In elke straat in Opmeer wonen wel mensen die soms eenzaam zijn. Weet u wie dat zijn in uw straat? Vast niet, want eenzaamheid is vaak een verborgen probleem. We nodigen u daarom uit voor de film Goede Buren. Deze film is een aangrijpende, hartverwarmende documentaire over eenzaamheid en ouder worden en biedt een handvatten voor een Goed Gesprek

Over de film 

Wanneer de Rotterdamse inwoner Bep de Bruin na 10 jaar dood in huis wordt gevonden, zonder dat iemand haar heeft gemist, is de stad in shock. Hoe kon dit gebeuren? Ada (59) en haar beste vriendin Wilma (70) zijn vrijwilligers voor de lokale campagne tegen eenzaamheid, die de gemeente organiseert. Samen gaan ze van deur tot deur, op zoek naar eenzame mensen die hulp kunnen gebruiken. Zo is er de 81-jarige Jan die al zeven jaar nauwelijks zijn huis heeft verlaten. In zijn gevecht om onafhankelijk te blijven, wordt hij steeds eenzamer. En ook de 85-jarige Tilly heeft haar eigen gevecht: een sterke en koppige vrouw, die elk aanbod van ondersteuning weigert. Een prachtige documentaire die uitnodigt tot overdenking en discussie. 

 Waar en wanneer 

  • donderdag 14 oktober 19.30 tot 22.00 uur in wijksteunpunt De Schakel 

  • dinsdag 19 oktober 12.30 tot 15.00 uur in het gemeentehuis  

 Kom op 14 of 19 oktober om deze film te zien. Na de film is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over eenzaamheid in Opmeer. Tip: kom met een buur! 

 Gratis toegang en aanmelden 

Er zijn geen kosten aan verbonden, maar graag wel vooraf even aanmelden per mail wijkteam@opmeer.nl of telefonisch 0226 - 363 333.