In het kader van ‘Samen op Pad’ werd vorig jaar aan het haventje van Spanbroek een herinnering/ontmoetingsplek gerealiseerd in de vorm van een lindeboom geflankeerd door een bankje. Dit ter nagedachtenis aan de inwoners van de gemeente Opmeer die tijdens de Coronacrisis zijn overleden. In navolging hiervan worden op zaterdag 11 maart om 15.00 uur in de zeven resterende kernen van Opmeer eenzelfde soort herinneringsplekken gerealiseerd.

De bomen en/of bankjes worden voorzien van een herinneringsbord met passende teksten terwijl de plekken bestaan uit een plateau van stoeptegels die door de inwoners van de gemeente Opmeer zijn beschilderd, tijdens het Pinksterfestival ‘Samen op pad’ vorig jaar. Deze beschilderde tegels staan voor de verbondenheid tussen alle dorpskernen van Opmeer en haar bewoners. Terwijl de bomen na de achterliggende donkere tijden troost, liefde en geluk symboliseren. De bankjes bieden een plek om even te rusten en elkaar te ontmoeten.

Kom zaterdagmiddag 11 maart om 15.00 uur naar één van de locaties in de gemeente en wie weet vind je je zelfbeschilderde tegel terug in één van de ontwerpen bij de bankjes.

Locaties                                                             

Aartswoud Vliegwielen, opening door: Lokale dorpsraad    

Zandwerven Bananenenbocht, opening door: Wethouder Tesselaar 

De Gouwe Picknickplaats/Inlaat kanoplaats, opening door: Wethouder Buis

Hoogwoud Natuurspeeltuin, opening door: Loco-kinderburgemeester: Floortje de Jong

De Weere Bij de kerk, opening door: Raadslid Stanley Bankras

Opmeer Achter bibliotheek, opening door: Kinderburgemeester Dominque Feringa

Wadway Achter dorpshuis/theaterkerk, opening door: Burgemeester van den Hengel