Dankzij een anonieme tip via Meld Misdaad Anoniem hebben de politie en de gemeente Opmeer een hennepplantage ontdekt op het bedrijventerrein De Veken in Opmeer. Er zijn 500 wietplanten in beslag genomen en er zijn verdachten aangehouden.

Bedrijfspand drie maanden gesloten

Het bedrijfspand waar de hennepplantage is aangetroffen, wordt drie maanden gesloten. Het bedrijfspand aan De Veken wordt verzegeld en voorzien met posters met daarop de kennisgeving van sluiting. Burgemeester Nijpels: “Veel hennepplantages bevinden zich in bedrijfspanden, kruipruimtes of op zolders van woningen. Ze zorgen voor onveilige situaties voor omwonenden. Denk aan brandgevaar, ripdeals, overlast of inbraak. Ik vraag aan iedereen: doe bij een vermoeden van een hennepplantage in uw buurt melding bij de politie of Meld Misdaad Anoniem.”

 

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden

Het melden van verdachte situaties helpt. Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. De hulp van inwoners is van groot belang. Ruik je henneplucht en denk je dat er een hennepkwekerij in je buurt zit? Bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000. 

Meld Misdaad Anoniem

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie. De anonimiteit en veiligheid van de melders is voor M. van hoofdbelang. Bellers hoeven hun naam niet te noemen en ook de nummerweergave is voor dit telefoonnummer buiten werking gesteld. Verder worden geen bandopnames van de telefoongesprekken bewaard. Als de anonimiteit gewaarborgd kan worden stuurt M. de anonieme melding direct door naar de politie en andere opsporingsdiensten. Meer weten? Kijk op www.meldmisdaadanoniem.nl.