De gemeente Opmeer is de beste plek voor industrie mkb-bedrijven in Noord-Holland. Dat blijkt uit het onderzoek van Elsevier Weekblad Toplocaties 2022, die de economische prestaties van de gemeentes heeft beoordeeld. Wethouder Economische Zaken Vincent Buis: “Het midden- en kleinbedrijf is de pijler van onze economie. Zij zorgen voor werkgelegenheid en zijn onmisbaar voor de leefbaarheid in onze gemeenschap. Ik ben blij dat de gemeente daar een steentje aan kan bijdragen door te zorgen voor een goed ondernemersklimaat.”

Drie pijlers

Het onderzoek van Elsevier Weekblad richtte zich op drie pijlers: het aantal arbeidsplaatsen per duizend inwoners in relatie tot de beroepsbevolking, het aantal startups per duizend inwoners en de toegevoegde waarde van de bedrijven en instellingen per duizend inwoners.

Voedingsbodem voor succes

In de gemeente Opmeer zijn veel innovatieve bedrijven gevestigd, die de nationale en internationale markt bedienen. De reden voor dit succes is een combinatie van de arbeidsethos, samenwerkingsgezindheid en een gemeente die het bedrijfsleven faciliteert.

Over het onderzoek

Toplocaties 2022, de meting van economische prestaties van gemeenten en regio’s, is een coproductie van EW (Elsevier Weekblad en Bureau Louter). Het onderzoeksrapport met een uitgebreide toelichting is te bestellen op bureaulouter.nl(externe link).