HOME  |  Inwoners  |  Onderzoek naar lood in de bodem

Onderzoek naar lood in de bodem

 • Vraag en Antwoord: lood in de bodem 2

  De afgelopen maanden heeft de provincie Noord-Holland onderzoek laten uitvoeren naar lood in de bodem bij ruim 370 speelplekken in Westfriesland. Dat gebeurde op plekken waar de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord (RUD NHN) op basis van historische gegevens concludeerde dat daar mogelijk hogere concentraties lood in de bodem zit.

  Deze Vraag en antwoordlijst 2 is opgesteld na de bekendmaking van de resultaten.

  Lees meer
 • Vraag en Antwoord: lood in de bodem 1

  Op deze pagina vindt u de meest gestelde vragen en antwoorden over het onderzoek naar mogelijk te veel gehaltes aan lood in de bodem op speelplaatsen waar vooral jonge (0-6jaar) kinderen komen.

  Lees meer
 • Onderzoek naar lood in de bodem

  Binnenkort wordt de bodem van veel kinderspeelplaatsen in Noord-Holland, waaronder ook in Opmeer, onderzocht op de aanwezigheid van lood in de bodem. In veel stedelijke gebieden is door eeuwenlang gebruik van lood ook lood in de bodem terecht gekomen. Uit recent onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) blijkt dat de opname van lood in verhoogde concentraties in de bodem een nadelig effect kan hebben op het leervermogen van jonge kinderen in de leeftijd van nul tot zes jaar. Kinderen kunnen lood binnenkrijgen als ze tijdens het spelen grond in hun mond stoppen waar kleine deeltjes lood inzitten.

  Lees meer