Opmeer in 2030, kun jij het je al voorstellen? Als gemeente willen wij tijdig vooruit kijken. Op naar de toekomst!

En daarom trapte de gemeente Opmeer in januari 2021 de Toekomstvisie 2030 af! Waar willen we staan over tien jaar? Welke kernwaarden van onze dorpen moeten we koesteren, en waar moeten we innoveren? Dat is belangrijk, want de wereld verandert razendsnel. Aan ons de taak om onszelf hierop voor te bereiden.

Een toekomstvisie is een strategisch document waar we de komende jaren ons beleid aan kunnen toetsen. Als we weten waar we over tien jaar willen staan, dan kunnen we bepalen welke acties we vandaag en morgen moeten ondernemen.

De afgelopen week zijn we gestart met twee digitale toekomstcafés. Hier ontvingen wij ondernemers en stakeholders – en gingen wij met hen het gesprek aan over de toekomst.

Als inwoner kun je via de website een toekomstwens achterlaten: https://opmeer2030.nl/#toekomstwens. Ook valt er deze week een ansichtkaart op de mat. Via deze kaart horen wij graag wat jouw ideeën zijn!

Op basis van deze input maken we vier toekomstscenario’s voor Opmeer. Deze scenario’s gaan we in februari met inwoners bespreken – dus wij hopen jullie dan te zien of te horen!

Meer informatie en een overzicht van het project kunt u vinden op: www.opmeer2030.nl

Kijk je met ons mee naar de toekomst?