HOME  |  Zorg en Ondersteuning  |  Mantelzorg, uw zorg voor een ander

Mantelzorg, uw zorg voor een ander

 • Bent u/Ben jij een mantelzorger?

  Een mantelzorger is iemand die, niet beroepsmatig, meer dan acht uur per week en langer dan drie maanden voor een partner, kind, familielid of vriend zorgt (die niet op basis van de Wet langdurige zorg in een zorginstelling woont). Bent u, of ben jij, zo iemand? Dan is de gemeente Opmeer op zoek naar u/jou. Registreren als mantelzorger heeft veel voordelen: u/je kunt praten met andere mantelzorgers, u/je wordt uitgenodigd voor de mantelzorgdag, u/je ontvangt een mantelzorgwaardering, u/je kunt gebruik maken van speciale voorzieningen zoals de Huishoudelijke Hulp Toelage.
  Aan jonge mantelzorgers (tot en met 23 jaar) kan de gemeente een mantelzorgwaardering geven ongeacht het aantal uren en de duur van de mantelzorg.

  Lees meer
 • Boekje: Klein Geluk voor mantelzorgers

  Met Klein Geluk voor de Mantelzorger (2016) schreven Maria Grijpma en Inge Jager een onmisbare gids om goed voor jezelf te zorgen als mantelzorger. En dat is precies wat nu nodig is, in deze tijden waarin de zorg in zwaar weer verkeert en maar liefst 33% van de volwassen bevolking (4 miljoen mensen) in Nederland mantelzorgtaken uitvoert. Met deze praktische en inspirerende gids worden mantelzorgers uitgenodigd om gebruik te maken van alle mogelijkheden die voor hen beschikbaar zijn.

  Lees meer