HOME  |  Ondernemers  |  Nieuws voor ondernemers

Nieuws voor ondernemers

 • Glasvezel op De Veken. Klaar voor de toekomst!

  Afgelopen week werd Schipper Kozijnen als eerste aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk op bedrijventerrein De Veken in Opmeer. Waar vorig jaar de eerste schop in de grond ging na jaren van voorbereiding, kunnen nu de eerste bytes door de nieuwe glasvezel.

  Lees meer
 • € 6.800 voor sanering asbest

  De stichting Bevordering Asbestsanering Agro- en MKB Bedrijfsgebouwen heeft de gemeente Opmeer € 6.800 aangeboden voor het gemeentelijke fonds van waaruit sanering van asbestdaken wordt ondersteund.

  Aanleiding is dat het bestuur de stichting opheft. De statuten van de stichting schrijven voor dat een overgebleven positief saldo geschonken moet worden aan een instantie die ook het saneren van asbestdaken bij agro- en MKB bedrijven ondersteunt en wil bevorderen.

  De keuze is op de gemeente Opmeer gevallen omdat het resterende bedrag zo binnen de regio Westfriesland blijft én omdat de gemeente Opmeer als enige gemeente in de regio beschikt over een financiële regeling ter ondersteuning van verwijdering van asbestdaken.

 • Training: start een eigen bedrijf

  In een dagdeel worden de belangrijkste zaken rondom het starten van een bedrijf besproken. Deze training biedt je een solide basis voor jouw onderneming. De trainer neemt je stap voor stap mee door de jungle van het ondernemerschap. Aan de hand van theorie en praktijkervaring, krijg je meer inzicht in het ondernemerschap. Tijdens de training is er voldoende ruimte voor interactie en vragen.

  Lees meer
 • Workshop voor ondernemers over circulaire economie

  Westfriese ondernemers kunnen in één middag hun bedrijf een aantal duurzame stappen verder brengen. Tijdens de Circular Economy Booster op 4 juli delen ondernemers hun praktijkervaringen. De deelnemers gaan ook zelf met het onderwerp aan de slag tijdens een interactieve workshop. Het afval van de een is de grondstof voor de ander

  Lees meer