HOME  |  Inwoners  |  Vraag & Antwoord  |  Is het gebruik van een no cure no pay bureau gratis?

Is het gebruik van een no cure no pay bureau gratis?

Een no-cure-no-pay bureau is een onderneming die omzet moet draaien en winst moet maken. Het doorlopen van een bezwaarprocedure is voor u gratis, maar het bureau stuurt de rekening naar de gemeente. De gemeente moet betalen voor de proceskosten dit gaat van het gemeentelijke budget en daarmee dus vanuit publieke middelen.

Als u zelf een (geschreven) bezwaar indient dan kost het de gemeente (en daarmee de gemeenschap) geen geld. Bovendien krijgt uw bezwaar net zoveel aandacht als een bezwaar via een no-cure-no-pay bureau. En een informeel gesprek, tussen u en de gemeente, kan leiden tot eenzelfde oplossing.