HOME  |  Zorg en Ondersteuning  |  Mantelzorg, uw zorg voor een ander

Mantelzorg, uw zorg voor een ander

 • Aanvraag mantelzorgwaardering

  Bent u mantelzorger voor iemand uit uw buurt? Dan komt u wellicht in aanmerking voor de mantelzorgwaardering. De waardering is  een geldbedrag dat u naar eigen idee kunt gebruiken. Ook jonge mantelzorgers kunnen zich hiervoor aanmelden.

  Lees meer
 • Bent u/Ben jij een mantelzorger?

  Een mantelzorger is iemand die, niet beroepsmatig, meer dan acht uur per week en langer dan drie maanden voor een partner, kind, familielid of vriend zorgt (die niet op basis van de Wet langdurige zorg in een zorginstelling woont). Bent u, of ben jij, zo iemand? Dan is de gemeente Opmeer op zoek naar u/jou. Registreren als mantelzorger heeft veel voordelen: u/je kunt praten met andere mantelzorgers, u/je wordt uitgenodigd voor de mantelzorgdag, u/je ontvangt een mantelzorgwaardering, u/je kunt gebruik maken van speciale voorzieningen zoals de Huishoudelijke Hulp Toelage.
  Aan jonge mantelzorgers (tot en met 23 jaar) kan de gemeente een mantelzorgwaardering geven ongeacht het aantal uren en de duur van de mantelzorg.

  Lees meer
 • Huishoudelijke Hulp Toelage voor mantelzorgers

  Als mantelzorger kunt u, als u aan de voorwaarden voldoet, tegen een tarief van €5,- per uur hulp bij het huishouden inkopen. Dit kan voor maximaal 36 uur per kalenderjaar, wat neerkomt op 3 uur per maand. U kunt als aanvrager zelf overleggen met de zorgaanbieder wanneer deze de zorg levert.

  Lees meer