HOME  |  Inwoners  |  Woningbouwplan Heerenweide: wonen aan het water en groen

Woningbouwplan Heerenweide: wonen aan het water en groen

Het woningbouwplan Heerenweide in Spanbroek beslaat een gebied van circa 21 hectare, waar ongeveer 400 woningen worden ontwikkeld. Deze woningen worden gebouwd ‘in het groen’, grenzen aan brede watergangen of worden gebouwd op een eiland. Het plan wordt ontwikkeld ten oosten van de woonwijk Wijde Klaver Oost en ligt tussen de A.C. de Graafweg (N241) en de woningen langs de Spanbroekerweg. Heerenweide biedt ruimte aan de woningbehoefte voor meerdere jaren en wordt gefaseerd uitgevoerd.

Kijk op www.heerenweide.nl of neem contact op met Taams Makelaardij / info@taamsmakelaardij.nl

Geen nieuwe woningen met gasaansluiting meer

Op 1 juli 2018 gaat in heel Nederland een nieuwe wet in. Vanaf die datum is het niet meer toegestaan om een nieuwe woning te bouwen met een gasaansluiting. Dit geldt ook voor kleinere bedrijven (kleinverbruikers). De wet is ingevoerd om de stap te maken naar een volledig aardgasvrij Nederland in 2050.

Alternatieven

Vanaf 1 juli worden er geen omgevingsvergunningen meer verleend voor de bouw van woningen of kleinere bedrijven met een gasaansluiting. In plaats van een gasaansluiting moet er dus een andere manier gevonden worden om de woning te verwarmen, te koken en te zorgen voor warm water om bijvoorbeeld te douchen. Denk hierbij aan een warmtepomp, zonneboiler of een andere vorm van duurzame energie. Voor meer informatie verwijzen we u naar het Duurzaam Bouwloket.