HOME  |  Zorg en Ondersteuning  |  Lekker blijven wonen

Lekker blijven wonen

 • Lekker blijven wonen

  Wie wil niet zo lang mogelijk lekker blijven wonen in zijn eigen comfortabele huis? Comfortabel en veilig wonen is voor alle leeftijden. Een inloopdouche, een thermostaatkraan, een hoger geplaatste vaatwasser zodat je niet steeds hoeft te bukken, een lichtspoor om ’s nachts het toilet te vinden…
  Maar denk bijvoorbeeld ook aan een camera bij de voordeur of een automatische deurontgrendeling. Het zijn gemakken waar iedereen plezier van heeft, onafhankelijk van leeftijd.

  Lees meer
 • Test uw huis op comfort en veiligheid

  We willen stimuleren dat inwoners van Opmeer tijdig gaan nadenken over hoe ze hun comfort en veiligheid thuis kunnen verhogen, zodat u beter in staat bent langer zelfstandig te kunnen blijven wonen. Een hulp om het comfort en de veiligheid in en om uw huis te testen vindt u op www.lekkerblijvenwonen.nl. U heeft daar namelijk zelf veel meer invloed op dan u nu misschien denkt.

  Lees meer
 • Domotica

  Domotica is eenvoudige thuis-technologie. Deze techniek is erop gericht uw comfort en veiligheid te verhogen. Ook welzijns- en zorgdiensten kunnen er gebruik van maken. Elektrische bediening van verlichting, zonwering, openen en sluiten van de gordijnen of het openen van deuren met een elektronische sleutel, het levert u gemak op. Maar ook: video-deurintercom, elektrische deurontgrendeling, valdetectie, rookmelders en draadloze alarmzenders.

  Lees meer
 • Technologiehuisje in Hoogwoud

  Er zijn veel eenvoudige hulpmiddelen die het u een stuk gemakkelijker maken om gewoon lekker te blijven wonen waar u woont. Ook als u belemmerd wordt door ziekte of beperkingen bij het ouder worden. Er is meer mogelijk dan u denkt en het is in de meeste gevallen eenvoudig te bedienen en aan te schaffen. Maar hoe krijgt u nu een goed en duidelijk overzicht van de mogelijkheden?

  Lees meer