HOME  |  Inwoners  |  Vraag & Antwoord  |  Wat zijn de tarieven en waarvoor worden de belastinggelden vanuit de Rioolheffing gebruikt?

De gemeente Opmeer legt de rioolheffing op aan de gebruikers van een pand, woonruimte of bedrijfsruimte die gebaat zijn bij de zorgplicht die de gemeente heeft op het gebied van afval-, hemel- en grondwater. Met het geld dat de gemeente via deze belasting ontvangt, kan de gemeente de kosten die samenhangen met deze zorgplicht voor afval-, hemel- en grondwater, betalen. De rioolheffing wordt ook geheven als uw pand, woon- of bedrijfsruimte, niet is aangesloten op de riolering, maar u wel baat heeft bij de gemeentelijke zorgplicht hiervoor.

Tarieven rioolheffing