HOME  |  Inwoners  |  Eerste hulp bij een hartstilstand

Eerste hulp bij een hartstilstand

Als iemand een plotselinge hartstilstand krijgt dan is haast geboden. Vaak is de ambulance niet in staat om snel genoeg te komen. De belangrijkste reden dat een slachtoffer zo’n hartstilstand niet overleeft is dat er te laat wordt gestart met reanimatie: elke seconde telt en de hulp in de eerste zes minuten is letterlijk van levensbelang. Dat is de reden dat de gemeente Opmeer, de andere gemeenten in Noord-Holland en de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord het project Burger AED hebben opgezet.

Wordt burgerhulpverlener

Binnen 6 minuten reanimeren door omstanders verdubbelt de overlevingskans. De ambulance is er vaak niet binnen 6 minuten. U misschien wel. Help levens redden in uw buurt en word burgerhulpverlener. Meld je aan bij www.hartslagnu.nl of bel de gemeente Opmeer via 0226-363 333.

Aanmelden burgerhulpverlener