Neem digitaal een kijkje bij energiezuinige woningen in Westfriesland

Na een succesvolle eerste editie gaan we opnieuw binnenkijken bij duurzame Westfriese inwoners. Tijdens het unieke evenement Gluren bij duurzame buren kunt u coronaproof binnenkijken bij duurzame buurtgenoten. Gewoon achter de laptop, in de eigen woonkamer. Bekijk op www.duurzaambouwloket.nl/gluren de deelnemende woningen. Meld u aan voor de livestreams en gluur mee!

 

Echte verhalen

De deelnemende woningen zijn divers. U kunt binnenkijken in een nul-op-de-meter hoekwoning uit 1979, een monumentale stolpboerderij en een hypermoderne nieuwbouwwoning. U ziet bekende maatregelen als warmtepompen, isolatie en zonnepanelen. Maar ook unieke oplossingen zoals een wit dak en regenwateropslag.

Onze groene reporter verzorgt elke dag een inspirerende rondleiding. Huiseigenaren laten de duurzame maatregelen zien en vertellen waarom zij hiervoor hebben gekozen. Ze delen tips, ervaringen en dilemma's. Echte verhalen waar u wat aan heeft. Na de rondleiding kunt u live al uw vragen stellen aan de bewoners en een onafhankelijk energieadviseur van het Duurzaam Bouwloket. Of u nu meer wilt weten over terugverdientijden, technieken, de stappen die u zelf kunt zetten of over subsidies; dit is uw kans.

 

Persoonlijk advies

Naast digitaal advies, kunt u ook live en persoonlijk advies krijgen. De mobiele showroom van het Duurzaam Bouwloket komt op 13 en 15 oktober naar Westfriesland. We staan in Enkhuizen en Hoorn, de exacte locaties volgen nog. De trailer zit tjokvol duurzame energietechnologie. Hier ontdekt u hoe een warmtepomp klinkt en hoe een zonnepaneel er van dichtbij uitziet. En ontvangt u gratis duurzaam advies op maat.

 

Meer informatie?

Gluren bij duurzame buren is een initiatief van de gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec. En wordt georganiseerd in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord. Meer weten? Neem contact op met Jenneke Spijkstra van ODNHN door te bellen (088 1021 300) of te mailen (jspijkstra@odnhn.nl).

Deze woningen zijn digitaal te bezoeken:

Datum

Tijdstip

Locatie

Woning

Vrijdag 8 oktober

20.00 uur

Venhuizen

Monumentale stolpboerderij uit 1887 met bodemwarmtepomp

Zondag 10 oktober

20.00 uur

Enkhuizen

Handig verduurzaamde hoekwoning uit 1979

Maandag 11 oktober

20.00 uur

Hem

Oud café uit 1908 wordt duurzaam huis

Dinsdag 12 oktober

20.00 uur

Avenhorn

Duurzame tussenwoning uit 2003 met wit dak

Woensdag 13 oktober

20.00 uur

Lutjebroek

Stap voor stap verduurzaamde 2-onder-1 kapwoning uit 1988

Donderdag 14 oktober

20.00 uur

Hoorn

Goed geïsoleerde tussenwoning uit 1921

Vrijdag 15 oktober

20.00 uur

Wognum

Slim ontworpen vrijstaande woning uit 2018

Meld u aan voor de livestreams via www.duurzaambouwloket.nl/gluren.