Op vrijdag 11 november om 15.30 uur onthult burgemeester Gerard van den Hengel een ontmoetingsbank bij de passantenhaven in Spanbroek. Deze bank - bij de herinneringsboom - is de eerste bank die geplaatst wordt vanuit het project Samen op Pad: Opmeer herinnert, verbindt en kijkt vooruit. Dit is dan ook precies het doel van het bankje. In de loop van 2023 krijgen alle kernen een ontmoetingsbank en –boom.

Steentje bijdragen

De vrijwilligers van de projectgroep Samen op Pad onder leiding van Tim de Haan hebben tijdens het afgelopen Pinksterweekend een geweldig evenement voor alle inwoners neergezet met  activiteiten in alle kernen van de gemeente Opmeer. Het gezamenlijk beschilderen van stoeptegels was één van deze activiteiten. Onder leiding van beeldend kunstenaar Rina Floris konden inwoners een stoeptegel beschilderen en op die manier kon iedereen een ‘steentje’ bijdragen aan verbinden en ontmoeten. De beschilderde tegels vormen een pad of een plateau en daarop worden de bankjes geplaatst.

Lionsclub

De bank in Spanbroek is geschonken door de Lionsclub. De Lionsclub zet zich graag op deze manier in om de gemeenschap te verbinden. 

Ga je mee op zoek?

Rondom de boom vind je jouw tegel terug. Ga je mee op zoek? Je bent van harte welkom op vrijdag 11 november om 15.30 uur.