HOME  |  Inwoners  |  Seniorenwoningen

Seniorenwoningen

De gemeente Opmeer bouwt op twee centrumlocaties in Spanbroek en Hoogwoud nieuwe senioren huurappartementen. In Spanbroek worden 19 appartementen gebouwd aan de Van Roozendaalstraat en in Hoogwoud worden 11 appartementen gebouwd aan de Graaf Florisstraat. De Wmo-adviesraad en de Seniorenraad zijn nauw betrokken geweest bij het ontwerp van deze seniorenwoningen.

Groeiende behoefte ouderenhuisvesting

Door de bouw van seniorenappartementen speelt het gemeentelijk Woningbedrijf Opmeer in op de groeiende behoefte naar ouderenhuisvesting in kernen van Opmeer/Spanbroek en Hoogwoud. Uit onderzoek is gebleken dat ouderen het liefst dicht bij de voorzieningen, zoals winkels en een wijksteunpunt willen wonen. De zelfstandige appartementen worden geschikt voor ouderen die nu of in de toekomst zorg nodig hebben.

Gezonde en energiezuinige appartementen

Ook wil de gemeente gezonde en zeer energiezuinige appartementen bouwen. De appartementen worden volgens de zogenaamde ‘passief bouw’ norm gebouwd. Deze bouwmethode gaat onder andere uit van goed geïsoleerde daken, gevels en vloeren en een goed ventilatiesysteem waarbij warmte wordt teruggewonnen. Hierdoor is weinig warmte nodig om de woning te verwarmen en wordt een een goed binnenklimaat gegarandeerd.

Volg de bouw

Wilt u de bouw volgen van de appartementen, kijk dan eens op:

Appartementen Spanbroek: seniorenhuurappartementenspanbroek.blogspot.com

Appartementen Hoogwoud: seniorenhuurappartementenhoogwoud.blogspot.com