HOME  |  Zorg en Ondersteuning  |  Mantelzorg, uw zorg voor een ander

Mantelzorg, uw zorg voor een ander

 • Steuntje in de rug met huishoudelijke hulp

  Voor mantelzorgers is de zorg voor hun partner, kind(eren), andere familieleden of vrienden een groot deel van hun dagelijks leven. Veel mantelzorgers werken daarnaast ook. Extra hulp helpt u om deze zorg te kunnen blijven geven. Daarom kunt u extra huishoudelijke hulp aanvragen bij de gemeente.

  Lees meer
 • Bent u/Ben jij een mantelzorger?

  Een mantelzorger is iemand die, niet beroepsmatig, meer dan acht uur per week en langer dan drie maanden voor een partner, kind, familielid of vriend zorgt (die niet op basis van de Wet langdurige zorg in een zorginstelling woont). Bent u, of ben jij, zo iemand?

  Lees meer
 • Boekje: Klein Geluk voor mantelzorgers

  Met Klein Geluk voor de Mantelzorger (2016) schreven Maria Grijpma en Inge Jager een onmisbare gids om goed voor jezelf te zorgen als mantelzorger. En dat is precies wat nu nodig is, in deze tijden waarin de zorg in zwaar weer verkeert en maar liefst 33% van de volwassen bevolking (4 miljoen mensen) in Nederland mantelzorgtaken uitvoert. Met deze praktische en inspirerende gids worden mantelzorgers uitgenodigd om gebruik te maken van alle mogelijkheden die voor hen beschikbaar zijn.

  Lees meer