HOME  |  Zorg en Ondersteuning  |  Lekker blijven wonen  |  Maak het u gemakkelijk met thuis-technologie

Maak het u gemakkelijk met thuis-technologie

Maak het u gemakkelijk met eenvoudige thuis-technologie, ook wel Domotica genoemd. De technologie is erop gericht uw comfort en veiligheid te verhogen. Ook welzijns- en zorgdiensten kunnen er gebruik van maken. Elektrische bediening van verlichting, zonwering, openen en sluiten van de gordijnen of het openen van deuren met een elektronische sleutel, het levert u gemak op. Maar ook: video-deurintercom, elektrische deurontgrendeling, valdetectie, rookmelders en draadloze alarmzenders.

Op de smartphones en tablets, kunnen ook veel functies geplaatst worden, bijvoorbeeld een noodknop waardoor uw mantelzorger of zorgverlener wordt gewaarschuwd. Andere functies zijn bijvoorbeeld: valdetectie, beeldbellen, de zorgagenda, of een signaal wanneer u uw medicijnen moet innemen... Er zijn tal van mogelijkheden.

Belangrijk is dat alle domotica eenvoudig is in gebruik.

Uw eigen woning aanpassen?

Neem de brochure 'Veilig en Comfortabel Wonen' op uw gemak door en bedenk welke aanpassingen voor u prettig en haalbaar kunnen zijn. De kosten van aanpassingen die voorkomen dat er problemen ontstaan moet u wel zelf betalen, er is geen gemeentelijke subsidie voor.

Op www.lekkerblijvenwonen.nl  kunt u de thuistest doen die u inzicht geeft over uw wooncomfort. Of vraag hiervoor hulp bij Raad en Daad,of bel met 06 - 3305 5950

Uw huurwoning aanpassen?

Het is huurders meestal toegestaan ín de huurwoning kleine veranderingen aan te brengen. Voor grotere veranderingen of aanpassingen buiten de woning is vooraf schriftelijke toestemming van het Woningbedrijf nodig. Het Woningbedrijf geeft ook aan of de verandering of toevoeging aan het einde van de huur ongedaan moet worden gemaakt.

Neem bij aanpassingen aan de huurwoning àltijd vooraf contact op met het Gemeentelijke Woningbedrijf en vertel wat uw plannen zijn. Woningbedrijf telefoonnummer 0226 363 333 of kijk op www.woningbedrijfopmeer.nl.

Technologiehuisje in Hoogwoud

Er zijn veel eenvoudige hulpmiddelen die het u een stuk gemakkelijker maken om gewoon lekker te blijven wonen waar u woont. Maar hoe krijgt u nu een goed en duidelijk overzicht van de mogelijkheden?

De mobiele ‘technologiehuisjes’ brengen uitkomst. In wijksteunpunt De Lindehof vindt u zo'n huisje. Als u het huisje openklapt, dan ziet u veel mogelijkheden  voor toepassingen in uw huis: een solar buitenlamp, een stekker-uitwerper, verlichting met afstandsbediening, een mobiel alarm, speciale verlichting om ’s nachts het toilet te vinden, een post-opvangbak en nog veel meer.

Meer weten? Kom overdag een kijkje nemen in het wijksteunpunt De Lindehof in Hoogwoud.