Op de dag van de Lintjesregen - 26 april 2023 - heeft burgemeester Gerard van den Hengel van de gemeente Opmeer een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Mevrouw Sadia Feldberg - Mohamed Ali mag zich vanaf nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Mevrouw Feldberg ontving een lintje als blijk van waardering voor haar tomeloze inzet als vrijwilliger bij bijna alle activiteiten die voor jongeren en gezinnen worden georganiseerd in gemeente Opmeer. Zij heeft een sleutelrol waar het gaat om het integreren en sociaal betrekken van Syrische inwoners. Naast haar persoonlijke betrokkenheid vanuit Vluchtelingenwerk is zij actief betrokken bij onder andere Kinderdorp, Zomeracademie, Tour de Heroes, Tour de Fris, de Award-groep, Pardoes, Gabberweek, Gunvakantie, Wensboom, Rommelmarkt en Boekenmarkt, de Stichting Anverdan en het Fietsproject.

Burgemeester Gerard van den Hengel verraste mevrouw Feldberg vandaag door haar met een prachtige paardenkoets thuis op te halen. Zij mocht instappen en samen reden zij naar het gemeentehuis. Bij aankomst werd ze verwelkomd door een haag van familie, vrienden en alle lieve mensen die zij geholpen heeft goed te aarden in Nederland. In de raadzaal volgde een ontroerende uitreiking waar ze zelf ook het woord nam. Kijk voor meer foto's op www.facebook.com/gemeenteopmeer