De gemeente Opmeer heeft een nieuwe website! Met het nieuwe ontwerp moet de online dienstverlening nóg overzichtelijker zijn voor de inwoners en ondernemers. Bij het bouwen en inrichten van de nieuwe website zijn we op de stoel van de inwoner gaan zitten. Waar zijn inwoners naar op zoek? Vanuit daar zijn we aan de slag gegaan.

Waarom een nieuwe website?

De gemeente Opmeer is altijd bezig met verbeteren van onze dienstverlening en de gebruiksvriendelijkheid van de communicatiemiddelen. Iedere maand trekt de website meer bezoekers en er wordt steeds meer gebruik gemaakt van de online ‘balie’. Daar groeien we in mee.

Informatie is makkelijk vindbaar

De hele structuur van de website is aangepakt. Vanaf de basis hebben we onderwerpen opnieuw ingedeeld. De website is gebouwd volgens het ‘toptakenprincipe’. Dat houdt in dat de onderwerpen waar inwoners het meest naar zoeken, bovenaan staan. De belangrijkste informatie is dus het makkelijkst te vinden.

De nieuwe website draait volledig om datgene waar inwoners naar op zoek zijn. We houden het zoekgedrag continu in de gaten en zorgen dat de juiste onderwerpen bovenaan staan. Een mooie stap in onze online dienstverlening! Door de nieuwe, betere zoekfunctie kom je ook nog eens sneller op de juiste pagina terecht.

Website is toegankelijk voor iedereen, ongeacht waar je bent

De nieuwe website is gebruiksvriendelijk op alle apparaten: computer, tablet en smartphone. Voortaan kun je dus vanaf ieder apparaat goed door onze website navigeren. Ook zijn we bezig om het meldpunt Buurtmelding te verbeteren. Zo kun je bijvoorbeeld heel makkelijk vanaf je smartphone een melding doorgeven aan de gemeente. Het nieuwe meldpunt kun je vanaf medio januari gebruiken.

Ook hebben we hebben veel aandacht besteed aan de toegankelijkheid van de website, zodat iedereen gebruik kan maken van de website. Zo hebben we bijvoorbeeld een voorleesfunctie, een groter lettertype en hebben we bij het kleurgebruik rekening gehouden met mensen die minder goed zien. De toegankelijkheid heeft continu onze aandacht en stap voor stap zorgen we dat iederéén toegang heeft tot onze digitale informatie.

Jouw mening telt

Hoewel de website zo zorgvuldig mogelijk is opgebouwd, kan er altijd iets mis gaan bij het live gaan. De komende dagen worden alle pagina’s nog een keer gescreend op eventuele foutjes in koppelingen en links. We lossen eventuele fouten zo snel mogelijk op. Heeft u niet gevonden wat u zocht? Of valt u iets op? Geef het aan op onze website of stuur dan een mail naar communicatie@opmeer.nl.