Regelt u veel zaken voor een naaste? Of zorgt u voor uw partner of (schoon)ouders of iemand anders? Als u dat gemiddeld 8 uur per week en op dit moment al minimaal 3 maanden lang doet, dan bent u mantelzorger!

Registratie

Wij vinden het fijn als u zich dan bij de gemeente Opmeer registreert als mantelzorger. Dat kunt u doen door het formulier op de website https://www.opmeer.nl/registratie-mantelzorger in te vullen.

Mantelzorgwaardering

Bent u geregistreerd, dan ontvangt u persoonlijk een uitnodiging voor de informatieve bijeenkomst op 17 april en de mantelzorgwaarderingsdag op 10 november. Ook krijgt u rond de mantelzorgwaarderingsdag een geldbedrag ter waarde van €100,- op uw bankrekening gestort. Woont u in de gemeente Opmeer, dan komt u tevens in aanmerking voor de Huishoudelijke Hulp Toelage. U mag huishoudelijke hulp aanvragen voor maximaal 36 uur per jaar. U betaalt een eigen bijdrage van €5,- per uur. De gemeente betaalt de overige kosten.

Aanvragen

Vindt u het heel normaal dat u extra zorg geeft aan iemand anders? Doet u dat met liefde? Heel fijn, maar dat waarderen wij wel. Om u die waardering te kunnen geven, vragen wij u om het mantelzorgregistratieformulier in te vullen op onze website. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met Caroline Vlaar via email gemeente@opmeer.nl of telefonisch 0226 – 363 333.