HOME  |  Inwoners  |  Recreatie en toerisme  |  Wandelroutes

Wandelroutes

In de gemeente zijn verschillende routes bewegwijzerd, die gewandeld kunnen worden. Er is een netwerk in de dorpskernen Hoogwoud, Opmeer en Spanbroek. Daarnaast is er een netwerk, vooral in het buitengebied, die onderdeel vormt van het wandelnetwerk West-Friesland en aansluit op netwerken van aangrenzende gemeenten.

Wandelnetwerk West-Friesland

Dit netwerk heeft in gemeente Opmeer twee startpunten met informatieborden: Aartswoud en sport- en recreatieterrein De Weijver.

Ga naar wandelroute Aartswoud

Ga naar de wandelroute De Weijver

Er zijn plannen om het netwerk in gemeente Opmeer uit te breiden. Hieraan is gewerkt door de burgerwerkgroep 'Wandelen in Opmeer'. De gemeente onderzoekt nu de haalbaarheid van de plannen.

Wandelnetwerk app

De gratis app van Wandelnetwerk Noord-Holland vind je in de App Store en PlayStore. Met de app zet je de routes die je kiest of zelf samenstelt vanaf de website gewoon op je smartphone of tablet. In de app zijn de routes dan eenvoudig te gebruiken. En tijdens je wandeling geeft de gps-functie aan waar je bent.

Wandelroutes dorpskernen Hoogwoud, Opmeer en Spanbroek

In de dorpskernen Hoogwoud, Opmeer en Spanbroek zijn verschillende wandelroutes bewegwijzerd met bordjes van de KNAU en stickers op lantaarnpalen. Er zijn vier startpunten: startpunten De Lindehof en sportcentrum De Weyver in Hoogwoud, startpunt gemeentehuis in Opmeer en startpunt De Schakel in Spanbroek. Bij de startpunten zijn kaartjes van de wandelroutes verkrijgbaar. U kunt de kaartjes ook vinden onder het kopje 'te downloaden'.