Het doel van de schuldhulpverlening is om schulden te voorkomen of schulden op te lossen. Dat kan op verschillende manieren. Samen met een consulent van het WIJkteam bepaalt u wat het beste bij u past.

Misschien kunt u met wat tips uw inkomsten verhogen of uitgaven verlagen. Als u daarmee zelf uw problemen kunt oplossen scheelt dat een hoop zorgen. Het kan ook zijn dat er meer nodig is. De gemeente schakelt dan een professionele schuldhulpverlener voor u in. In de gemeente Opmeer gaat het dan om de Kredietbank Nederland of om Zuidweg & Partners. De gemeente kan u helpen met al het regelwerk.

De hulp bij schulden is er voor iedere inwoner van de gemeente, zeker ook voor zelfstandigen.

Wat kost het?

Het WIJkteam kan u advies geven over uw geldzaken. Dit is uiteraard gratis. We kijken samen met u of u gebruik kunt maken van financiële hulp vanuit de gemeente. Misschien zijn er nog andere voorzieningen waar u recht op heeft.

Schuldhulpverlening via de gemeente, de Kredietbank en Zuidweg & Partners is kosteloos. Particuliere schuldhulpverleningsbureaus brengen meestal kosten in rekening.

Wat moet ik doen?

Neem contact op met het WIJkteam van de gemeente Opmeer. Een consulent kijkt samen met u naar uw mogelijkheden en geeft u een advies. Als er verdere hulp nodig is, dan helpt de consulent u om dit te organiseren. U kunt het WIJkteam bereiken via nummer 0226 – 36 3333 of via wijkteam@opmeer.nl

U kunt ook zelf vragen om hulp voor uw schulden. Dit kan bij de Kredietbank Nederland. Kijk daarvoor op: www.kredietbanknederland.nl Telefonisch is de Kredietbank te bereiken op nummer 088 - 6262 777 (op werkdagen van 08.30 - 16.30 uur). Op deze site staat ook een filmpje wat de hulp van de Kredietbank voor u betekent: www.kredietbanknederland.nl/hulp-bij-schulden/

Ondernemers kunnen voor hulp terecht bij Zuidweg & Partners. Meer informatie hierover vindt u onder: verwijzen naar ‘hulp bij schulden voor ondernemers’.

Behoefte aan meer informatie?

Kijk bijvoorbeeld eens op:

  • Wat kan de gemeente voor u doen: verwijzing naar folder hulp bij geldzaken
  • http://www.zelfjeschuldenregelen.nl/   Informatie over wat u zelf aan uw schulden kunt doen. Waaronder een 5-stappenplan om zelf tot een oplossing te komen en voorbeeldbrieven.
  • www.nibud.nl  Hier kunt u onder andere een gratis budgetadvies vinden.
  • www.schuldhulpmaatje-wf.nl Vrijwilligers helpen u met uw geldzaken

Heeft u gevonden wat u zocht?