Op 5 juli was er in het gemeentehuis een inloopavond over het dorpscentrum Opmeer-Spanbroek. De inwoners gingen daar in gesprek met elkaar over het centrum en deelden hun ideeën. Wethouder Herman ter Veen: “Bijna 520 mensen hebben meegedacht hoe het dorpscentrum van Opmeer-Spanbroek eruit moet zien. Tijdens de inloopavond heb ik veel mensen gesproken en ook via de online enquête hebben we veel reacties gekregen. Ik wil de inwoners hiervoor hartelijk bedanken. Deze waardevolle inbreng nemen we mee in de gebiedsvisie van het dorpscentrum.”

 • Wat kan verbeterd worden? 
  Gevaarlijke kruisingen, de wegen zijn smal, onoverzichtelijk en druk, meer groen en bankjes in het centrum, meer horeca, zebrapad

 • Wat zijn de positieve punten?
  Gezellig pleintje, voelt als het centrum, veel en fijne winkels, voldoende parkeergelegenheid, het centrum bruist
   
 • Wat zijn de kansen voor het centrum?
  Meer bankjes en groen, een terras, meer horeca, een gezellig dorpsplein, het winkelcentrum autoluw maken, zou mooi zijn als water terug komt, tweede supermarkt

Volgende stap

We gaan nu aan de slag om alle ideeën en suggesties verder uit te werken. In oktober hebben we dit scenario klaar. We houden u hierover op de hoogte op de gemeentepagina in de Kogge, op deze website(externe link) en Facebook.

 

Meer weten?

Op deze website(externe link) vindt u veel informatie. Staat het antwoord van uw vraag er niet bij, dan kunt u contact opnemen met de gemeente Opmeer, telefoon 0226 – 363 333, e-mail gemeente@opmeer.nl.