 0900 – 8844 of bij spoed via 112. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800 - 7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl(externe link).