Westfriesland in de toekomst. Ligt dat grotendeels onder water en gaan we met de boot naar school of werk? Of voelt elke dag van het jaar aan als hoogzomer en mogen we nog maar één keer in de week douchen? In een aanstekelijke gratis theatervoorstelling over klimaatverandering stoeit het Klimaatcircus met het antwoord op dit soort vragen. Zij toeren tot en met juni door de regio en jij bent van harte welkom.  

Vrolijk, frustrerend, opbeurend, gek en speels; zo noemen de makers van het Klimaatcircus zelf hun voorstelling. Zij belichten op geheel eigen, beeldende wijze de gevolgen van klimaatverandering in de wereld en in onze regio. Zij vragen zich hardop af of we zelf nog iets kunnen doen tegen de extreme regenval, hitte, droogte of zeespiegelstijging die ons in de toekomst mogelijk te wachten staat. Krijgen we Westfriese ‘zeebouw’? Moeten we gaan wennen aan Westfries zeehaver en zilte kool?

Een afwisselende show

Met een afwisselende show vol verwondering. Hooggeëerd publiek, welkom bij het Klimaatcircus! Er zijn grote beeldschermen met prachtige beelden van onze aarde en Westfriese land, korte quizjes, een gedicht van de stadsdichter van Hoorn en een energiek samenspel van twee acteurs. Het Klimaatcircus leid je door de wereld van klimaatverandering zoals je van een circus mag verwachten.

Gratis toegang en bij jou in de buurt

Het Klimaatcircus treedt op 2 juni op in De Hooghe Heeren in Hoogwoud. Maar je bent ook van harte welkom op een andere dag op een andere locatie in Westfriesland. De voorstelling is gratis en duurt circa 55 minuten. Kijk op www.klimaatcircus.nl(externe link) voor een preview, datums en locaties.  Via deze website kun je je ook aanmelden voor een voorstelling. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.