De datum voor het VNG Jaarcongres 2021 is bekend: op 15 en 16 juni komen 2500 lokale bestuurders naar de regio Westfriesland. De locatie van het congres is IJsbaan De Westfries in Hoorn. Het middagprogramma vindt door de hele regio plaats. Het avondprogramma is in en rondom de beoogde locatie Schouwburg Het Park.

Westfriese beleving

Het VNG Jaarcongres organiseren is een invulling om de regio nog steviger op de kaart te zetten. En om te laten zien dat Westfriesland in de top tien van meest aantrekkelijke regio’s moet behoren. Met de komst van het congres geven we bijvoorbeeld toerisme en horeca. Door 2500 bestuurders zoveel mogelijk te laten zien, proeven en beleven van de regio, maken ze kennis met het échte Westfriesland en komen ze mogelijk vaker deze kant op.

Over het VNG Jaarcongres

Het VNG Jaarcongres is het jaarlijkse, meerdaagse congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Het bestaat uit vier onderdelen; een centraal congres, middagprogramma in de regio, avondprogramma en Algemene Ledenvergadering. In het middagprogramma gaan de bezoekers verdeeld over ongeveer 50 excursies, workshops en sessies de regio in. Het diner dat wordt georganiseerd is voor 1600 gasten. De overige congresbezoekers dineren zelfstandig op een andere plek in de stad of regio.