Hoe werkt het?

U kunt bij de gemeente een kopie krijgen van de aanslag onroerendezaakbelasting (OZB). Deze kunt u bijvoorbeeld nodig hebben bij het verkopen van uw woning.

Wat moet ik doen?

U kunt een kopie aanvragen bij de gemeente of u kunt de kopie digitaal bekijken via:

Ik ben een burger en wil digitaal mijn aanslag of taxatieverslag inzien;

Inloggen met Digid via Mijn Opmeer

Ik ben een bedrijf en wil digitaal mijn aanslag of taxatieverslag inzien;

Inloggen met aanslagnummer en het aanslagbedrag (deze gegevens vindt u op uw aanslagbiljet).

Hoe lang duurt het?

U hebt de kopie binnen enkele werkdagen in huis.

Informatie DigiD

Bij gemeente Opmeer kunt u inloggen met uw DigiD inlogcode. DigiD (spreek uit: ‘Diegiedee’) staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëren. U kunt zelf uw DigiD aanvragen op www.digid.nl. Met uw DigiD kunt u bij steeds meer overheidsinstellingen terecht.

DigiD logo